27 de juliol 2010

CiU alerta que el Pla Territorial de Terres de l’Ebre limita les seves aspiracions de creixement i es compromet a derogar-lo

(NOTA DE PREMSA)

CiU alerta que el Pla Territorial de Terres de l’Ebre limita les seves aspiracions de creixement i es compromet a derogar-lo


Xavier Pallarès i Francesc Sancho critiquen que “es planifiqui des de Barcelona el futur de Terres de l’Ebre” i recorden que “el pla no ha estat consensuat amb el territori”

Els Diputats de CiU, Francesc Sancho i Xavier Pallarès, han mostrat la seva decepció per l’aprovació del Pla Territorial de les Terres de l’Ebre, anunciat avui pel Govern, perquè “una vegada més es demostra que el Tripartit vol convertir les Terres de l’Ebre en un territori de protecció i sense mesures que puguin ajudar a situar la seva economia al nivell de la resta de Catalunya”. Pallarès ha advertit que aquest pla “limita les nostres aspiracions de creixement i posa en perill el nostre futur” i s’ha compromès a “derogar aquest pla territorial si fruït de les propers eleccions al Parlament de Catalunya tenim la força necessària”.

No volem un pla territorial que limita les nostres aspiracions” ha continuat Pallarès, “estem farts de tant proteccionisme i de limitar les aspiracions personals de la gent que viu a l’Ebre”. “Estem d’acord amb un creixement racional però no amb una limitació com la que recull el pla territorial” ha afegit. I és que tal com ha alertat, “la filosofia d’aquest pla implica una protecció major del sol no urbanitzable amb un creixement urbanístic molt baix” i es produeix “una discriminació dels municipis amb capacitat per a poder créixer i un seguit de municipis que hauran de mantenir el seu caràcter rural”.

Pallarès ha criticat que “es planifiqui des de Barcelona el futur de Terres de l’Ebre” i ha recordat que “el pla no ha estat consensuat amb el territori”.

Dimarts, 27 de juliol de 2010