03 d’agost 2007

DEBAT I DEBATS.


Hem rebut més d’un comentari, fen referència i dubtant de la nostra voluntat de debat , en torn a actituds i models. Una de les interessants aportacions ens proposa l ‘exemple de Lake District , precisament perquè volem debat sense embuts, publico aquí una de les nostres respostes.

Va haver-hi debat ??


Possibilitat de debatre..... acceptant totes , totes!!! les aportacions en va haver, al CPIDE. Cap més : Llavors, es va invitar a tothom a participar sense que ningú hagués de fer cap renuncia ideològica. No és va voler , al contrari quan junt amb Marta Lacambra varem intentar reunir-nos amb sectors del territori i amb alguns membres de la Plataforma. Se’ns va criminalitzar i perseguir. Jo personalment vaig oferir debatre a Brussel·les amb membres del comissariat de Medi Ambient, i se’ns fustigava. Debatre vol dir acceptar la divergència, no tenir que pertànyer a una església o fundació o visió determinada. És ben curiós ,el CPIDE va impedir donar llum verda al transvasament, sinó incloïa un cabal ecològic a flux continuo i un regim hídric de desembasaments. Les xifres finals eren semblant fins i tot superiors a les de la Comissió de la Sostenibilitat i a més no ens plegàvem a certes hidroelèctriques que volien xifres globals al any, així comptabilitzen els seus desembasaments com cabal ecològic. No, no és va voler debatre o més ben dit es va debatre a crits o com deia Nietzche es “filosofava a martellades". Al final el PP va dissoldre el CPIDE amb el vist i plau del seus teòrics enemics. Debatre sempre, rendir-me mai. Espero que s’entengui com ho dic sense renuncies ni mals humors . Espero, més ben dit no espero, que es recuperin les actes del CPIDE i les discussions amb els sectors fetes de nit, amagatotis i amb amenaces permanents. En fi, tots tenim la nostra visió , t’asseguro que la meva va ser de primera línea. Les pressions del PP i de l’estat moltes. Com pots imaginar tenia el “pes de l’estat” pendent del meu vot de qualitat . Crec sincerament que tot es pot contar com es vulgui , però va ser com va ser. El mateix que el principi d’acord al IDCE, publicat a la premsa i amb un document escrit a ma , on NO podia figurar la paraula transvasament. Aquestes van ser al temps les al·legacions de CIU i mare del CPIDE . Ho deixo escrit perquè així va ser, sense cap pretensió i saben que se’m dirà de tot .. tan val . Debat tot, a tots els fòrums, no nomes a uns de determinats. Quan al model de Lake District, 100 hotels, 100!!! Aquí entre tot el Delta no arribem a 10 i ESCOLES DE GOLF unes quantes , bones infraestructures i comunicacions. Qui no ho coneix pot anar-hi , com model m’hi apunto, però no fiqueu el fre abans de haver començat a caminar; val. Qui vulgui informació a Internet es trobà. Un exemple, Lake District en Cumbria diu en la seva publicitat i desprès d’oferir múltiples activitats : O si se prefiere podemos tomar las cosas con mas calma,optando por alguno de los NUMEROSOS CURSOS de GOLF, pescando.....
Això....... debatem , debatem.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sento la repitició, però és que us havia contestat a l'entrada anterior. Aqui ho torno a "pegar":

És que al Lake District plou, i molt - d'aqui ve el seu nom. Baixant l'info de l'internet, no n'hi ha prou per entendre com son aquests hotels, serveis, com 'sha combinat tot etc, per aixo us animo a anar-hi...
Parlant de golf, veig que és un dels fils comuns del bloc - i sobretot lligat-ho a l'oci, i l'oci del treballador. No he llegit Marx, ni Karl ni Groucho, però m'agradaria saber quins preus té jugar a golf - concretament; quin preu te una ronda de Pitch and Putt a l'Ampolla? I si aixo és asequible pel treballador, aquell que guanya 1000 € al més? Al meu poble natal d'Anglaterra (on plou i molt i molt sovint) hi ha un Pitch and Putt - val 2€ jugar tota la tarde (i un deposit de 2€ pels pals si no els tens). (també tenim 6 pistes de tenis sobre herba gratis)
I si estes camps ens han de portar riquesa - s'ha fet algun estudi de com son els sous en un poble "golf" abans i despres de tenir el camp de golf?? Parlo dels sous dels treballadors de nivell mitj/baix, no dels alcaldes, empresaris o inversors etc. Els sous de la gent de carrer (aquells que pringan tota la setmana en l'oficina, fabrica, botiga, pels 1000€ mentres pensen en anar a jugar golf al cap de setmana) han pujat gracies a esta riquesa ?

21:57

Xavier Tomàs ha dit...

Arran del vostre comentari sobre el model turístic, voldria fer algun comentari.

De ben segur que sortirà, si no ha sortit ja la pregunta sobre "quin model turístic volem per a les TTE?", poden debatre sobre diferents alternatives, més o menys vàlides, referents, etc.

Però, més enllà dels errors que puguem haver comès al respecte, o fins i tot la manca d'acció conjunta entre els diferents actors o de projecció, em pregunto si realment ens fa falta un model homogeni i igual a tot el territori.

És a dir, necessitem un model uniforme o bé per les nostres característiques, la heterogeneïtat dels nostres recursos, infraestructures turístiques, etc, ens permeten apostar per diferents models turístics alhora?

No sé quina utilitat té, sincerament, el debat golf sí o golf no, quan les nostres 4 comarques tenen espai, recursos i potencial per atreure tant el turisme de golf com el turisme de casa rural o el turisme de càmping. Tots ells igual de legítims i igual de ben rebuts per natros.

Ebrediputats ha dit...

XAvi com sempre els teus comentaris són encertats, estem d’acord amb la teva observació . La racionalitat és un bé escàs. Com veus ja s’ha iniciat el debat, tal com preveus , com dius ens costa saber que volen dir quan parlen de model. Observaràs que el debat és com una nina russa, amaga dins seu altres qüestions; per això ho hem deixat clar: Europa, l’estat del benestar i discutim d’alternatives, o com bé dius discutim complementarietats i diversitats. Per cert molt bé la entrada del teu bloc en torn a Keynes i la social democràcia.

Anònim ha dit...

tan parlar de golf, m'heu fet ganes d'apendre, i sense més he picat a a esta empresa de l'ampolla i m'he informat.

a anlgaterra cobren dos euros per jugar al golf? pos als ampolleros no els cobren ni un euro de 8 a 9.
ademés et pots fer un abonament que et costa 6.-euros tots els dies laborables, i en caps de setmana i festius, 2.-euros l'hora. Si també vols llogar els pals, 2 euros l'hora. No està mal, no està mal...casi com al teu poble natal. I si vols un monitor, tot 28.-euros l'hora. No està mal, no està mal.

M'han comentat que el camp és de 7 hectàries, i com es pot apreciar, és zona verda, a l'igual que podria ser una piscina, i sense oblidar-se que el camp és municipal, i que a més, es va reduir l'edificabilitat.

Ja ho sé que a Anglaterra plou molt. I aquí tenim l'aigua al costat! o que passa, es que no en tenim d'aigua aquí!

6 pistes sobre herba gratis, casi bé res. A l'Ampolla tenen 2 pistes de paddel a 3 euros l'hora. No està mal, no està mal