09 de desembre 2007

UN PONT DAMUNT L'EBRE:


Fa uns quants anys es van reunir els 7 alcaldes del Delta, volien parlar dels seus problemes comuns. Van parlar, de mosquits i d’un pont damunt l’Ebre entre Deltebre i Sant Jaume. El tema estava madur.

Les reaccions a la reunió van ser.... “interessants” i “interessades”. Ens va acusar de voler canviar el mapa comarcal constituint la comarca del Delta. No era cert. Terres endins a algun baró socialista li preocupava la dinàmica d’un grup d’alcaldes del Delta, amb Joan Roig, jo mateix i altres “alcaldes potents” , formulant alternatives i projectes. He de dir que dintre casa nostra ( CiU ) també va haver una certa i forta precaució.

Si un àmbit geogràfic té personalitat pròpia aquest és el delta de l’Ebre , que ningú pensi que faig cap proposta de divisió comarcal. No ho vam fer llavors ni ho farem ara. No, però sí que reivindico l’esperit d’aquella reunió, el CODE, els problemes mediambientals i no només mediambientals en comú; la necessitat d’unir, de projectes conjunts. L’anella viària del Delta, el pont d’amunt el riu Ebre.

És difícil trobar un projecte que no tingué el seu origen en la època de govern de CiU; ( també se’ns donen totes les culpes). Però si algun projecte era nostre, si algun projecte somiàvem era aquest. Joan Roig, Agusti/Imma Juan, Navarro, José Pedro Geira , Primitivo Forastero i jo.

Com Delegat a les Terres de l’Ebre vam ficar el segell de preferent al projecte d’anella viària i al pont. Era el nostre projecte estrella, no la comarca del Delta, no: El Pont, l’anella. Joan Roig i jo com delegat vam insistir amb la seva urgència (Un dia explicarem com vam constituir un grup de pressió dins el propi govern per fer avançar projectes). Pere Torres com responsable de planificació del Departament de PTOP, va presentar una maqueta del projecte, va ser l’últim acte com a govern que va,vam fer. Teniem el compromís de l’Artur Mas de prioritzar el seu inici. Ho necessitàvem.

Ja com oposició al Parlament, cada periode legislatiu li hem preguntat pel projecte al conseller Nadal, sempre ha respost, amablement, coincidint amb la seva necessitat. Cinc, 5 anys.

Cinc anys pel projecte del pont, quants per l’anella viària? Costi i valgui, amb tot una valoració molt positiva, no ho faran tan de presa com l'hagués fet CiU, però faran el"nostre", projecte de tots. Felicitats

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tranqui Sancho&Pallarès la culpa és de CIU. Com sempre el mateix i les mateixes escuses. Fora TRIPARTIT

Anònim ha dit...

No m¡he atrevit mai a dir-ho , però ara ho diré <: Si l'aigua és per l'Aragó , sense res a canvi i eixos capullos de tripartit mos retarden inversions i al Delta a penes fan res millor el transvasament i diners i més aigua per l'industria i menos per l'arrós, a vore si no val més cobrar per l¡aigua que no l'animalada que se la quede Aragó per fer arrós i foter-nos quedant-nos sense aigua i sense diners

Anònim ha dit...

Ah soc lo d'abans jo vaig anar a les manifestacions i cridava lo Riu és vida i Sancho traidor. Mai més, mai més los votaré a Iniciativa. Tonto tonto vaig ser.