18 de desembre 2007

PRESSUPOSTOS LIQUIDATS???


Ens preocupa el nivell d’inversió real al territori, tant per part de l’Estat com de la Generalitat i també de la Diputació, estem convençuts que si no actuem, com a altres indrets, amb força com a Lobby territorial de pressió difícilment avançarem. Ens va parèixer molt bé l’acte de la Cambra en torn als pressupostos de l’estat ens sembla una bona aportació, seria bo fer-ho amb la inversió real amb els pressupostos liquidats.

Aquí va la proposta, reproduïm la nota de premsa:


CiU proposa un acte públic a la Cambra de Comerç de Tortosa per tal de fer un seguiment de la liquidació dels pressupostos per a garantir la transparència de les inversions al territori, alhora que demana més sentit institucional a la Delegació del Govern .
________________________________________________________________________________________

Els Diputats de CiU a les Terres de l’Ebre, senyor Francesc Sancho i senyor Xavier Pallarès, faran arribar les seves dades dels Pressupostos a la Cambra de Comerç de Tortosa per tal de que així disposin de tots els elements de judici necessaris per tal d’analitzar-los. Els diputats s’han mostrat d’acord amb les últimes reivindicacions de la Cambra i es manifesten disposats a col·laborar amb tot el que pugui afavorir el desenvolupament del territori.

Alhora, també els hi faran arribar al Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, a qui li demanaran que tingui més sentit institucional i no tant de partit, i per tant que deixi d’enredar i enganyar al territori amb els comptes dels pressupostos i amb cartes partidistes.

Els diputats han volgut fer notar que els pressupostos assignen a l’Ebre només el 2,9 % del total, quan en èpoques anteriors arribaven al 4,9 %.
L’increment pressupostari per l’Ebre és inferior al creixement del PIB. Quan el pressupost de Barcelona creix un 200 % en els últims 4 anys.
Li recorden al Delegat de Govern que el pressupost de la Generalitat s’ha duplicat ( de 18.000 a 35.000 milions d’euros) en els últims 4 anys, gràcies als acords de finançament del 2002 negociats per CiU. En contrapartida, a la comarca del Baix Ebre el pressupost del 2008, (28 milions d’euros) es inferior al pressupost del 2003 (35 milions d’euros).

El nombre de projectes nous pressupostats, es inferior al de projectes repetits.

Li demanen al Delegat de Govern que no intenti disfressar les xifres aplicant partides no territorialitzades a les Terres de l’Ebre, per tal de desvirtuar la comparativa i si ho fa, també ho faci amb els pressupostos del 2003 o amb els pressupostos d’altres llocs. Els resultats serien molt més desfavorables a les Terres de l’Ebre.
Els dos diputats li volen recordar al Delegat que, la seva obligació de delegat és afavorir uns bons pressupostos pel territori i no justificar uns comptes que el discriminen.

Els Diputats sol·licitaran a la Cambra de Comerç i li demanen al Delegat la seva acceptació i col·laboració per tal que a traves de la Cambra es faci el seguiment públic, amb participació de totes les forces parlamentaries, de la liquidació real dels pressupostos del 2007 i 2008, i així garantir la transparència de les inversions al territori.



Tortosa, 19 de desembre de 2007

5 comentaris:

Anònim ha dit...

que el delegat acceptarà, aixo diuen... o potser no s'atrevira, perque on no hi ha raons ni arguments hi ha cobardia, absencia i manipulacio

Anònim ha dit...

Ara resulta que el delegadillo es preocupa per la terra Alta. aquest tio quasi enceta una segona guerra civil des del COMEBE. La Terra Alta , les obres més altes d'inversió son la carretera T330 començada per CIU i les obres del reg enctades i inugarad primera fases en època de CIU, ni noves idees, ni res de res. A si, si no vol parcs eòlics doncs que no els autoritzi, ell fa cinc anys que és govern

Anònim ha dit...

és lo que passa per ficar gent justeta a llocs de poder...

Anònim ha dit...

El que passa es que ERC okupa els llocs de poder per fer no pas polítiques en favor del país, sino en favor del partit. Per què si no es preocupa ara del polígon Catalunya Sud? Serà perque el Fores és l'irresponsable de l'àrea de Promoció Econòmica? Per què Salvadó filtra a Marta Cid que presenti una esmena al Congrés aprofitant la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat per instal·lar una central elèctrica al poligon, si ell sap perfectament que això ja s'està negociant a nivell de governs?

Anònim ha dit...

Anem al tanto en les SUPERINVERSIONS i SUVENCIONS EXTRAORDIÀRIES que el delegadillo ha promés a la població de Bot. Estem tots pendents d'aquestes inversions, ja que ha poblacions que no em tingut Moció de Cesura no tindrem les inversions que ens pertoquen.