23 de juny 2007

MEMORIA HISTÒRICA


L’article de Gregorio Moran a La Vanguardia em recorda el que un vell militant catalanista, metge, antifranquista de primera fornada em deia fa dos dies: Els homes han de tenir memòria del present, els pobles també. Explicava emprenyat com la memòria remota, sol ser patològica; en homes i pobles. Deformada , manipulada per interessos i incapacitats. Volen reescriure vides, records i èpoques que no han existit, reescriure-les segons desig i necessitat. Al final ens trobem amb vides no viscudes, història inventada. Alzheimer col·lectiu que permet reescriure el passat amb la versió que faci falta, a gust del consumidor , del qui paga i del qui cobra.

Els homes hem de tenir memòria del present i els pobles també : Mireu el que fan al present i sabreu que van fer amb el passat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Áquest personatge,ningú li ha "corregit la plana". Un trampòs que ha sapigut aprofitar-se d'un partit que no era democrata (PC). Un fill de franquísta reconegut heroi a Oviedo, feixista, que va poder entrar al PC gràcies a l'obertura de Carrillo i d'allà cabalcar com a periodísta sense ni tan sols tenir el Btx. La seva gran lluita és haver-se aixoplugat sota el paraigües dels comunistes.

Anònim ha dit...

La seva lluita és proporcinada als seus deliris personals. allò que escriu, sempre porta el segell de creure's per sobre del bé i del mal. Els seus judícis estàn plens de prejudicís i predica allò que no practica. Un trampòs, mentider i això sí, pseudo actor, frustat.