05 de desembre 2007

LA NAVEGABILITAT.


Pragmatisme sostenible, una sostenibilitat pragmàtica.


La Cambra de Comerç Turisme i Navegabilitat de Tortosa ha fet públic el seu recolzament a la construcció de tres petits assuds que garantirien una lamina d’aigua suficient per una navegabilitat estable, rendible i turísticament atractiva. I sostenible? La resposta és un sí sense pal·liatius. L’energia hidràulica és neta, la més neta i els assuds la produirien. L’únic però, serien els sediments, sediments que..... ja no existeixen, es queden a Mequinensa i en cas de recuperació el projecte pot preveure solucions de by- pas.

Econòmicament sembla que el projecte s’autofinancia, no costa un duro a l’erari públic.
Ho hem dit en més d’una ocasió, no és el mateix ecologisme que ecologia. Ens sembla un contrasentit que tothom reclami energies netes i que no es trobi el lloc on ubicar-les. Creiem que l’actual projecte de navegabilitat , si bé és un avenç, està al seu límit. El dragat permanent té un cost econòmic i ecològic evident.

Tenim clar que no tots representem el mateix, sóm una alternativa a l’inmovilisme ruralista del govern tripartit. Per això mostrem el nostre acord a la proposta de la Cambra, que produeix energia neta, un riu rendible, possibilita navegabilitat, una façana i port fluvial al servei del territori.... Com a quasi tots el rius ben gestionats d’Europa.

Per una sostenibilitat possible amb un pragmatisme sostenible,UN RIU NAVEGABLE I HABITABLE: PER NATROS SÍ.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La Cambra és dels pocs organismes ebrencs que fa propostes de cara al territori. I em pregunto què fa l'IDECE i el consell ecònomic i social de les Terre de l'Ebre, on estan les seves propostes, quin servei tenen en l'actualitat? Què fan aquests organs? i quin aprofitament tenen?