21 d’agost 2007

LES XEMENEIES D'ALCANAR.

L’amic Josep Bort, portaveu de CIU-PAiLC a Alcanar, ens fa arribar la seva ferma voluntat d’oposar-se al dipòsit de gas i la planta de tractament que es situaria a menys de 1’5 km del riu Sènia, tocant terme municipal d’Alcanar , del principat de Catalunya.

Una situació molt semblant es presenta a Faió.

Tan en un cas com en l’altre les afeccions, els fums, les molèsties, l'impacte visual afecten a pobles de les Terres de l’Ebre; els avantatges econòmics, de llocs de treball, de servei són per altres, per altres comunitats autònomes.

A Terres de l’Ebre varem viure manifestacions massives en contra de situacions menys lesives per els nostres interessos. Ens agradaria que totes les energies que van ficar a l’oposició els que ara són Govern, les utilitzessin "ara" a favor d’Alcanar i els pobles de Terra Alta. No ho entendriem d’altra forma. Fa pocs dies denunciàvem la utilització de les reivindicacions de Terres de l’Ebre, el posterior oblit: Un territori kleenex, dèiem, d’usar i tirar .

El grup parlamentari de CIU estarà al servei de CIU- PAiLC, al costat de Josep Bort, al Costat d’Alcanar, presentarem iniciatives al Congrés i al Parlament, les que facin falta, esperem una actitud més que positiva per part dels grups del govern. Si ells volen no es farà, si es fa serà perquè voldran, n'hi ha exemples. En mans d’ells està. Són Govern aquí i alla.