11 de juny 2007

GENOVEVA MARGALEF




No tots sóm iguals, alguns no volem ser iguals. Dic això perquè, m’he vist, ens hem personalment involucrats en una manipulació interessada. S’ha acusat a CIU de joc brut pel fet de demanar la liquidació dels pressupostos de l’IDECE i per plantejar la inelegibilitat de la seva directora en unes eleccions locals.

Jo, nosaltres, personalment com a diputat i com a membre de l’IDECE he presentat, escrit sol·licitant els comptes. No he, no hem, fet cap declaració a la premsa, no he ficat en dubte cap compte, però els demanem i els continuarem demanant fins tindre’ls. No farem cap judici de valor. El que denunciem és la voluntat de confrontació i crispació del PSC. Joc brut és retardar la vista als comptes, vista a la que tenim dret, joc brut és fer pública la petició de comptes de manera innecessària i no facilitar-los o retardar l’accés als representants dels ciutadans. Ni he criticat, ni hem qüestionat cap honorabilitat . Qui ha aixecat l’ombra de la sospita ha estat el propi PSC. Esperarem els comptes.

En quant al tema de la inelegibilitat de la Directora de l’IDECE, sabem que és inelegible, així ho diu la pròpia junta electoral i així ho diu la llei. Un altra cosa és, són els terminis de reclamació i el lloc on presentar-la. És possible que el termini de reclamació de tres dies fós exhaurit, és possible que el lloc de presentar-la no fora l’Ajuntament. Si així ho diuen; així deu ser. Però no combregarem amb rodes de molí, la Directora de l’DECE és inelegible, estem tan segurs que afirmem que en futures eleccions locals, cap director de l'ens IDECE es presentarà sense haver dimitit abans; mai més serà possible un subterfugi de terminis per conculcar un precepte legal. No tornarà a passar.

No podem deixar passar que diguin que és el mateix cas que el de Sancho quan era Delegat Territorial del Govern, perquè no és cert!! Menteixen i ho saben.
Abans de presentar a Sancho com candidat a l’Ampolla varem consultar als serveis jurídics adients, com fa un govern responsable, i se’ns va contestar, com es pot constatar a través de la corresponen jurisprudència (VEURE DOCUMENTACIÓ ADJUNTA), que els delegats territorials i els alts càrrecs de la Generalitat són elegibles en les eleccions locals. Tant és així, que en futures eleccions veurem delegats com Antoni Espanya o Lluís Salvador a les llistes municipals, sense cap problema: No així als Directors de l’IDCE, al temps.

Hem vist com el PSC busca la confrontació sense embuts, el joc brut. Sembren sospites, ells parlen de manifestacions, ells i solament ells, obliden que ser constructor, la llei no ho fa incompatible ni al Perelló, ni a Camarles. Obliden que la llei i els principis ètics han de ser iguals per tothom.

Les persones no, no sóm iguals, ni ho volem ser-ho. Els ebrediputats, els dos, candidats a alcaldies, ho dèiem i ho hem dit sempre : No acceptariem ser alcaldes del nostre poble si un altre candidat treia un sol vot més. Per respecte al poble que no només vota partits , també persones. No!! Per estima al poble i a la gent. Com es pot governar un poble si no es respecta la voluntat de la gent? El seu veredicte en torn als candidats, ha de ser sagrat. Les excepcions contades. Ho hem dit abans i durant les eleccions. No acceptariem ser alcaldes, perden. NO!! saben que són inelegibles i ens ho han salvat mitjan un subterfugi legal de terminis, entre altres coses perquè: Com podran fer complir la llei?? Si no sabent respectar-la en cosa tan important con els efectes legals del càrrec??. No sabem com acabarà, però sabem com ha començat, buscant confrontació, com ja feia anys que no passava al Perelló, sense respecte als resultats i amb un subterfugi legal, per no dir amb trampa flagrant.

No, no tots sóm iguals!! Hem guanyat les eleccions, no busquem ni buscarem la confrontació als nostres pobles i tothom sap que no hem fet trampa.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Voleu dir que alguns periodistes, abans de publicar una notícia, ho fan sense havet contrastat la informació, i afirmant coses que legalment no són certes? pel que es pot veure amb aquests documents que heu publicat, em sembla que els tiros van per aquí...

la pregunta és, ho fan amb desconeixement de causa (fet greu), o ho fan amb tot el coneixement del mon (fet més greu encara)????????

Anònim ha dit...

No sé, no sé, però em sona d'algun delegat de govern de no fa massa anys que a la vegada era ancalde a l'Ampolla, però la memòria és tant voluble i el PHN és tant lluny.... i el pacte Pujol-PP arqueologia que per a què tenim que recordar...........................................

Unknown ha dit...

Jo no sé fins on arriba la legalitat, fins on arriba l'ètica o fins on arriba la capacitat de fer més d'una feina en càrrec des responsabilitat. Si bé crec que en càrrecs com els de delegat del govern i alcalde, o directora de l'IDECE i alcaldessa, és lògic que un dels dos càrrecs hauria de deixar-se de banda, per dedicar-se plenament a l'altre, no sé ben bé on queda la incompatibilitat.

El fet és que avui mateix el Més Ebre diu que s'ha rebutjat el recurs contra Genoveva Margalef, i ella mateixa ha reiterat que no és incompatible la direcció de l'IDECE i l'alcaldia.

Torno a dir que crec que s'hauria de triar entre un o altre càrrec però, que la incompatibilitat no queda clara i, que el benefici del dubte queda a favor de l'acusat mentres no es demostri el contrari.

Anònim ha dit...

Quina poca vergonya que tens SANCHO,estas acusant a algu de fer lo mateix que TU has fet durant un munt d¨anys...

Anònim ha dit...

algú no enten la diferència entre inelegible i incompatible? cal tornar a mirar barrio sesamo? almenys, que la gent s'acostume a utilitzr el diccionari...

Anònim ha dit...

Sancho, article7.1 del capitul segon de la llei organica 5/1985 del regimen electoral general:"la calificacion de ineligible procedera respecto de quienes incurran en alguna de las causas mencionadas en el articulo anterior, el mismo dia de la presentacion de su candidatura,o en cualquier momento posterior hasta la celebracion de las elecciones". per tant passats estos terminis ,la ilegibilitat deixa de existir

Anònim ha dit...

A qualsevol que esta dins de la política i es guarda tots els documents es pot comprovar que hi ha una Acta del Consell Rector de l'IDECE de l'any 2003 en la qual el director o directora te jornada d'horari especial i de "DEDICACIÓ EXCLUSIVA" i per aixó té el sou que té, siguesem clas, el director de l'IDECE cobra prop de 6.000 euros al mes, repeteixo, AL MES.

Si te dedicació exclusiva i jornada d'horari especial, que fa d'alcaldessa del Perelló?

Quines hores dedicacarà al Perelló?

Quines a l'IDECE?, en teoria a l'IDECE les te que dedicar totes ja que cobra per aixó.

I sobre els comptes, despres del que va passar a l'IDECE i desprès del compromis del president de l'IDECE el conseller Nada de fer una comissió econòmica, em pot dir la directora quantes comissions d'aquestes ha convocat?. Perque no s'han convocat?.

Anònim ha dit...

Estic convençut que es pot portar millor l´alcaldia del Perello essent directora del IDECE, que no pas essent constructor- immobiliari-promotor-venedordetotxanes

Anònim ha dit...

A l'anonim de les 15.58 li dire que jo que no soc del perello, no tinc perque pagar el sou del seu alcalde o alcaldessa. I si trobes bé que cobre 6000 euros sense fer la seva faena sino fent un altra faena pos te dire que l'unica rao que tens per dir el que dius es "UNA VERITABLE FALTA D'INFORMACIÓ I D'IMPARCIALITAT". Lo que no enten com un partit que es diu de mans netes, sapiguen tot aixo, li dongui suport

Anònim ha dit...

Una pregunta, algú hem sabria dir qui li va portar la campanya de marquetink polític al Perelló?. A lo millor quan es sapigue la gent pensara diferent. Potser sigui el motiu del retard dels comptes de l'IDECE?

Anònim ha dit...

SANCHO:HAS POSAT LA POTA FINS EL COLL.Segons la sentencia del TSJ 592/2007 tots els presidents del´IDECE ES PODRAN PRESENTAR A LES ELECCIONS QUAN VULGUIN.EXIGEIXO UNA RECTIFICACIO PUBLICA PER PART TEVA