01 d’abril 2008

MOCIÓ AJUNTAMENTS SOBRE TRANSVÀS SEGRE


Us adjuntem la moció que CiU presentarà a diversos ajuntaments, com ara el divendres al Ple de l'Ampolla:


Davant l’obscurantisme, la manca de transparència i al mateix temps erràtica política del Departament de Medi Ambient, el silenci culpable del President Montilla, i les propostes i projectes del govern en torn a l’aigua, el grup de CIU presenta la següent moció.

1- Fer palés que extraure aigua del Segre és un transvasament de L’Ebre a la seva capçalera, la pitjor de les opcions quant a la qualitat de l’aigua del riu i la més lesiva per al riu i el Delta.
2- Considerar els aqüifers de l’àmbit del CAT, i més concretament els de Reus i Tarragona, com Aigua Excedent és un insult a la gent i Ajuntaments del Consorci, i més concretament a les Terres de L’Ebre tenint en compte els propis informes de l’ACA, que declaren com a deficitari l’àmbit del CAT pel que fa a les puntes d’estiu (És a dir, determinats ajuntaments no tenen aigua per cedir a l’estiu al CAT i en sobra per Barcelona). La venda d’aigua de Reus i Tarragona devalua i degrada la solidaritat de l’Ebre que es basava en un suposat dèficit hídric al parèixer inexistent.
3- Vendre l’aigua a un preu que duplica el del propi CAT i multiplica per 10 la taxa dels concessionaris cedents és una immoralitat, una burla i una il·legalitat, donat que no tenim coneixement de l’aprovació de la taxa ni els estudis econòmics que la sustenten.
4- Mostrar el rebuig i oposició total al transvasament del Segre, i més tenint en compte que es preveu la extracció de la meitat del cabal ecològic en capçalera, extracció que afecta a tot el riu fins la desembocadura i els aqüifers que el Segre alimenta.
5- Mostrar al temps la nostra solidaritat amb la ciutat de Barcelona i les conques internes de Catalunya.
6- Exigir al Govern de la Generalitat mesures per tal de garantir aigua a Barcelona i a l’àmbit del CAT i tot el territori nacional, mesures transparents consensuades amb el territori, que tinguin en compte les necessitats de Barcelona i les conques internes, però també les garanties ecològiques, les millores estructurals, les compensacions al territori i les necessitats dels rius i el Delta
7- Exigir que aquestes mesures siguin tramitades a través del Parlament de Catalunya com legítim representant de la sobirania popular.

6 comentaris:

alicia ha dit...

Esta molt bé, i per a d'aqui 3 setmanes quan no hi hague aigua a BCN que proposeu? Com a votant de CIU en familia a barcelona m'agradaria saber-ho. Gracies.

Anònim ha dit...

i no dieu res de la interconnexió de xarxes????

se us veu lo plumero machos

LA INTERCONNEXIÓ DE XARXES TAMBÉ ÉS UN TRANSVASAMENT

dieu clarament NO!

Ebrenc ha dit...

Com és que no dieu res del vostre projecte d' interconnectar les xarxes.Que pot ser no és un transvasament això.Sempre amb mitges veritats!

Ebrediputats ha dit...

Alicia entenc la teva reflexió, precisament per fer-la varem pagar un preu molt important i fixat amb els altres comentaris com ens acusen de tebis i poc radicals , certament creiem que cal garantir la defensa i protecció del riu dialogar amb les sectors del territori que han de cedir aigua, garantir un subministrament com el Roine que permeti retornar els cabals a l’Ebre , en el cas dels pous introduir-los al CAT per tal de que també les puntes d’estiu que no tenen aigua els pobles de l’Ebre en tinguin i moltes més mesures: mira d’aigua en hi ha i solucions també , el que no hi ha és govern.

Jordi Arrufat ha dit...

Celebro que CiU, si més no a l'Ebre i al Segre, digui ara que no vol transvassaments.
Voldria només que, per fer més creïble la vostra postura siguessiu capaços de fer propostes per evitar les conseqüències de la sequera més enllà del transvassament del Roine, obra que no es faria d'avui per a demà i per la qual jo personalment no veig que sigui la solució (Penso en Califòrnia).
Cal un esforç per part de tota la classe política per il·lusionar i convèncer mitjançant propostes basades en la confiança en l'ésser humà com a factor de canvi i adaptabilitat al medi.
Potser estic cec però no veig ara per ara a ningú que sigui capaç de proposar res sostenible, creïble i que no faci passar sed a ningú.

Anònim ha dit...

Jo el que no se si Lizàrraga, Cid i els que avui estan a la Generalitat, dies abans de les eleccions s'erejien com els salvadors del territori, respecte al transvàs de l'Ebre, i tenint en compte que anaven al darrera de les pancartes "ni una gota" i per més inri van signar el pacte per l'Ebre.
La hipocresia, l'ignorància i el cinisme politic es més que evident.
Han venut el territori i damunt no es fan inversions per la regresió del delta. Han enganyat a la gent de les Terres de l'Ebre i han de reconeixer danvant la població, l'aixecada de camisa per haber mentit.