17 de març 2010

El Problema no és Mònica Terribas


Joan Ferran, algun altre diputat del PSC han criticat Mònica Terribas. Li han fet un mal favor al President Montilla. Molta gent va veure l’entrevista, he de dir que no va ser ni millor ni pitjor que altres fetes al President Montilla. És més, estic disposat a admetre que els ahh, ehh, ummmm , els silencis ,van ser menys evidents (però més preocupants) que en altres ocasions. Res em va sorprendre. Ni la resposta on Montilla deia que no hi va haver “mala fe”. Pobres de natros, si haves mala fe!!

No m’estranya la reacció de Ferran, certament , l’entrevista en un moment tan delicat de la política catalana feia patir. A mi se m'acut alguna pregunta que no li van fer a Montilla , com ara : El president de la Generalitat quan va ser ministre d’Indústria amb Zapatero, què va fer per millorar la xarxa??

Un altra: Com ministre d’Indústria que va ser, Montilla és una de les persones que millor sap com està estructurada Fecsa-Endesa, tothom sap que l’accionariat actual d’Endesa es gesta amb certes complicitats socilistes, em podia explicar quin ha esta el paper del Partit socialista de Catalunya??

I altres, relacionades amb les declaracions del seus socis que parlaven de mala fe o ignorància en referència a les seves (de Montilla) declaracions sobre la MAT. Material periodístic n'hi havia. Mònica Terribas va fer lo que va poder. El problema no era la Terribas.

Com Ferran intueix el Problema (en majuscula) era Montilla. Indiferent la pregunta , l’ interès de l’entrevistadora. Tot era igual, el problema era Montilla. Ferran, i algun altre socialista demanen que, qui entrevisti Montilla tingui la capacitat de salvar , de fer bo al President. Això és impossible.

Preocupa que el president de la Generalitat , davant una situació com la de les nevades , no tingui respostes, fins el punt que els seus demanin entrevistes a la mida . Preocupa que els diputats socialistes pensin que qui ha de rectificar és la Terribas i no que el president ha de tenir més capacitat de resposta. Poca confiança en el president i poc respecte a la llibertat de premsa.

Quina capacitat de reacció li atribueixen al president , si creuen que no sap gestionar, ni assumir, les conseqüències d’una entrevista amb la Terribas?. Com volen que pugui gestionar la resposta i les conseqüències d’una emergència.??

Certament l’entrevista, de dolenta preocupava com totes les de Montilla. No, el problema no va ser la Terribas , el problema com tothom sap (abans i després l’entrevista ) va ser i és Jose Montilla. A Ferran i al PSC els entenc. No saben com els entenc!!!!!.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Tornem-hi amb el distorcionament.

Bloc de Joan Ferran ( diputat del PSC )

"Com és obvi aquesta excel·lent professional ( Terribas ) pot i ha de preguntar el que li vingui de gust......"
"...Preguntes? si, totes i més, però acompanyades d’una conducció menys incisiva i un xic més tranquil·la".

Bloc de Josep Maria Balcels ( diputat del PSC )

Sobre Monica Terribas...
"No buscava la versió dels fets i la reflexió del President sinó que l'assetjava amb preguntes que posaven el president a la defensiva i no pas en el pla de donar explicacions de la visió i la reacció que el govern havia tingut en el conflicte atmosfèric i elèctric

Sobre el tarannà de Montilla... "potser lent però amb el dret que se li respecti aquesta manera d'expressar-se i que no es vegi forçat a la dialèctica del pin pam pum.

Bloc de Carme Figueras ( diputada del PSC )
"Crec que en molts aspectes la Mònica Terribas ha estat agosarada i valenta aconseguint increments considerables d'audiència tot fent-la més amena....."

Ebrediputats: "A Ferran i al PSC els entenc. No saben com els entenc!!!!!".
Pos bé, comunicat del PSC:
1. El PSC no comparteix les opinions personals que s’han emès sobre l’entrevista al president de la Generalitat a Televisió de Catalunya que va tenir lloc el passat dilluns.

2. Són apreciacions a títol absolutament individual que no es corresponen amb l’opinió del partit i que semblen desmerèixer la independència dels mitjans de comunicació de titularitat pública i la professionalitat dels que hi treballen.

3. El PSC vol reiterar la seva satisfacció pel desenvolupament i la conducció d’un espai informatiu que va permetre a un bon nombre de ciutadans conèixer el capteniment del president de la Generalitat de Catalunya sobre els temes d’actualitat política, tal i com van reflectir els índexs d’audiència de l’entrevista.

Lluis ha dit...

Molt bons comentaris!
Per mostrar el suport a la Mònica Terribas, hem creat un grup a Facebook on hem recopilat l'entrevista que va fer el dilluns 15 la Mònica Terribas al José Montilla, i tots els articles i blogs que s'han publicat.

http://www.facebook.com/pages/Per-Monica-Terribas-i-periodistes-como-ella/368942273246

Joaquin ha dit...

Mirem-ho d'una altra manera aixo.
En època del Sr. Pujol, van hi haure queixes pel tipus d'entrevista a TV3? No ho recordo, acceptem que no. La pregunta seria: Perquè s'acceptava la independència de l'entrevistador/a o perquè no hi havia motius de queixa? I l'altra: O perquè l'entrevistador/a era de la corda? Tipus Joan Oliver.

alferza31 ha dit...

Quan han presentat la dimissió els alcaldes o regidors de CiU per insultar als seus contrincants polítics ???

He dit INSULTAR, no OPINAR, eh ???

Perquè d'això, els Srs. ?? d'Ebrediputats en saven un rato llarg ...