07 d’abril 2008

JOAN ROIG I L'AIGUA.

No puc resistir-me, sé que poder no ho tindria de fer . Ho faig sense demanar permís a Joan Roig. S'enfadara però m’entendrà, sé que em diria: Paco deixa-ho anar no ho facis , per a què? Avui no podem guanyar les batalles d’ahir, tu i jo ho sabem.

El que no sé, Joan és si no ens pot servir per preparar les de demà. Per això ho faig públic. Tu i jo vam preparar aquella conferència, jo tinc el teu escrit fet a mà, el que vas llegir. Tu deus tenir el meu, més dur menys profund, el que no vam llegir però ens va confortar.

Tu amb la teva potent veu el març del 2002 al Col·legi de Periodistes de Catalunya; davant de més 50 càrrecs electes de Terres de l’Ebre i uns quants periodistes presentaves una declaració conferència que es titulava

LA REALITAT DE LES TERRES DE L’EBRE .

No ens van fer ni “punyetero” cas. Molts dels que ara parlen d ‘irredentisme de l’Ebre, de manca de previsió de CIU, no ens van ni voler escoltar. Ni cas, ni “punyetero” cas.

ELS ALCALDES DE C I U... per boca de Joan Roig al març de 2002 deien, amb orgull dèiem .

“ Avui (2002) fóra fàcil parlar de la demagògia i les contradiccions dels socialistes catalans ............ells són els que l’any 2000 (al més de juliol) varen signar un pacte per possibilitar que els ciutadans de Barcelona, Hospitalet, Cornella, Santa Coloma etc no patissin restriccions d’aigua . Ara l’han trencat.............

... Més tard Joan deia:

Venim també a oferir un pacte

Ademes d’aquestes consideracions volem proposar un gran pacte democràtic, honest i generós perquè no pot ser que ens vinguin a vendre l’estalvi i la nova cultura de l’aigua a les Terres de l’Ebre .

Que l’apliquin aquí la nova cultura de l’aigua !!! a Barcelona a Hospitalet , Cornellà etc. que és on poden.

A que estan disposats a renunciar els ajuntaments socialistes de l’àrea de Barcelona?? Quines restriccions estan disposats a aplicar??

Natros no som transvasistes, però entenem que ha d’haver una solució intel·ligent i pactada , que faci possible resoldre els problemes de dèficit que patirà Barcelona i a la vegada no només minimitzar els efectes del PH sobre el Delta , sinó resoldre també problemes endèmics que té el nostre territori.

Reprodueixo, amb orgull no dissimulat la pagina 4 de l’original (cliqueu-la) i dic: S’aprèn del passat , es governa pel present i el futur. Reivindico pel futur les mateixes condicions mínimes , la representació territorial, la gestió integral , el cabal ecològic, les compensacions i solucions que reivindicàvem. Reivindico la clau de l'aigua, el CPIDE . Reivindico pel futur allò que somiàvem i que tan a tocar vam tenir: El respecte, La Vegueria , el bon govern. Visca Terres de l’Ebre..

2 comentaris:

Ebrenc ha dit...

Joan Roig va titllar de terroristes al hotel Corona d' Aragó a la gent que estàvem en contra del transvasament i que hi continuem estan des de sempre.De qu'aneu ebrebotiguers si es pot sapiguer?
Que potser mos voleu fer combrègar amb rodes de molí?

Anònim ha dit...

Aixó va passar, aixó va ser, jo ho era i en queden testimonis. El que Roig va titllar , no de terrorisme sinó amb altre adjectiu va ser un cartell que deia : "Vos esperem en escopetes" i les pintades amb amenaces a les casetes del Delta que deien "ETA mata a ROIG", que despres van aparèixer a casa del delegat . No el moviment no, això es condemnable De que vas tu que vols fer -nos viure la vida com tu vols, . Les coses són com són i no com tu les contes.I crec que pel teu escrit queda demostrat que ja fa temps que combregues en rodes de moli.Ah i perdona l'anònim . Jo encara avui tinc por, altres companys no , però jo si.