03 de febrer 2010

4 MILIONS ( d'aturats) I UNA VEGUERIA.


Ningú ho dubti. Estem a favor de la Vegueria de l’Ebre. Vam participar en la creació de La Delegació del Govern. Valorem positivament qualsevol avenç en aquesta direcció.

Tenim experiència personal en la creació de noves administracions. Hem participat en la creació d’un ajuntament, hem vist néixer les Delegacions. Ens atrevim modestament a opinar.

La creació d'una nova administració, o d'un nou nivell administratiu, ha de significar sempre una millora per als ciutadans, els ha de donar més representativitat política, més i/o millor aportació econòmica , millor eficiència i eficàcia en els serveis. I no més cost imposts/servei. El dimensionament de l’estructura, en mobles, immobles, personal, manteniment, etc ha de ser proporcional a l’objectiu que es proposa. La planificació, la discussió , ha de ser curosa , amb voluntat de consens.

Hem vist com la dimensió de les delegacions ha crescut els últims 7 anys d’una manera que no ha estat proporcional als objectius i molt menys als avenços. Hem vist com es multiplicaven els costos i no les inversions. Hem vist molt “enxufat”, assessors i altres espècies molt per damunt de la mitjana Europea.

No sabem el finançament de la nova estructura. Parlen d’un període de transició fins la desaparició de les “Diputacions”. Període de transició......que pot ser etern. Parlen de reequilibri territorial i alhora més poder metropolità. Un impossible. La proposta neix sense consens territorial, contradictòria. En període pre-electoral. En plena crisi. Aquest govern no és conscient. Prioritza el gest, el seu interès electoral. El poder dir: Hem portat la llei al Parlament,una més . Hem picat pedra.

Quan costarà ?? Quan durarà ? Com ho farem? Què ens aportarà?? Estem en crisi. El 80% de la gent no veu clar que ara la prioritat sigui aquesta i molt menys d’aquesta manera. Montilla ha traslladat al carrer, la discussió que no ha sabut resoldre al govern, ni tan sols al seu partit. Només cal veure les declaracions de l’alcalde de Lleida o del síndic de la Vall d’Aran.

El pitjor de tot, és que no ens poden respondre a la pregunta; quant ens costarà? Quants nous funcionaris significarà? Quan eliminarem les diputacions ? Quan començarem una política d’austeritat administrativa? Quin pressupost tindrà cada nova vegueria? Quant d’aquest se n'anirà en despesa corrent? Quant valdrà la festa?

Sr Montilla, estem en crisi. Ho sap?. Tenim més de 4 milions d’aturats. 7 vegueries.

A quants aturats tocarem per vegueria.?? A milió per vegueria? De què ens servirà??

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Es tant els desig irrefrenable de la critica que no sé si sabem el que diem.....Com es pot posar al mateix sac els 4 milions, Montilla i la vegueria?
Fer jocs de paraules amb quatre, set, aturats per vegueria etc es una mica ridícul. En tot cas hauríem de parlar dels aturats de Catalunya. Dic jo.
Quant als nous funcionaris, tranquils, que potser algun vos tocara col·locar. ( enxufar )

Anònim ha dit...

La veritat és que està passadíssim de frenada... Quina objectivitat!!!

Anònim ha dit...

Objectivitat? és un bloc polític! Un cop dit això, he de recordar-vos les notícies que ha anat produïnt, primícies i prediccions que s'han fet han estat TOTES realitat? No per ser subjectiu, vol dir que no tingi una certa qualitat informativa!

A mi m'ha agradat este post, i no l'he semblat ridícul (això com la vosta opinió també és subjectiva). PER QUÈ TANT PARLAR DE VEGUERÍES I CINES,QUAN EL QUE S'HAURIA DE FER ÉS APORTAR SOLUCIONS PER LA CRISI??? Tants debats estèrils convertits en cortines de fum, quan el que realment importa és buscar solucions per tota aquesta gent que està tancant...

en fi...

Anònim ha dit...

A tota Europa , al mon ,davant “una crisis” la discussió és la competitivitat. Tant la privada com la publica. Els dos grans eixos de discussió són el mercat laboral i el deute públic. Si un estat incrementa la despesa ordinària en sous en lloc de en inversions , el diner no genera “riquesa” i no es equi distribueix. Si el mercat laboral es rígid i la productivitat no genera suficient, llavors ‘s’incrementa l’atur. Si en plena crisis és creen nous nivells administratius , s’incrementa la despesa en detriment de la inversió i la protecció de l’empresa. Esta clar que la inconsciència i la ignorància dels govern socialistes fan que avui es desqualifiqui a qui diu coses com que les vegueries s’han de fer en moments de creixement econòmic que permeti un període de adaptació de la despesa i que té que anar junt amb la revisió de la funció publica , amb disminució del gasto en el capítol de personal. Soc un bitxo “raro”o “rara”, per dir aquestes coses ?.Que que te veure Montilla amb les vegueries i la crisis??. No saber això és el que porta a ZP al ridícul, a Montilla a fer riure i al país a la ruïna. Per cert , no soc convergent, em defineixo com socialdemòcrata i m’espanta tanta ignorància al govern i tanta prepotència al carrer.