25 de gener 2010

QUI GOVERNA CATALUNYA?


Segons una enquesta apareguda aquesta passada setmana, la meitat dels catalans no coneixen quins partits formen part del Govern de la Generalitat.

Això que sembla que no pugui ser és la realitat, una realitat a la que jo mateix també mi apunto. Avui i després de la manifestació feta al municipi d’Ascó, els dubtes es confirmen.

El sr. Puigcercós (Esquerra Republicana de Catalunya), surt encapçalant una pancarta en la que al seu costat hi és el Sr. Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre. El sr. Puigcercós, diu que exigirà al govern un pronunciament sobre el tema d’Ascó, bé cap problema, sols cal que giri un poquet el seu cap, no cal que el giri gaire i que li pregunti al Delegat del Govern, o és que el Delegat els dies festius NO ES DELEGAT. Els senyors d’esquerra republicana són govern, els hi demanem coherència.

I amb la mateixa cara em quedo quan amb una alta dosis d’incredulitat, apareix el Conseller Saura, i diu que el Govern s'ha de pronunciar, Jo em pregunto Quin Govern?, suposo que es deu referir al govern de França, al Govern Americà o no sé a quin govern. Si es refereix al Govern català sols cal que es faci la pregunta a ell mateix i que contesti. Recordo si la memòria no em falla que ICV també forma part del Govern ,o No?????.

La sorpresa continua i escolto pels mitjans de comunicació que els Consellers del Consell Comarcal d’ERC i PSC, es tanquen a les dependencies comarcals per exigir al Govern de la Generalitat un pronunciament, bé ara si que la realitat supera la ficció. No cal tancar-se al Consell Comarcal, el que cal és exigir als companys dels respectius partits que han fet President al Sr. Montilla que faci un pronunciament.

No pot ser que dissabtes i Diumenges es vagi al darrera de la pancarta i a partir del dilluns s’asseguin a la poltrona del poder. No pot ser que fer arreglar un maset es tingui que demanar permís a l’Ajuntament, al Departament de Medi ambient, a Urbanisme..... i per fer un cementiri nuclear es vulgui carregar tota la pressió al damunt d’un Ajuntament, algú es creu que l’Alcalde i els Regidors d’Ascó, per cert molt bona gent tots ells, tenen més força que el Govern del País.

Prou enganys i prou crispació, exigim als partits que donen suport al Govern, a tot el TRIPARTIT, un pronunciament clar.

Governar vol dir prendre decisions.

Xavier Pallarès

Diputat de CIU al Parlament

4 comentaris:

Anònim ha dit...

"S'ha dit si, per la voluntat politica de 7 regidors, sense fer una consuta al la gent de la Ribera i sense comtar amb el seu parer, amb una cosa que ens afecta directament a totes les 24.000 mil persones que i vivim. Exactament el mateix, que ham la creació i inclusió sense consens ni consulta de la Ribera a la Vegueria de Tortosa. Mal fetes les dues coses. "

Anònim ha dit...

Estem en un sistema representatiu, els càrrecs electes ens representen i són ells els qui prenen la decisió. De mal fet, res!

Anònim ha dit...

Tota la representacio que tu vulguis i més, pero, amb fets que involucren a tantes persones, ha de haber un consens comarcal i ara no i es. Vaja quina representació tenim, que es preocupen mes per la cadira i la pancarta, que per millorar carreteres, ferrocarils, hospitals i portar intal.lacions competens i no contaminans, on la gent es guanyi bé la vida i no tenir que trobar-la fora de la comarca. Mal fet, molt mal fet.

ximo ha dit...

I que trist haver-nos de discutir per coses tant obvies!!!!
Fem consultes ( i no referèndums perquè ho prohibeix la llei ) sobre la independència de Catalunya que no te cap més transcendència efectiva i no som capaços de consultar a la població i si cal a la comarca si vol una instal·lació com a mínim polèmica, font de controvèrsies i amb molts detractors.
Per una part ens queixem de que recaigui sobre un alcalde la responsabilitat de la decisió i no sobre el govern de l'Estat o la Generalitat, en canvi no som ni tant sols "llestos" per a consultar-ho als veïns.
Sento molt sovint per part de CIU una frase que sembla que l'heu apres en dijous: "Per posar un cabiró al tros es necessita permís de Medi Ambient etc......" amb clara critica a que per part de l'Administració no es deixa suficient autonomia als ajuntaments i ara, en una decisió tant important, si que es deixa a les seves mans; pos dimonis, compartiu fins on podeu la deliberació i decisió amb el poble.
No entenc res.