26 de setembre 2010

LA VAGA I ELS VAGUISTES!!!!







Sempre he respectat el dret de vaga. Però sempre he sabut que les motivacions per fer vaga són diverses. Manipulables. Les direccions dels Sindicats obeeixen a dinàmiques internes , a la seva pròpia “política”.

Recordo una anècdota de l’època d’estudiant de medicina. Ja acabant la carrera , estaven alguns estudiants a les escales de la Facultat, al Clínic. De prompte un vianant és va desmaiar. Un dels estudiants va començar a cridar : Un Metge , un metge!!!! Els altres es van afegir al crit. Eren estudiants de l’últim curs , però no estaven preparats per assumir la responsabilitat del metge.

Aquests dies hem vist com diputats tant d' ICV,com d’ERC anunciaven que ells anirien a la vaga. M’ha recordat als estudiants de medicina, cridant: un metge , un metge!! No són ells qui han de dir, han de proposar quina sortida ha de tenir la crisi?? No han estat els aliats del govern d’esquerres. No tenen cap responsabilitat?? El govern català, o al menys, dos socis del govern no tenen cap resposta més que anar a la vaga?? Contra qui?? I per a què?? No han estat ells els aliats de ZP?? O el vot d’investidura nomes cotitza si el dóna CiU al PP??.

Els sindicats , van ser els grans valedors de ZP. Corresponsables de les polítiques de la inconsciència, del malbaratament. Què ens proposen?? També criden Un metge!! Un metge!! Una solució!! La pregunta és: quina?? Proposen continuar amb la política de despesa i subsidi. Anar contra Europa i les seves mesures. La política que ens va portar a la llista d’espera darrera de Grècia. Busquen una medicina alternativa, criden un metge un metge perquè ni tenen solució ni la coneixen.


Crec que davant una malaltia es necessita un Metge que estudiï el cas , que diagnostiqui el problema, que intenti el tractament en la mesura que li correspongui i sobretot , sobretot, que no ens vulgui fer veure que la cosa no va amb ell , que no perdi els nervis i es posi a cridar: Un metge, un metge!!

A mi m’agradaria trobar una actitud per denunciar alhora a govern , sindicats i diputats vaguistes, tots ells corresponsables. Només se m'acut el seguir treballant amb responsabilitat per tal d’aconseguir un canvi d’actitud social , un canvi de Govern a Catalunya.

5 comentaris:

Joaquin ha dit...

Jo te'n contaré una altra d'anècdota.
Fa anys, a Jesús, i en ple mandat de Convergència i Jordi Pujol, a la l'escola Daniel Mangrane hi havia un mestre que els pares demanaven que el Departament de la Generalitat els fes fora, o el trasllades, clar.
Bé, el Sr. Pere Panisello, ( també metge ) i convergent com tu ( i també amb precedents d'esquerranisme )demanava un metge, un metge, posant-se al capdavant de la manifestació , aguantant la pancarta en comptes de pressionar al seu partit i assumir el problema.
Tu mateix, vas demanar un metge, un metge, en caure per unes escales en compte de assumir el problema i curar-te tu mateix. Com a metge i com a polític.
Tu, com la immensa majoria de polítics a sou esteu sempre amb el respectiu partit, amb raó o sense raó. Deixa que els treballadors ( tot i perdre diners quan es secunda una vaga )estesin amb els sindicats, amb raó o sense raó. Però amb més credibilitat que els que ho feu perquè viviu d'això, i a molts el recolzar SEMPRE el partit els representa assegurar-se el futur.

Anònim ha dit...

La imatge dels estudiants del darrer curs de medicina cridant "un metge..." em sembla senzillament genial! Entre això i la teva darrera intervenció al Parlament, es demostra que ets un dels millors diputats que tenim. Estàs fi, Paco!

Anònim ha dit...

Ara resultarà que la culpa de tot és del govern, dels sindicats i dels diputats que facin vaga. Si no es perquè fa riure, Sr. Sancho, faria plorar. Retiris d'una vegada i dediquis a fer gratacels al seu poble.
Certament el pitjor de tots, els conversos com vostè, ridículs a més no poder. Sempre he defensat que CIU no és un partit típic ( o exclusivament ) de dretes, però llegint el que escriu en aquest article, el PP al seu costat es de centre.
DEMAGOG.

Anònim ha dit...

Quin nivell els comentaris!!!El tal Joaquim desqualifica i es desqualifica. Arguments topics i dogma de l'esquerra oficial i militant. Per cert és de molt mal gust i mala llet el fet de la caiguda. Si es fa en Bono l'esquerra crida i si és amb el Delegat de <CIU aplaudeix. Un metge?? Si, el Delegat va treure ferro a una denuncia d'ofici dels mossos!!Ja va fer de metge, en lloc de fer de militant!! En Fi mala baba.Com l'afirmacio de assegurar el futur. Com si no fos assegurat amb la plaça de metge a L'Ampolla. Pobra gent els dogmatics! l'ultim ja signa com DEMAGOG i cert ho es , ho es i de mala baba com el primer.

Joaquin ha dit...

Estimat, escandalitzat i virtual contertulià, la teva defensa de Sancho és molt lloable ( per que no ho hauria de ser, si ho fas desinteressadament, com jo ). Ara bé, tu que critiques els continguts d'altres comentaris i els desqualifiques perquè no t'agraden ( que he insultat ningú ? ), no et vas sentir ferit, encara que fos com a català, en llegir el següent paràgraf en aquest mateix bloc?

"No espero del rostre de Montilla cap explicació, cap indici. No mereix perdre ni un moment, ell ha portat al país a una ruïna moral i econòmica. Ell intentarà allargar la situació i portar a tots a compartir la seva irreversible agonia. És el rostre de Montilla i la seva veritable (mesquina?) categoria moral"
I mira si soc dogmàtic de "l'esquerra oficial i militant" que ja t'havia dit que "la immensa majoria de polítics a sou esteu sempre amb el respectiu partit, amb raó o sense raó" .
Per cert, que dius de Bono.."otro que tal baila"
Per altra banda, no em negaràs que tinc el dret de seguir amb l'original metafòrica de "un metge, un metge" que ha fet servir Sancho, per definir altres situacions que, a mi, em van semblar igualment solucionables sense necessitat de cridar " al metge ".
Que no ho entens? Pos no ho se explicar millor.