24 de gener 2008

SALVEU AL CONSELLER SAURA


Aquesta sembla ser la consigna, l’únic objectiu. “El que els preocupa”. Certament el tema és greu. Estem parlant de possible terrorisme islamista, deu ser tractat amb cura i responsabilitat. La resposta de conseller ahir al Parlament a pregunta de Felip Puig em va semblar una resposta barroera , mal educada , sense qualitat, ni personal, ni democràtica.

Minuts abans el conseller s’havia fet auto preguntar pel diputat del seu grup Sr. Bosch, a major glòria i amb una evident voluntat política. La minimitzacio del risc , l' autobombo van ser la tònica de la resposta. Un error polític.

La resposta a la mateixa pregunta feta per Felip Puig va ser agra, impròpia d’un conseller , negant el dret de l’oposició a controlar i criticar l’actuació de la seva conselleria . Confonen el seu paper amb lluita antiterrorista. Ell que minuts abans havia afirmat “una molt bona informació i una coordinació perfecta” amb el “ministerio”. Ell té dret a lluir-se a, a fer política, auto preguntar-se , els altres no tenen dret a criticar-lo. Coses de Saura, tarannà d' ICV.

Ridícul, un conseller desinformat i que desinforma. Hem constatat, la permanent voluntat de minimitzar el risc i la permanent desubicació de la conselleria respecte a la lluita antiterrorista.. Un conseller que no respecta el paper de control de l’oposició. Creu que criticar la seva actuació és ficar en perill la política antiterrorista. Un frívol , al que el dia següent, la realitat li desmenteix cada una de les seves paraules.

Ara el govern fa pinya. Pinya no per explicar els fets, no, ni preocupats per la possible gravetat del problema. Fan pinya per salvar Saura. És la tònica general d’aquest govern. Incapaços com són de solucionar els problemes, incapaços d’afrontar responsabilitats s’han convertit en mestres per aparcar-los, mestres en dissimular-los. Ara és tracta de salvar al conseller Saura.

Crec sincerament que l’actuació del conseller Saura és reprovable, crec que ens va faltar al respecte i que la seva frivolitat desprestigia al Govern, afecta al seu President. La frivolitat d’aquest Govern no se si augmenta el risc, el que si augmenta és la desconfiança: Exigeixo explicacions de l’actuació del conseller Saura i espero respecte com alcalde i com diputat.

El problema del Govern català no és salvar al conseller Saura, el problema és donar les màximes garanties a la gent i als pobles de Catalunya. La frivolitat no es resposta.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Que está malal lo Conseller Saura ?

Anònim ha dit...

Al respecte mos hau faltat valtros durant 24 anys a tots els catalans i al seu territori.
De tota manera veig que el govern va bé, si més no, millor que amb valtros i la mostra és la forma que teniu "d'escupir el verí" (perdoneume per l'expressió) i de com us cou estar-vos a l'oposició (no hi teniu cultura). A pesar de tot ja ho diu la dita: "tot lo que cou, cura". Ara només us falta una mica de temps i les ferides esdevindran cicatrius.
Salutacions roiges i verdes

Anònim ha dit...

Recorda ecosocialista, que la dita continua, i diu: "i tot lo que pica madura". Per tant espeo i desitjo amb tot el carinyo del món que madureu, que ja va sen hora.
Salutacions amb blanc i negre, que és el color que impera al noste país des de fa poc mes de 5 anys.

Anònim ha dit...

se m'ha ocurrit una cosa, i mira per on, potser li agradarà a l'ecosocialista i tot ! perquè no feu un apartat que digui: EL PERSONATGE DE LA SETMANA, i que fiqueu les coses que facin, i les coses dolentes. Però tal i com estan les coses... en poques setmanes apareixerien tot, Montilla, Saura, Geli, Maragall, Nadal.... en fi, ara que hi penso, si això fós una acadèmia acabarien tots expulsats

Anònim ha dit...

Ecosocialista
"Al respecte mos hau faltat valtros durant 24 anys a tots els catalans i al seu territori".
Desde Abril 1980 al Novembre 2003, son 23 anys i 6 mesos.
Que també conta la Reunió de Perpinya i la Corona d´espines!

Anònim ha dit...

Joan Piñol
Del Novembre del 2003 al Gener del 2008 , son 4 anys i 3 mesos.
Es veu que ni al Ecosocialista , ni a tú , les Matematiques no son lo vostre plat fort !

Anònim ha dit...

“En primer lloc, valorem que hi ha un error de «bulto» inicial, un pecat original, posar al front de la policia algú que difícilment hi ha cregut mai.” (…) “senyor conseller, que les seves iniciatives al front del departament, mentre els suposats terroristes estaven potser planificant atemptats..., vostè treballava per ordenar amb les tècniques del fengshui el seu departament o creava un premi de novel•la policíaca en el seu departament –de lladres i serenos, literàriament parlant.”

Aquestes son algunes de les frases de la intervenció del Sr. Puig quan preguntava al Conseller Saura. Impressionant el respecte institucional del Sr. Puig i de CIU.
Doncs home, si jo hagués estat el Conseller Saura no els hagués contestat de la manera com va fer-ho. Tinguin per segur que ho hagués fet amb un to molt més dur del que ho va fer el Consellar d’Interior.
Per que s’escandalitzen? Per que el Conseller els compara amb el PP? Que menys desprès de la intervenció del Sr. Puig.
Per que se’ls hi retreu que instrumentalitzin un tema com el del terrorisme amb afanys pura i durament electoralistes i partidistes sense importar-los-hi res més? Doncs mirin, canviïn la seva estratègia i comencin a treballar per aquesta Catalunya que diuen portar al cor i així tots i sortirem guanyant i vostès deixaran de ser comparats amb el PP.
Salutacions roiges i verdes

Anònim ha dit...

Ecosociata, què estas dient? que vens a vendre ara? Si encara em recordo de veure al Ribó i Saura dient NO, d'una manera molt enèrgica, a tot al Parlament, i ara el que veig és a iniciativa fent de comparsa del psoe. Sou un partit-titella, que no decidiu res, us baixeu els pantalons per a que el cul us càpigue a la cadira. No vingues a donar lliçons a la gent de convergència, que mentres vatros us negaveu a tot, natros hem aixecat el país. Què vens a dir dels anys de govern Pujol? Què vau fer vatros estos anys, i què feu vatros ara? escalfar la cadira i tenir càrrecs de confiança.

Anònim ha dit...

Perdona, m'he incorporat tard a la conversa. Respecte a l'últim anònim, suposa que està parlant d'ERC. Si és així, hi estic completament d'acord, perque elsescalfa cadires aquests que van marxar d'una patada alcul quan Maragall els va fer fora del govern es vandonar bofetades per a tornar a mamar de l'administració quan es van tornar a baixar els pantalons i es van aliar amb l'espanyolíssim PSOE, vull dir PSC

Anònim ha dit...

Us recordo a tots que el Pacte del Majestic i del Tinell , s´han esgotat.
Aquest dos pactes , es van fer , perquè a Madrid manava el PP.
Sembla que tots , habesim perdut el Nord!
La Societat demana una altra cosa, despertem , que ja és hora !

Avui es , 25 de Gener del 2008.

Anònim ha dit...

Ecosocalista: La transcripciò de la pregunta esta bé, cert el Felip li diu ; el problema no és si Felip li diu; el problema és si és veritat lo que diu i sembla ser que si k el Konseller Saura va encarregar la tecnica aquesta del fengshui oo com es digue i l'escandol esta amb que contesta una falsetat: O Menteix o no s'entera . Per cert k l'oposiciò estigui dura és normal a tot el mon,. Voleu mirar les transcripcions de Saura a Pujol?? el govern ha de ser més curos i contestar encara k no li agradi. Ès la democracia, lo altre el desqualificar l'oposicio per ser dura i no voler contestar esw l'inici de la dictadura del "progre"latariat sta"saurisme2 o com se digui.En fi Ja es sap ICV ES com és i ve d'on ve

Anònim ha dit...

Em preocupen les declaracions d'ahir d'en Saura. Sembla que el conseller del ram de l'enciam s'estigués mofant dels catalans dient que no hi havia perill. Com pot Catalunya tenir tants incompetents al capdavant del govern?

Anònim ha dit...

Per confirmar certes intuïcions (no veritats, aquestes ni tan sols poden ser sostingudes per la ciència més elemental, i si no pensem en la fragilitat de la física en el moment t=0 del Big Bang dels atavismes) una eina recorrent és la Genealogia. Cercar l’origen és, molts cops, un pas indestriable cap a la gènesi d’una determinada idea o valor. Fent Genealogia de l’anomenat ecosocialisme hom es commou a l’hora de veure, per exemple, que aquesta corrent ideològica integrada per ‘anti sistemes’ (responsables de la formació dixit) ha sofert una mutació ‘curiosa’ des d’un comunitarisme totalitarista que va reduir la ‘virtut cívica’ del republicanisme històric a un submís gregarisme estatal. La caiguda dels Règims Comunistes, les conquestes despòtiques que es van realitzar, van dur a reformular-ne un nou ‘terme’, ‘l’ecosocialisme, que quasi bé te res a veure semànticament amb el comunisme que en principi l’inspiraren (sospitós, no?). Però escoltar frases com ‘més val passar-se per extrem’ en un cas d’aplicació de llei anti terrorista fa pensar que aquesta actitud de despotisme estatal potser no ha estat del tot superada, si més no. Si qualsevol força conservadora, un dels seus responsables, hagués fet una declaració similar, aleshores la Genealogia instrumentada pels anomenats progressistes de seguida hagués anat a cercar de ben segur qualsevol dictadura, la de Franco, per exemple, i tot el cosmos progressista hi hagués sucat pa i n’haguessin sorgit devessalls de paraules escrites pels paladins de la llibertat. El fet és que, en front unes declaracions que atempten contra la llibertat més elemental de la ‘ciutadania’ entesa, per a mi, en el sentit més pur de Bürgerschaft i Bürgetum, no puc sinó fer pales aquest desassossec.

Anònim ha dit...

Per cert, m'havia deixat de signar l'anterior comentari. No m'agrada fer reflexions des de l'anonimat, des del vel que ho empara. Encara crec en el 'valor de la paraula'. Per això ho signo.

Miquel Esteve
Economista i escriptor.