05 d’agost 2009

S'HAVIA D'HAVER EVITAT

Ens arriba un anònim que ens ha emocionat, ni expressaríem més ni millor. Per això l’assumim i el publiquem.

Gràcies, moltes gràcies.

Soc un ciutadà que va viure el foc a Horta. No vull ni protagonisme, ni problemes. Professionalment soc sanitari amb una certa experiència en situacions de risc i en psicologia. He seguit els acontexements al canal parlament, a e-noticies i al vostre blog, i algun altre. M’he esgarrifat amb la utilització de les víctimes per tapar responsabilitats. Qualsevol amb dos dits de front vos dirà, que una fase de dol és inevitable, també que negar informació, despersonalitzar víctimes i afectats, negar fets i manipular sentiments no és la millor manera de donar sortida al dolor. Explicar, racionalitzar, és imprescindible per assumir els fets.

Em sento dolgut quan veig ciutadans anònims que acusen de xalar als que pensem que la informació pot ajudar a racionalitzar el que va passar i per tant pot ajudar a disminuir el dolor que el fet produeix. És una manera de discriminar, de negar sentiments humans a qui no combrega amb les teves (seves) idees, alhora que se li nega la possibilitat d’entendre el que va passar i de donar-li un sentit a la tragèdia. Segur que si després d’un anàlisi profund i serè es traguessin conclusions que ajudessin a evitar una nova tragèdia trobaríem un petit consol.

La desqualificació, és perversa. I més quan es desqualifica alcaldes que tenien certa responsabilitat i que segur tenen un trauma emocional cert. Dir-los que xalen o que ho utilitzen és greu. Pervers i maquiavèl·lic.

Vaig seguir la vostra intervenció al Parlament. Va se curosa i sensible, com van dir al dia següent tant a TV3 com a totes les tertúlies.

Jo també considero imprescindible que es doni a conèixer tot el què va passar, gravacions, dubtes. Seria i és lo normal en qualsevol desgracia que no estigue contaminada per la política.
Perquè esteu tranquils vos faig arribar els meus ànims i la reacció de les famílies. És normal, necessiten racionalitzar, no despersonalitzar els fets, no eliminar empremtes, saber per què i com, que va sevir per alguna cosa, que no torni a passar.

Veure com se vos han tirat al coll m’ha fet reflexionar molt i m’ha dolgut. Tan perversa és la passió política dels que governen?? Tan profund és el seu sentiment de culpa?? Gràcies per la vostra fermesa, com ja heu dit no és fàcil. Aquí teniu les declaracions d’un familiar directe. http://societat.e-noticies.cat/els-morts-shavien-devitar-i-es-podien-evitar-31701.html

Es mereixen el vostre esforç, el nostre respecte. No oblideu mai les víctimes.

16 comentaris:

lluis ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ximo ha dit...

Peró hi ha una diferencia , Lluis, uns anònims critiquen i altres recolzen i fins i tot des d'una hipotètica capacitació professional, certifiquen el que des de CiU i els seus diputats s'esta fent.
Jo vaig sentir al Sr. Ferras, Alcalde d'Horta un cop finalitzada la compareixença del conseller i no va saber que dir quant va ser requerit per fer una valoració; que passa que en plena desorientació ja tenia responsables i després d'estar assegut tranquil·lament escoltant les explicacions no sabia, com alcalde, si l'havia convençut o no aquestes?. A que esperava, a contrastar amb el diputat?, a l'autorització per no desentonar?.
I el mes important, s'acusa Saura i altres d'amagar-se darrera el bombers. No seran el mateixos bombers ( comandaments, però bombers ) que s'amaguen darrera els companys morts?.
Per suposat que s'ha d'investigar, tot i sempre, gravacions, instruccions, ordres etc. Peró també tenen sempre present que perquè hagi hagut un desenllaç tant tràgic, com es la mort de cinc persones, no ha de haure sempre i necessàriament unes actuacions punibles amb culpables.
El comunicant, també anònim, fa esment del que algú ha dit sobre si els diputats de CIU xalen amb tot plegat, home, no crec que s'hagi volgut donar a entendre que no els importen els morts etc. No m'ho crec en absolut, ara be, un cop ocorreguts els fets, dels quals òbviament no en tenen cap responsabilitat, pos mira si se'n pot treure algun profit polític millor que millor.
O no es profit polític el que es busca quant s'acudeix en massa al Corona de Tortosa i a Horta?. Si s'apaguessin les càmeres de foto i vídeo no n'hi hauria tanta de gent, ja t'ho asseguro. O quants d'aquests s'han passat en contacte ( govern inclòs ) no protocolariament, no, com cal estan al seu costat en tot i per tot, amb els familiars dels bombers des de que van passar els fets?

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hui , hui, hui quanta diligencia. Si fins i tot vos controlen l’ordinador!!! I el correus i els contactes i saben que heu manipulat un “ anònim”i poder fins deu ser de CDC. O poder Sancho o Pallarès tenen contactes i els hi fan escrits o els assessoren i els ajuden. O són militants d’un partit que no és d’esquerres!!!. Lo qual el desqualificaria per opinar com el mom mundial sap. Ho podran demostrar. El dret inquisidor i manipulador d’aquestos es infinit. En una democràcia tot això és greu . Que algú confessi que fa un seguiment de l’ordinador. Insisteixo que també deu controlar el correu???. I les comunicacions internes dels diputats i del partit?? . I els mòbils també es deuen o poden controlar?? Per cert és legal que controlen ordinadors de diputats o alcaldes, sense ordre judicial?? Per que ebrediputats ,es un blog de diputats,o no??.On vivim!!.
A mi se me’n fot si l’anònim és anònim , com si firma sense que jo el conegui, com si la firma es inventada, com tot internet, lo que miro és lo que diu i la declaració de la família, que vos treu la raó en tot!!!
En situacions no democràtiques aquestes practiques de control són perilloses, pels dissidents clar no per a els represors.
A mi m’interessa el fons de la qüestió . LES DECLARACIONS DE LES FAMÍLIES I ELS fets!!!.


Hui , Hui, Hui. I van anar al Corona?? On per cert van ser tots, tots els socialistes i ERCC, ICV, tota la cúpula de l’IDC fins i tot el geògraf , Nel.lo. MÉs DE 30!!! ah però els que sobraven eren els alcaldes i els de CDC. Que el color dels alcaldes el hagi triat la gent no importa. QUe el terme fos de pobles de CiU i que l'Alcalde de Tortosa fos de CIU no importa!!

Quan a les declaracions de l’alcalde d’Horta. Que preteneu, que un alcalde màxima autoritat del seu poble al mig d’una situació com la que va viure calli!!! És la seva responsabilitat , com la dels diputats!!!. Un d’ells va ser allí i va preguntar lo mateix que ara pregunta la família!!! L’alcalde d’Horta tenia que parlar al Parlament?? A que esperava?? Dons suposo al mateix que jo avui que he entrat al diari del parlament a veure l’ informe que nomes te ell Saura!!! Au que tots sabem quin pa es menja. Ja van parlar els regidors d’Horta i per poc prenem mal. Veieu e-noticies!! DICTADURA, SUBTIL PERÒ EFECTIVA. NO CALLEU REPRESENTEU LA DIGNITAT DEMOCRÀTICA!!!!! VOLEM LES GRAVACIONS I QU ES RESPECTI A LES FAMILIES I ALS VEINS QUE HO VAN VIURE . VA SER MOLT GROS!!!!

El tal Lluis sen fot del trauma de l'alcalde, que va fer d'alcalde en tot moment. I Tu Lluis quin trauma ten's per ser tant ... , no trobo qualificatiu que no sigui ofensiu i no és la meva intenció. El que es critica no són els anonims sino les opinions : és internet.

I si!! a Internet circulen anònims , poc coneguts i no presentats!!!. I si!!! Jo no firmaré, els actuals governants em fan por. Per fer-me por me’n fan quasi tots, però aquestos més. I si comprovo que em controlen l’ordinador prendre mesures. I no renuncio a que un amic o contacte o professional em faci un escrit i a penjar-lo. Voleu més demostració de qui són i com actuen!!!
Em sembla molt greu lo que denuncien els familiars i més greu que s’intenti desviar l’atenció i és controli els ordinadors i contactes personals de qualsevol ciutadà. Una prova de qui són i amb qui se les te el País.
Saura va anar al Parlament quan va voler a fer La seva Política!!!! I per tant tothom te dret a fer-la , és més tenen l’obligació de fer-la!! No desvieu l’atenció i escolteu el crit dramàtic de les Famílies . PROU . VOLEM LA VERITAT la que DEMANA LA FAMÍLIA!!!!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Toll del vidre ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

la credibilitat d'aquest blog a diferencia d'altres passa per que mai censuren cap opiniò,oi toll del vidre? Només faltaria censuresin als seus!!!
Però Toll la teva credibilitat en tant i quan no et coneixem també: Aixó és imternet i tot ,tot el que han anunciat i denunciat ebrediputats és veritat. Recordes la sequera?? I els sediments de Flix?? Que aixó ,es un blog amb administrador? Cert!! i que militants colaboren, Cert!! Ara el que signen és totalment cert!! I el blog sen fa responsable!! també et dire que molta gent nostra té por, molta por i que els entenem !! i per tan facilitarem que la seva opinio arribe sense que tinguin que donar la cara.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Toll Blau ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Tot es clar com l’aigua , com diuen Toll Blau i Toll del Vidre, jo crec que tot surt del mateix lloc TOT , TOT... ÉS inventat. Incloent lo dels TOLLS . Escriu tot el mateix i així pot contestar fàcil. Perquè si no , com és que no ho borra, poden , o no impedeix que ho diguin,poden... com pot fer-ho. Com és que no fa com altres blogs que només és publica lo que convé?? Pos és perquè així saben com contestar i manipular. La denuncia de la por dels bombers també és inventada i l’entrevista de TV3 jo dubto que es produís, jo crec que és un muntatge. TOT , Tot és inventat. Cóm es sabut això es un blog de dretes i les dretes per naturalesa són dolentes i les esquerres sempre tenen raó i a més les dretes venen l’aigua. I per tant nomes poden fer veure que són lo que no són . En fi . No tenen raó per què no vull i prou. I no parlareu de lo que voleu perquè és manipular ,. Entesos. Ja m’he liat i ara no podré contestar-me.
Com és que no borren los comentaris en contra. Pos perquè els convé. LOS FAN ELLS MATEIXOS!!!

DE lo que va passar a Horta ni parlar-ne que no convé a qui mana i qui mana és un sant perquè es d’esquerres i les esquerres sempre són bones que ho diu mon pare. Per tant tndrieu que tancar el blog com varem aconseguir a Tivenys. Ara l’han tornat a obrir tu!!!. Los blogs de dreta tancats!!! Per que si no escriuen los d’ells i escriuen lo que volen!! Quina desvergonyyyyyaaaa mare!!! I fan que militants i simpatitzants entren i els ajudin!! Quin escàndol !!!
I torno a dir-ho no mireu l’entrevista de tv3 dels familiars , ni entreu a e-noticies.
això no interesa a les esquerres, val?? Per fa¿¿¿ No entrareu veritat???

Posdata: No sou més ridiculs per que vos entreneu. Ni així. Aqui tenu un espai per escriure.Sempre respectarem els escrits xo més els favorables. ANONIM CONVERGENT, PER QUE VULL!!!

Anònim ha dit...

Escolta toll blau m’he deixat una cosa: La denuncia que deuries escoltar és la dels FAMILIARS. No t’interessa!!! Parlant de ràbia, t’he d’agrair la teva amabilitat. Per que coneixen com les gasteu lo teu es molt amable. Quan tinguis ràbia avisa que m’exilio!!!!
ANONIM CONVERGENT PERQUE VULL!!!

Ebrediputats ha dit...

Com a uns dels administradors del blog Ebrediputats, us he de comentar alguns punts:

-Els redactors del bloc són Xavier Pallarès i Francesc Sancho. Tot i que hi participen més persones, ja siguen negres, blanques, rojes i de més colors.

-Si alguna persona vol enviar-nos un article per penjar-lo (que ens arriben molts), ho analitzem, i si creiem escaient, el publiquem, ja sigui anònimament o signat, el cuinarem i corregirem com millor creguem, això sí, sense perdre el sentit original.

-Aquest bloc accepta tots els comentaris, i no n'ha censurat mai cap, ni anònims ni no anònims. Màxima llibertar d'expressió.

-Qualsevol persona té la possbilitat de fer-nos arribar els seus comentaris, ja sigui directament a través dels comentaris del bloc, de l'apartat fil directe, del mur de facebook dels dos diputats, i dels missatges privats dels dos diputats, així com del grup del facebook de convergència terres de l'ebre, i com no, a través dels molts militants i simpatitzants que té CiU. Com admistrador del bloc, i si trobo algun comentari interessant, o senzillament perquè sí, el publico si ho trobo adequat, sol faltaria!
-És un bloc de diputats de CiU, per aquest motiu, trobo molt normal que la majoria de comentaris vinguin de gent propera al partit, i com no, respectem que vulguin conservar els seus comentaris en l'anonimat, si ells ho volen. No obliguem a ningú a identificar-se, ni controlem els comentaris.

-Disfrutem amb els comentaris anònims provinents de gent convergent, ens encanten.

HE DE DIR QUE TOT I NO ELIMINAR CAP COMENTARI, LAMENTO L'ACTITUD D'ALGUNES PERSONES QUE INTENTEN DESVIAR L'ATENCIÓ SOBRE EL QUE S'ESTÀ TRACTANT AL POST, SI VEUEN QUE NO TENEN ARGUMENTS. LAMENTABLE.

Anònim ha dit...

Be Marc, be. Peró recorda el que hem parlat.

Anònim ha dit...

Surrealista i........esquizofrènic.
Mes que un bloc de uns diputats del parlament de Catalunya això sembla la consulta, o sala d'espera, d'un psicoanalista.
Amb la pretesa tolerància i acceptació de tots els comentaris, sense cap moderació ni fre a la disbauxa el que aconseguiu es un bloc que al que mes s'assembla es a un lloc extraparlamentari sense suc ni muc.

Ebrediputats ha dit...

A partir d'ara l'administrador del bloc moderarà els comentaris, i únicament permetrà que es publiquen els que trobe que enriqueixen el debat sobre l'article publicat. Els demés no es publicaran.