13 de maig 2008

COVARDAMENT.


Ens fan un comentari que ens crida l’atenció. El reprodueixo literalment:

Sancho, estas abusant, això te caura damunt com una llosa, los teus te vendran i aixo ja ho sospites....

els alcaldillos que dius a les passades eleccions vos van fotre " baño i masaje " tot i tenint al catala emprenyat de cara!!!

per cert al ampliar les pagines que penjes no s'amplien, es fan mes menudes, posa-les de manera que les puguem llegir no ?

21:24 (Ja es poden llegir)

Entenc que li molesti la paraula “poques vergonyes”. Crec que als blocs pots anar un pel més lluny de lo que és habitual, però alhora he de dir que el llenguatge políticament correcte se’m queda pobre. Tot i que no arribem ni de lluny a lo que sens deia a nosaltres. A la cara. Recordo una manifestació a l’Ampolla amb el Pere Macias. No crec que es tingui que arribar a certes pràctiques. Crec un error i una manca de respecte a la democràcia les pintades a seus de partits o institucions.

Ara bé també em sembla un menysteniment i una manca de respecte a la gent de L’Ebre el com s’ha portat tot plegat. Covardament. (Ho sento però no tinc cap paraula millor). Covardia que va començar ja fa anys. Recordo com una determinada força política va fer marxa enrera de les seves posicions perquè va ser retratada a un cartell. Recordo com alguns que avui reclama “proposta en lloc de protesta”, en aquell moment desqualificaven tota proposta, tot sí.

Covardament van negar qualsevol transvasament abans de les eleccions , fins i tot ho van negar al Parlament. Covardament van parlar del Segre. Covardament, han evitat el període d’al·legacions. Covardament i per decret.

Covardament fan veure aquí... que estan en contra, quan al Parlament.... repeteixen sense fissures que tots tres estan d’acord. Ho estan.

Covardament el Govern i el seu president s’amaguen i no donen la cara. Deixen sols als seus càrrecs i militants al territori.

Ho he dit públicament i ho repetiré aquí: Jo no acceptaria, no hagués acceptat ser el Delegat d’un Govern covard. No seria el Delegat d’un president covard, que no dona la cara i et deixa sol a primera fila, cremant-nos, mentre ell calcula com sortir indemne.

Si el President Pujol, si el conseller en cap l’Artur Mas no haguessin vingut i donat la cara a l’Ebre. Jo hagués dimitit.

Com puc creure que respectarà la terra, el riu, la gent si no respecta i protegeix el seu Delegat?? Si no respecta i dona la cara pels seus militants??

Torno al comentari que he publicat: Els meus no m’han deixat, ni em deixaran. La covardia no forma part dels nostres valors polítics i si passes .. no serien els meus. No sé el que es pitjor un Govern Covard, un President covard i amagat o uns càrrecs que ho accepten. Jo ho tinc clar, lo dit, per dignitat hagués DIMITIT.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Sancho , valent ho ets. Sempre ho he dit, si un polític es valent aquí ets tu. Ara, he de dir un altra cosa et vaig escoltar a Imagina Radio. Si algú diu lo mateix que deia també ets tu. Però, una pregunta?? Tant difícil és que tots los alcaldes de CIU i los que es vulguin apuntar desafieu a la Generalitat feu alguna cosa útil, com dius tot són restriccions i cap inversió. Sereu capAços de fer algo més que politica??

Anònim ha dit...

Au va. Que el que us sap mal que l'hagin fet ells i cobrat les prebendes.
Perque de "de lunes a martes"
Botiflers tots

Anònim ha dit...

Tens tota la raó.Vatros vau donar la cara i vos vam escridassar tot el que vam voler. El tripartit va per l'esquena i ens han enganyat i estafat. L'altre dia estava al Corona escridassant a Baltasar i els de CiU vau passar pel mig de la gent i vau aguantar els crits. Mentre els sociates entraven pel Bar per fugir de la gent. Són traïdors i covards.
Jo vaig estar molts dies cridant baix la delegació quan erets delegat de govern. Però tu almenys vas donar la cara.I a Pujol, a Puig... els vam amargar la vida però sempre vau donar la cara i no vau enganyar.

Miquel Esteve ha dit...

Justament avui xerràvem amb un íntim amic, escèptic amb la classe política, nihilista descregut, sobre el coratge dels polítics. Soc dels que m’afegeixo a la reivindicació de ciutadania i ‘clas cívica’ de Viroli, Giner, Wong etc. Ell, l’amic nihilista, argüia que la política, avui, era una mena de negoci. I jo li deia que sempre ho havia estat, des de temps immemorials, però que esdevenien cabdals en la història de la humanitat, com a procés d’alliberament, aquells polítics que eren capaços d’afrontar situacions extremes amb coratge i dignitat. La història, en els seus plecs, glosa el suïcidi voluntari i novel•lesc de Gai Petroni, el flegmàtic i agut conseller de Neró, o l’estima al país i coherència del doctor Carrasco i Formiguera davant el piquet d’afusellament franquista... No cal anar tan lluny i deixar-hi la vida. Però si que sorprèn que en front una agressió als principis manifestats – hom suposa que sincers- tota heroïcitat acabi en una presència a una manifestació. Com és que qui te poder per canviar les coses amb la seva pròpia força parlamentària no en fa ús per defensar aquests principis, aquestes conviccions? No seria més eficaç que manifestar-se? Això darrer, alçar la veu, ja ho farem aquells que ara com ara només podem deixar anar públicament el nostre malcontent perquè no tenim d’altra sortida. No cal deixar la vida, això tan sols ho fan els veritables ‘boditshaves’ de la història, només cal ser coherent i conseqüent amb el que un pensa i emprar els estris més eficaços i eficents a l’abast per defensar el què hom creu honestament què és injust per a un territori, per a una gent, una ferida al més alfòndic del seu propi ‘ethos’.

Miquel Esteve

Anònim ha dit...

Sancho jo soc exvotant de ERC,dic "EX" perque a mi tan sols m'enganyen un cop,als comentaris que fas de covardía i poques vergonyes et quedes molt curt,no tan sols us van escridassar si no que ademes us van AGREDIR,a tú i a d'altres compays teus(tinc entes que vas retirar la denuncia per no fer mal a un pobre desgraciat,massa bona persona em sembles,jo no ho hagués fet) i ara tenen la barra i cara dura(per ser suau)de votar a Barcelona,Madrid una cossa i vindre aquí a fer lo paperina, dient el contrari i a possarse al front de la proxima manifestació,si la gent de la plataforma ho permet,es que no ens mereixem res mes,cas apart es el d'alguns alcaldes, abans al front de les manifestacións antitrasvassament i ara fent el ridicul intentan justifica el contrari per servilisme als montilles,saures i carods,et torno a dir ET QUEDES CURT es mereixen pitjors qualificatius.

Anònim ha dit...

Els comentaris son enriquidors, ara be el maltractament que va rebre CiU des de la Plataforma auspiciats per ERC-PSC-ICV, van ser en certa medida desmesurats, fins i tot molts d'aquestos que avui estan a llocs o han estat van escupinyar e insultar com a boixos al President de la Generalitat Jordi Pujol.
He reflexionat molts cops sobre aquest tema i n'he parlat amb amics i molta gent, pero avui encara crec que aquells actes incivics i salvatges s'els ho estan tornant en contra i espero que encara s'ho tornaran mes.
Dit aixó a part de covards son traidors en totes les de la llei. Van signar el "pacte per l'Ebre" davant notari (tota la ciutadania ebrenca)i ara al poder incompleixen, no saben governar i els estan investigant per malversació de fons publics (amb estudis, contractacions no masa clares, etc).
M'en alegro i espero que encara en rebin mes.
Ditxo vell: A cada porc li arriva el seu Sant Martí.

alferza31 ha dit...

Després de quasi un mes d'estar fòra de Tortosa, i quasi no sentir parlar de l'aigua de l'Ebre, em retrobo amb aquesta qüestió...

I de sobte llegeixo aquest article...

I no puc més que posar-me a riure...

Covardia ???. Valentia ???.

Què fàcil és veure la palla als ulls dels altres ...