06 d’abril 2008

CLINICA L'ALIANÇA UN ESCANDOL


La Veu de l'Ebre feia pública la denúncia davant de la fiscalia anticorrupció , presentada per un empleat de la Clínica l'Aliança a Tortosa . Les dades que avui tenim a les mans ens fan pensar que estem davant un presumpte cas molt greu de corrupció, el propi comunicat de la direcció de la Clínica, no desmenteix els fets dels que diu “no haver donat cap indicació per part d'instància competent per desenvolupar cap activitat irregular” Com Diputats ens veiem en l'obligació d'esbrinar el que ha passat. Per tot plegat hem presentat preguntes i la següent sol·licitud de compareixença de la consellera Geli i el President del Grup l'Aliança.



Sol·licitud de compareixença

La Aliança és una institució històrica, peça important en el sistema sanitari de Catalunya . Els últims anys degut a diversos problemes ha esta intervinguda dues vegades per la Generalitat . La segona intervenció es va aixecar recentment, en l’anterior legislatura amb el govern tripartit. Per normalitzar l’entitat , es van reformar els estatuts i es va nomenar un consell d’administració a proposta del administrador provisional únic, interventor de la Generalitat senyor Eduardo Espagnolo.

El propi senyor Espagnolo en una decisió insòlita va ser nomenat president i conseller delegat..

Ara aquesta decisió és configura com l’origen de l’escàndol que afecta a la Clínica amb una denuncia contra el senyor Espagnolo entre altres, per simulació d’ingressos en hospitalització, imputació de diagnòstics falsos a pacients sense el seu coneixement; anotació de actes quirúrgics inexistents ; imputació de actes quirúrgics inexistents a personal de col·legis professionals sense el seu consentiment, anotacions documentals d’actes mèdics ambulatoris com hospitalitzacions (vasectomia) i violació de la llei de protecció de dades.

La pròpia Direcció de la Clínica, del Grup l’Aliança afirma en comunicat de premsa que “No hi ha cap indicació per part de qualsevol instància competent de la Clínica o del grup l’Aliança de desenvolupar cap activitat irregular". No assumeix responsabilitats, però no desmenteix les possibles irregularitats.

Es per això que el grup de CIU demana la compareixença de la consellera de Salut honorable Sra Geli i del Sr. Eduardo Espagnolo com interventor i posterior administrador provisional únic i President del grup l'Aliança per explicar vel procés de regularització de la clínica, la seva reforma i els posteriors fets denunciats.


F. Sancho diputat del Grup Parlamentari de CIU.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

en quines dates es van produir els fets?
Es molt preocupant que algu tingui dades de pacients per fer la denuncia. Les dades no son inviolables? Com usuari em preocupa que una persona les tingui i les utilitzi. Agrairé al Sr. Sancho m'aclari si algu s'ha fet amb dades de pacients i si la denuncia es basa en aquestes dades. si es aixi no entenc masa que representants politics donin support a una practica tan reprobale i que si merix una contundent denuncia dels infractors. Salutacions cordials

Anònim ha dit...

Suposo que la denuncia s'ha fet davant el fiscal i per lo que sabem és que precisament una de les coses que és denuncien és la violació de dades. Certament lo que ens preocupa és que ningú falsifiqui les dades de les persones i a més les utilitzi falsament per facturació falsa . No creus??? Ens ho tendrien que explicar, O no?? I al final ja dirà el fiscal i el jutge?? No volem pressuposar res però si que ho expliquin al Parlament, per això esta l'oposició, i el Parlament o no??
Ebrediputats.

Anònim ha dit...

El primer comentari dóna a entendre que hi ha algun republicanet que s'està començant a cagar a les calcetes...

Anònim ha dit...

Una petita aclaració als companys que tan animosament segueixen el tema:
En les dates que es fa la denuncia, segons el mitjans de comunicació i que realment ningú sembla conèixer en el seu contingut, ja que esta en mans de la fiscalia, les persones que estaven como interventors a l’Aliança eren companys nomenats per el govern de Convergència així com molts del responsables que varen gestionar la Mutua els anys del 2002, 3, 4 i fins al 2005.
I no son problemes de que algú "republicanet" es posi nerviós ni es cagi a les calcetes , es un tema de sapiguem de que parlem. Una mica de rigor si us plau¡

Anònim ha dit...

L'interventor de l'aliança estava anomentat per la Generalitat, traballava a l'ajuntament de barcelona i és un dels ideòlogecs socialistes en temes de sanitat.

Que compareixen al Parlament i que donin les explicacions que hagin de donar, que sí et fixes, és el que demana a l'article

Anònim ha dit...

exactament, tens raó, nomenaba la Generalitat. I qui gobernaba la Generalitat al 2003?