08 de novembre 2010

PER QUÈ ARA ???




Després d'anys i panys de permanència al mig del riu, a Tortosa, el monument a la Batalla de l’Ebre ha trobat un grup d’intel•lectuals dispostos a empènyer (via correu electrònic) la seva retirada. Alguns dels que avui empenyent, han tingut durant anys la possibilitat d’empènyer no via correu, sinó via decret i màquina. No oblidem que el govern local ha estat presidit per l’esquerra. Dos legislatures , dos.

Per què ara??

El govern central ha estat i esta marejant la perdiu en torn a la possible ubicació del cementiri nuclear centralitzat. El Govern de la Generalitat juga a deixar fer i pronunciar-se al Parlament sense acabar de definir la situació. Els líders polítics de dos del tripartit , suport d’investidura, i altres coses, a Madrid , ajuntaments i Diputacions, còmplices necessaris de la política governamental aquí i allí; des de fa poc més d’uns mesos han decidit manifestar-se i fer-ne qüestió d’escarafalls mediatics, el maleït cementiri.

Per què ara?

Després de temps i temps la fiscalia ha decidit demanar determinades actuacions i possibles imputacions , alguns jugats han dictaminat en torn a la llengua. I sense res de nou alguns partits magnifiquen la qüestió.

Per què ara?

No desxifraré el misteri, la gent té suficients elements de judici per trobar la resposta. La mateixa que farà que el cabal ecològic sigui una qüestió inajornable dins de poc, que la protecció del Delta sigui una urgència històrica d’aquí res, que l’estació de mercaderies , l’industrialització etc, etc siguin un greuge històric.


Conec alguns funcionaris militants que ja preparen pancartes, per si......

No sé si guanyarem , si ho farem amb majoria suficient, però sé que cal treballar i que passi el que passi , no són els escarafalls, ni l’electoralisme ni el partidisme la solució a res. El rigor, la cultura de l’esforç, el diàleg , el respecte a l’adversari, la lluita contra la crisi, la prioritzaciò de lo essencial front a lo accessori o fins i tot complementari. Cal fer-ho ara, per què estem en crisi i per què ho estem molt profundament en part per aquestes frivolitats.

Conec alguns funcionaris militants que preparen pancartes......
Per què ara ??
Tots sabeu la resposta. Inclús ells!!!!