10 de març 2009

QUI GUANYA LES ELECCIONS BASQUES?

Fins fa pocs anys qui tenia més escons a un Parlament, era qui havia guanyat les eleccions. Això sembla ser que sigui el més normal que passi a un País, qui guanya governa. Ara amb les eleccions Basques i Catalanes, sembla ser que qui perd, sigui dit d’un altra manera qui obté menys vots i menys Diputats al parlament, és qui finalment governa.

Aquesta cançó a Catalunya ja la coneixem, del que es tracta és de fer veure que qui perd ha guanyat i a base de repetir-ho molts cops que la gent dubti fins hi tot de qui ha guanyat les eleccions.

Jo vaig tenir el goig d’assistir al míting final de campanya del PNB, la veritat que l’ambient que s’hi respirava era de certa tranquil·litat per guanyar les eleccions, però certa temor de qui podia perdre, finalment es sentís guanyador.

De tots els missatges que va llançar Ibarretxe, em va impressionar quan ell textualment va dir “ es pot explicar millor, es pot dir d’un altra manera, però en política el primer i més important que s’ha de fer és escoltar. Escoltar a la gent “ Aquest fet d’escoltar i treballar en base a la gent és la cosa més important de la gent que ens dediquem a la política.

El poble Basc ha parlat i ara els polítics tenen que escoltar i analitzar els resultats, des del meu humil punt de vista el que no es pot fer és no escoltar els vots dels ciutadans. A Catalunya, ja fa massa temps que no s’escolta el vot del ciutadà i després amb unes majories parlamentaries del tot legals, però èticament impresentables fa que ens trobem amb la situació actual, un desgovern total i una maca absoluta de lideratge.

Ni els Bascos, ni la majoria dels Catalans volem que les polítiques de proximitat, les polítiques del nostre País, es tinguin que dirigir amb comandament a distància des de Madrid. Tots plegats, i per damunt de tot els partits nacionalistes tenim que fer una reflexió......

Al País Basc ha guanyat el PNB, en vots i en escons i per tant sols queda felicitar als amics nacionalistes de la feina feta des de fa molts anys. A Catalunya ha guanyat i guanyarà Convergència i Unió, en vots i en escons i per tant esperem i desitgem que es respecti i per damunt de tot s’escolti la voluntat popular. Aquestos fets de qui perd governa sols passa aquí. Enlloc altre d’Europa s’atrevirien a no escoltar a la gent.

Endavant PNB i felicitats Ibarretxe.

Xavier Pallarès
Diputat

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens tota la raó Xavi! Es va dir de tot a CiU,per part dels socialistes, per haver pactat certes lleis amb el PP, i ara resulta que ells hi pactaran i hi governaran. És molt trist!!!!Cal seguir lluitant! Catalunya necessita un govern fort i patriota de CiU!

Unknown ha dit...

A mi el resultat final de les eleccions no m'ha agradat. Que acabi governant el PSOE+PP no m'agrada. Preferia un govern del PNB+EA, com fins ara.

Però, igual que a Catalunya, no qui treu més escons i més vots es pot considerar guanyador però, només ho serà completament si aplega més del 50% de suports parlamentaris per governar.

La nostra democràcia és representativa i, ens agradi o no, per governar cal tenir la representativitat de més del 50%. El PNB, malauradament no té aquesta quantitat de parlamentaris que li donin suport i, per això, tot i haver estat qui ha tret millors resultats, no pot governar. És així, són matemàtiques pures i dures. La resta a mi em sembla que és voler que el sistema funcioni només d'una manera determinada, quan hi ha altres formes de fer-ho. És com interpretar la Constitució de forma centralista o més oberta a la pluralitat de l'Estat, tot i que sé que és una comparació forçada.

Anònim ha dit...

Collons, nois de CiU, quina mania en qui guanya les eleccions... Al País Basc les han guanyat els espanyolistes perquè vosaltres, sí, vosaltres, CiU, entre d'altres, aprovà una llei de partits que ha deixat fora de la llei una part molt important de l'electorat. Per qùè no en parleu, d'això? I sinó sabeu sumar que us n'ensenyi el Zaera, que ho ha explicat prou bé per a ments capquadrades que no hi veuen més enllà dels seus esplèndids morros acostumats a sucar de la mamella pública...

Robert Bellaubí ha dit...

matemàtiques les que faiguen falta Manel, però ells interpreten la constitució com volen...

Per cert, vas anar als Freginals l'altre dia? en corredor o muntanya?

Robert Bellaubí ha dit...

ostres, dos comentaris al mateix minut!

Robert Bellaubí ha dit...

Mr. Anònim,

si baixes una miqueta més, trobaràs un article que diu així: http://ebrediputats.blogspot.com/2009/02/ttos-els-colors-de-verd-gora-gora.html . Poder resoldrà algun dels teus interrogants...

alferza31 ha dit...

Com sempre ....

En més de 20 anys no van fer res per canviar la llei electoral ... i ara vostés se queixen ...

Quina desmemòria, anònim de les 18:03...

CiU va pactar lleis amb el PP, el va escollir en lloc d'ERC per pactar el govern de la nostra nació ( aleshores el PP deuria ser més patriota ?? que ERC ) i hi continua pactant allí on li interessa...

Per cert, trobo molt bé que CiU en el seu moment pactés amb el PSOE, que després pactés amb el PP, si així pot oferir estabilitat a la governació de l'Estat espanyol. Però una vegada dit això, cal aplicar la mateixa norma a tot allò que puguin fer els altres partits... oi ???.

I si ara a Catalunya governés CiU, en minoria i sense cap suport estable, com segurament passarà a Euskal-Herria, aquest hipotètic govern seria tant fort com ho serà el del Sr. Patxi López ...

Unknown ha dit...

En bici de muntanya, Robert.

Quant a les matemàtiques i les interpretacions, d'acord. Interpreten la constitució com volen però, aquest no és argument per voler que el sistema sigui el que no és, no acceptant que governa qui té més suport parlamentari i qui no governa és qui no l'aconsegueix, sigui pel motiu que sigui.

En aquestes alçades diria que cap partit no se salva de ser criticat per actuar per conveniència, interpretant la llei i altres coses segons els interessa, fent pactes amb uns o altres, defensant-se de pactar amb el diable quan fan pactes estranys... No se salva cap i per això crec que, malgrat no estar d'acord en el govern de Patxi López, és un govern totalment legítim, fruit de la patacada dels partits que fins ara governaven Euskadi.