02 de febrer 2010

PICAR PEDRAEl portaveu socialista Sr. Zaragoza, va fer fa un parell de dies unes declaracions que em van cridar l’atenció. Venia a dir que “hem estat molts anys picant pedra, ara ens toca governar en solitari, ens ho hem guanyat”. Us he de confessar que la expressió picar pedra em va molestar.


Zaragoza, Montilla, el tripartit picant pedra? Us ho imagineu? De què estava parlant? La veritat és que el fet de picar pedra, no me l’imagino ni per a nosaltres, que estem a l’oposició. En tot cas hem treballat més o menys, dur, amb voluntat, com millor hem sapigut, però qui ha picat pedra en aquest país són els milers de treballadors que dia a dia s’aixequen i van al treball sense saber que és un cotxe oficial, sense que mai els i fiquen un micròfon davant la boca per fer declaracions, per poder dir la seva.

Qui pica pedra són els milers de ciutadans que pateixen la crisi, els milers d’empresaris que treballen sense horari per tal de salvar la seva empresa. Picar pedra no és el senyor Zarazoza ni el Sr. Montilla, aquests no saben el que és picar pedra. I he de confessar que potser jo tampoc, però per respecte a la gent que pateix la crisi, no se m’acudirà dir una tonteria tan gran com la del senyor Zaragoza. Suposo que a ell tot això no li importa, ja està acostumat.


7 comentaris:

Manel Zaera ha dit...

Mireu, tot i la discrepància d'idees amb vosaltres el Sr. Zaragoza sempre parla molt, massa i el seu discurs no deixa de ser un discurs partidista, ple d'argumentari de cuina de partit. No m'agrada i tampoc m'agrada que ara, en precampanya, digui que han de governar en solitari, quan després si ha de pactar ho farà.

A contracor, no vull un altra legislatura del tripartit.

ximo ha dit...

De totes maneres, Sr diputat, que ha aquestes altures haguéssim d'explicar el que vol dir l'expresso de picar pedra, ja te pebrots. O és que ho sabem i el que fem és una extrapolació de la frase? la qual cosa és d'una demagògia insultant.

Anònim ha dit...

Ximo, llavors estas d'acord amb l'entrada per l'utilitzament de la frase per part de Zaragoza, oi?

Anònim ha dit...

El manual del bon dogmàtic diu. Per desqualificar l’adversari ( pel dogmàtic, l’enemic) nomes cal acusar-lo de demagog o de populista. Mai de les dues coses alhora, dons s’entendria que l’argument a desqualificar és intel•ligent .Estic d’acord que la frase picar pedra és demagògica i que el que fa ebr5ediputats és aprofitar-ho per fer populisme. Intel•ligent, no tant per lo que diu ,com par lo que suggereix: El PSC , picar pedra?? Treballar?? Més bé , han deixat de fer. Hem vist a conseller més bé inactius, apoltronats. Ara a ultima hora activitat frenètica. Però mentre re de re “laissez faire , laissez passer” Montilla-. Treball poc. Hem sembla intel•ligent denunciar-ho amb subtilesa i elegància aprofitant al boca moll del Zaragoza.

ximo ha dit...

No, no estic d'acord, no.
Picar pedra, picapedrer, pedrapicada, metàfora, llicencia literària, ....

Ara no sabria dir on, però vaig llegir ahir que un membre destacat del vostre partit deia que CIU ha resistit la seva travessia del desert; que devia voler dir, que heu tornat del Sahara?

Té la mà Maria - Reus ha dit...

dono una ullada al teu blog
salutacions des de Reus

Anònim ha dit...

Ximo, fixa't si no es fa demagògia, que fins i tot qui ha fet l'article diu que aquesta frase no se la diria ni per a ell , ni per altra gent del partit. Senzillament la troba inapropiada, tenint en compte la crisi actual. A partir d'aquí pots treure les conclusions que trobis, però no hi ha més.