22 de gener 2010

CiU rebutja la instal·lació d'un magatzem de residus nuclears a Terres de l'Ebre i emplaça el President Montilla a pronunciar-se

(nota de premsa)
CiU rebutja la instal·lació d'un magatzem de residus nuclears a Terres de l'Ebre i emplaça el President Montilla a pronunciar-se


Xavier Pallarès i Francesc Sancho remarquen que la federació sempre ha mantingut el mateix posicionament i que “hi ha una Resolució del Parlament que entenem que és d'obligat compliment”







“CiU sempre,
i en tot moment, ha mantingut el seu posicionament, tant a nivell territorial com nacional, i és el d'estar totalment en contra de la instal·lació d'aquest cementeri nuclear a Terres de l'Ebre, i per extensió, a tota Catalunya”. Amb aquesta rotunditat Xavier Pallarès, diputat de CiU i president de la Federació de CDC de Terres de l’Ebre, explicava el posicionament de la federació en relació a la possible instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat de residus nuclears a Ascó.

En una roda de premsa amb diversos responsables de la Federació de CiU de les Terres de l'Ebre, Pallarès ha recordat que la posició de la federació nacionalista ja va quedar fixada “en la Resolució 150/VIII del Parlament de Catalunya, aprovada l'11 de març del 2008 i en la qual CiU, conjuntament amb ERC i ICV, van rebutjar aquesta instal·lació, sent el PSC i PP qui va acabar votant favorablement al magatzem de residus".

Després de recordar la posició de CiU, Pallarès ha reclamat "saber què diu el Govern del país, per què s'haurà de pronunciar en un tema tant important com aquest".

En la mateixa línia s’ha expressat Francesc Sancho, diputat de CiU, qui ha assenyalat que "al Parlament les decisions es prenen per majories i hi ha una Resolució que entenem que és d'obligat compliment”. Per tant, “el Govern de la Generalitat està obligat a complir i fer complir aquesta Resolució, i quan dic Govern són el President Montilla, i cadascún dels seus Consellers".

Per la seva banda, Ferran Bel, Alcalde de Tortosa, ha volgut denunciar "la clara manipulació per part d'algunes formacions polítiques en aquesta qüestió”. “Quan surt un diputat d'ICV, quan surt un altre diputat d'ERC, demanant responsabilitats a CiU, no em produeix cap sorpresa, perquè ja no em sorprèn res, però algú li ha comentat a aquests senyors que estan governant Catalunya? El Sr Herrera sap que el seu partit està governant el país? Els Srs. d'ERC saben que fa 7 anys que estan governant el país?" ha afegit Bel. L’alcalde de Tortosa ha continuat preguntant: “Què ha fet el Govern? Montilla ha anat a parlar amb el President Zapatero? li ha plantejat aquest tema? Què han fet els senyors d'ICV a les reunions de Govern? Què ha fet el Sr. Carod o el Sr. Saura al Consell de Govern?".

Finalment, l'Alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha remarcat que “els alcaldes tenim molts problemes per a dur a terme certs projectes i hem de passar per molts filtres, per molts Departaments de la Generalitat, per què al final no ens aprovin el que demanem”. Per això, “us imagineu que un alcalde pugui decidir sobre una instal·lació com aquesta?"

13 comentaris:

Brian ha dit...

estic d'accord en que Montilla ha de fer complir la paraula del Parlament, pero CiU també ha de fer que l'alcalde de Asco fassi el que demana el partit.

Al final tots parlaran/em, tots estaran en contra, i el cementeri ens vindrà per arte de magia ...!

Anònim ha dit...

Hem de deixar que l'Alcalde d'Ascó se surti amb la seva? El partit no ha de permetre que aquesta persona segueixi com afiliat, ni ell ni els regidors també afiliats al partit. La gent d'Ascó ens manifestarem el diumenge contra aquesta instalació. Ara bé, creieu que aniran els treballadors de l'Ajuntament? La resposta és que la majoria no, ja que hi ha por a les repressàlies d'una persona com Vidal i el seu tarannà. Quin Fitxatge va fer el partit!
Un asconenc que no signa per por

Unknown ha dit...

ja os podeu queixar al país perque el periodiste al periodiste esye no se qui li passa les noticies

CiU y PSC, juntos a favor de Ascó
R. M. - Madrid - 23/01/2010


http://www.elpais.com/articulo/espana/CiU/PSC/juntos/favor/Asco/elpepuesp/20100123elpepinac_2/Tes

El Ayuntamiento de Ascó, en Tarragona, será -salvo catástrofe- el segundo pueblo en optar al almacén nuclear. El alcalde, Rafael Vidal (CiU), que gobierna con apoyo de un concejal socialista, anunció ayer a los ediles que el martes a las 11 tendrían un pleno extraordinario para aprobar la candidatura a la instalación.


Ascó (1.600 habitantes y dos reactores nucleares) tiene experiencia nuclear y tren, lo que le da puntos ante el Ministerio de Industria. Pero, sobre todo, tiene un consenso político mucho mayor que el de Yebra. Fuentes conocedoras del proceso explican que la candidatura contará con al menos seis votos favorables (los cuatro de CiU, el del PSC y el del ex alcalde y líder de la oposición, Antonio Casanova, que inició el proceso). Los otros tres concejales del Partido Independiente de Ascó pueden abstenerse pero alguno de ellos puede votar a favor.

El líder de CiU, Artur Mas, defendió ayer la "autonomía municipal" en este asunto, aunque en otro acto cargos de CiU pidieron a Vidal que no acudiese a la candidatura.

CiU no se opone pero quiere que el presidente de la Generalitat, José Montilla, cargue con el desgaste. Exige una votación en el Parlamento catalán que revoque la moción de 2008 en la que CiU, ERC e ICV rechazaron el almacén nuclear.

El PSC se aferra al guión de que ésta es una decisión del Gobierno y de los ayuntamientos y de que la Generalitat no tiene que opinar. La prueba de la sintonía entre ambos partidos es que el jueves PSOE y CiU impidieron en el Congreso la comparecencia del ministro de Industria, Miguel Sebastián, sobre el almacén

Joaquim Vilagrassa de l'Aldea (Terres de l'Ebre) ha dit...

Coneixeu allò de Quevedo? Si, home, sí... Quevedo explicava que tenia la fórmula per a que les dones li anessin al darrere i quan li preguntaven per la panacea deia, simplement: Tot és qüestió de posar-t’hi tu al davant d’elles.

Joan Herrera, d’ICV, després de donar tota la culpa als altres, s’autoproclama com a líder de la resposta social e institucional en contra del cementiri nuclear que l’ajuntament d’Ascó vol per al poble riberenc.


Demà, els d’ICV, es posaran al davant de la manifestació per a dir que els altres els hi anem a darrere. Més cara ja no li’n poden posar. No recorden que encara porten lo cul cagat —i el temps que el portaran— de l’afer d’Horta. I no només de l’incendi, que no es prou, sinó també de l’autorització que acaba de donar Medi Ambient per a l’explotació d’una mina de bauxita, dintre la taca de la cremada.

Aquest són els que estan al govern...? o estem parlant d’altres.

Anònim ha dit...

El PSC que sempre ha considerat a les Terres de l’Ebre com prioritat ens tenia reservat des de fa temps el sumum del sumum del I+D, la mare de totes les instal•lacions, el no va mas en tecnologia punta, ¡¡ tachin tachin ¡¡ un ATC, vulgo cementiri nuclear, per això :

-en el seu dia es varen oposar a l’Enron, ja pensaven per la Ribera en una instal•lació que superes totes les perspectives, res a veure amb centrals contaminants com l’Enron.

-per això, el Ministro de Industria, Sr Montilla, va donar, en el seu moment, el tret de sortida.

-Per això el PSC no dona suport a la Resolució 150/VIII del Parlament de Catalunya i va votar favorablement al cementiri de residus.

-Per això ara el President Jose Montilla, molt conseqüent, calla com un ¡¡pip....¡¡

Ara bé el que ja es la repera es que els de ICV que ens fan desfilar a tots els catalans a 80 Km, que no post canviar o moure un cabiró als nostres masos sense autorització del soviet, no siguin capaços de fer complir al Govern, es a dir a ells mateixos, la Resolució aprovada per el Parlament, i es posin davant d’una pancarta tal mateix com quan s’oposaven a l’abocador de Tivissa o al túnel de Bracons.

Con dos cojones!!!!

Joaquín ha dit...

Si, però a l'alcalde d'Ascó el fotrem al carrer o no?. Del partit vull dir, clar. No de l'Ajuntament, que això ho ha de dir el poble.

Anònim ha dit...

Qui te la clau de l’ajuntament d’Asco es el regidor del PSC i de Catalunya PSC+ICV+ERC

Anònim ha dit...

De moment CIU és l'unica força politica que ha anunciat que suspendra de militancia als que votin a favor.Els altres van a manis , al temps que estan al govern. Com diu algu si vols canviar un cabiro t'envient als rurals, si vols fer un cementiri nuclear .. fan manifestacions... Herrera i Puigcercos, a Madrid, nomes moseguen si els hi va el sou.. tindrem cementiri.. per que tenim al govern a ERC i A ICV escolanets del PSC. Si el govern fos CIU, aqui hi hauria un daltabaix, com el PHN o la ENRON.En fi si vols cementiri vota ERC , Si vols trasvas-dissimulat vota ICV. Contra CIU ens manifestavem millor. .

Jaume Ràfols ha dit...

Em sembla molt aquest "rebuig" de CiU, encara que esigui fet amb aquella boca tan petita... Jo, anònim que visc a les pobres terres candidates al MTC, no conec cap convergent, cap, que estigui en contra del cementiri nuclear. Tot el contrari: gairebé tots són pronuclears convençuts, i ferms garants del nou projecte que acabarà d'afonar aquestes pobres comarques.

Anònim ha dit...

Joaquim,
dius en el teu comentari que medi ambient ha autoritzat l'explotació d'una mina de bauxita a la superfície cremada d'horta. És cert això? Té alguna cosa a veure l'incendi amb aquesta mina?

Anònim ha dit...

Pos jo acabo de llegir a l'e-notícies que "Montilla és pronuclear".

Anònim ha dit...

voleu dir que no sou massa d'E-noticies?.
Estic d'acord amb el que diu algu de per aqui dalt sobre el ser govern i anar a les manifestacions etc. Per cert, de moment cap dirigent del PSC del nivell d'Herrera i Puigcercos han anat a la manifestacio d'Asco, i dels d'aqui poquets, poquets.
Pero per favor, som conscients que els mestres de tot aixo han estat sempre CiU?

Anònim ha dit...

ciu-rebutja-la-installacio-dun-magatzem.html

Però això s'ho creu realment algú, a les nostres comarques ? Aquí som poca gent, i tots mos coneixem. Los convergents anti algo ? De què ? De quan ? Com diu un anònim anterior, ensenyeu-me un sol convergent que estigue en contra del cementiri nuclear, i em convertiré...