25 de juny 2007

ELECCIONS, PACTES,ABSTENCIÓ - 3




Tercer article amb ànim de.... més polèmica:

He guanyat les eleccions al meu poble per majoria absoluta i no necessito pactar per ser alcalde, vull dialogar, pactar, parlar per governar per tothom.
No serè mai alcalde si no tinc un vot més que els altres candidats, ho he dit abans de totes les eleccions on m’he presentat. No hauria de fer falta dir-ho.

Diuen que els pactes són legítims, no ho dubto. Diuen que poder caldria canviar la llei. Estic d’acord, però canviant les lleis, no es canvien les persones ni els seus ideals. Trobaran la formula per tornar a desvirtuar-la.

He participat en negociacions i sé quin pà s’hi gasta
. Proposo, sigui quina sigui la llei, ja que el vot és de qui l’emet, ja que afecta a l'administració pública, béns públics, i determina càrrecs públics, mentre no canviï la llei.... que els pactes siguin públics. Llum i taquígrafs. Amb ànim de polèmica, que els pactes es gravin, com es graven les comissaries, sense reunions secretes; que tots veiem que cony es pacta: Si es pacten programes o càrrecs, si es pacten afinitats o sous. Que la gent pugui veure i opinar. Llavors, si s’atreveixen, creure que són legítims, en cas contrari no.

És cert, en molts pactes, hi ha alguna afinitat ideològica, ja ho he dit, la dels que creuen que la democràcia no és un bé en si mateixa. Volen que la gent no voti o que el vot no compte.... si no els hi va bé a ells. La resposta correcta és : No volen caldo dues tasses, anar a votar i exigir respecte pel vot i el més votat.....

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Penso que per molt que es digui que no es dubta de la legalitat dels pactes, de tant repetir-ho es dedueix tot el contrari, és a dir, que no accepteu que les regles del joc són les que són, i que un no és guanyador si no suma la majoria d'escons -regidors, en el cas dels ajuntaments-.

Arribats en aquest punt, i dient per endavant que no es pot anar contra un pacte escampant rumors malintencionats, CiU ha participat o no en pactes per fer alcalde un "perdedor"? No és el cas aquest el de Roquetes -compte, que no estic opinant sobre si m'agrada o no el resultat del pacte-.

Finalment, si tot ha de ser transparent, que ho sigui tot. Que ho sigui el procés de pacte però, també les reunions de govern -totes-, les internes de cada partit, el finançament dels partits, etc. A mi ja m'agradaria.

Anònim ha dit...

Sr. Sancho,

no se si es llegeix els comentaris dels seus escrits, en tot cas li fare un preg,

vosté ha estat Alcalde, president del CAT, Delegat del Govern, Parlamentari, i ara de nou parlamentari (aquesta vegada passant per damunt de la seva amiga Imma Juan que sempre ha tret més vots que vosté),
per consegui tots aquests càrregs segur que no ha pactar res???

jo i tots els de casa som de CiU (3 militants), tota la vida em votat i voarem CiU, però al poble hem votat a la persona (i no era de CiU)

vosté és i ha estat una persona lligada al poder i això li fa veure el punt de vista del qui sempre ha manat d'una manera o altra,

la politica haurien de ser ideals, principis i proximitat, llegint els seus articles es treu la conclusió que només els interesen el numeros i que els partits minoritaris haurien de desapareixer ja que mai podran guanyar (el mateix discurs del PP amb els partits nacionalistes),

a mi m'agrada valorar els governs pels seus actes i no pels pactes que han tingut que fer, i quan toqui ja em pronunciaré, no cal que es preocupi pel meu vot que és meu i prestat per només 4 anys (no es propietat de ningú)

Anònim ha dit...

i per la seva regla de tres,

al Parlament, Diputació, Consells Comarcals, etc...) nomes haurien d'estar representats els més votats (Barcelona, Hospitalet, Sabadell, Reus, Tarragona ...) i no gent de l'Ampolla, Prat de Compte o Arnes...

es despren molta prepotència de les seves paraules

Anònim ha dit...

És realment barroer i escatològic que al costat del seus articles posin un menut pixant-se dins l' urna.Vostès que de la política en fan un negoci i una forma de viure no tenen lo més mínim respecte pels signes democràtics.

Anònim ha dit...

Manel, pel que entenc, en aquest article es comenta que els pactes no haurien de dependre de consells comarcals, diputacions, etc. Actualment s'estan fent d'aquesta manera, no? i llavors... potser no els ha interessat als mateixos que han estat fent aquests pactes tan raros que a Roquetes el seu propi candiat no sigui alcalde...???