23 d’octubre 2008

CEMENTERI NUCLEAR A ASCÒ? Què diu el PSC-PSOE?

Benvolgudes i benvolguts, comença una nova sèrie que l’objectiu de la mateixa és fer veure un cop més que la gent de CIU es la culpable de tot el que passa al món mundial. Ara amb aquest nou episodi, del que es tracta és de dir que els d’aquí (Govern de Catalunya), no té competències amb temes nuclears i els de Madrid tirar pilotes fora. Ara el que es tracta per part d’alguns partits polítics és posar entre Zapatareo i Montilla, a l’Alcalde d’Ascó, l’amic Rafel. Amb aquesta sèrie s’intentarà fer veure que tota la problemàtica espanyola de residus nuclears, l'ha de resoldre l’Alcalde d’Ascó. Amic Rafel quina papereta........ .

No amics, la realitat és un altra, el dia 1 de Març de 2008, al Parlament de Catalunya, va sotmetre a votació una proposta per tal de que Catalunya i concretament les Terres de l’Ebre no fossin la seu d’aquest Cementeri Nuclear. La Proposta de Resolució en contra d’ubicar aquest Magatzem (Presentada per ERC i ICV) va deixar sol al PSC, ja que va ser aprovada amb els vots de CIU, ERC i ICV i l’abstenció del PPC.

Aquesta és la realitat que avui tenim damunt la taula. El primer que demanem és que sigui el TRIPARTIT II, que es posicioni, que hi hagi unitat de criteri. No si val que ara es vulgui fer veure que un Alcalde, sigui del color polític que sigui, el facin responsable de tota la política energètica espanyola.

Des de CIU ja varem fer el que tenim que fer, ara toca decidir a qui mana, manar vol dir governar i governar vol dir prendre decisions i per tant el govern de la Generalitat ha de posicionar-se com a govern. Aquest TRIPARTIT ja ens te massa acostumats a mirar cap un altre costat quan venen les tempestes. Per molt que ERC i ICV parlin o facin afirmacions i escrits, el que tenen que fer és convèncer al seus socis de Govern i posicionar-se contra aquest cementeri nuclear. El problema es diu Montilla i no Rafel, a veure si ens volem enterar del que passa i del que es vota al Parlament.

Xavier Pallarès
Ebrediputat

12 comentaris:

Anònim ha dit...

ACN.L'Ametlla de Mar (Baix Ebre).- L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí (CiU), ha manifestat aquest dijous el seu rebuig a la possible instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a les Terres de l'Ebre. Martí ha fet aquestes declaracions després que l'alcalde d'Ascó (Ribera d'Ebre), el també convergent Rafael Vidal, apuntés la possibilitat que el municipi es presenti a la convocatòria per acollir el MTC. Martí considera que el rebuig a aquesta instal·lació és 'unànime' al territori i ha explicat que els alcaldes de l'àrea nuclear de Vandellòs II (Baix Camp) exigeixen que es garanteixi la major seguretat en la central. Si no és així, ha dit Martí, 'que tanquin'.

emili nieto ha dit...

La culpa no és meva, és dels altres. Aquesta cançó és excusa de mal pagador.

No sé si el PSC es va abstenir o va votar en contra de la resolució. Qualsevol de les dues coses no defensa el territori català de l'Ebre. Sí, sembla que no se n'adonen, el cementiri s'instal.la a Catalunya, a veure si els de Barcelona se'n donen per aludits d'aquesta manera.

Però, l'alcalde d'Ascó, de CiU, ha anunciat que presentarà candidatura. No és que ho toleri, sinó que ho demana directament. Crec que no es pot exculpar aquesta actitud, dient que la culpa és del govern de Catalunya. Cadascú que arrossegui les seves cadenes.

Unknown ha dit...

Primer que res, ben trobats, feia temps que no teníem notícies vostres. En segon lloc, a banda de la política energètica espanyola, no pot ser que l'alcalde d'Ascó es presenti com una víctima quan, com diu Emili, ha presentat -segons els mitjans- candidatura per acollir el cementiri nuclear.

Anònim ha dit...

La culpa és molt negra i no es desvia tirant la pilota a la teulada dels altres.No vull dir amb això que els socialistes no tinguin la seva part de responsabilitat per no voler votar en contra de l' ATC a Catalunya.
Cadascú ha d' asumir les seves responsabilitats des dels càrrecs polítics que ostenten o han ostentat:
Al seu amic Rafel Vidal li toca asumir que ha estat ell com alcalde convergent d' Ascó qui s'ha ofert per albergar el cementiri nuclear al igual que li toca a vostè asumir, com a president que era del consell comarcal terraltí, va ser un dels màxims valedors i per tant responsable de la massificació eòlica de la Terra Alta fruit de la mala planificació del Consell comarcal governat abans i ara per CIU.

2teixidor ha dit...

Davant les darreres notícies aparegudes a la premsa :

Ascó no es tanca al cementiri nuclear
L'Ajuntament d'Ascó no descarta aspirar al cementiri nuclear

Ascó estudia acollir també el cementiri nuclear
L'alcalde d'Ascó estudia si el municipi presenta la candidatura per acollir el cementiri nuclear
L'alcalde d'Ascó no descarta la candidatura del municipi per acollir el cementiri nuclear

Faig una crida als blocaires ebrencs i catalans per tal de manifestar el nostre desacord amb l' alcalde d' Ascó Sr. Rafael Vidal, tot penjant el logotip de la CANC :
" NO CEMENTIRI NUCLEAR"
en un lloc ben visible dels nostres blocs amb l' escrit:
" Ni a Ascó, ni a cap lloc de Catalunya"

Recordatori de la CANC sobre la resolució 150/VIII del Parlament de Catalunya

La CANC enviarà als Ajuntaments d'Ascó, de Vandellòs i L'Hospitalet de L'Infant i a l'AMAC la resolució 150/VIII del Parlament de Catalunya, del dia 11 de Març de 2008, per a recordar-los- hi o fer-los-hi saber (per si no ho sabien) que a Catalunya no pot instal.lar-si un ATC (cementiri Nuclear de totes les nuclears).
http://www.parlament.cat/activitat/bopc/08b229.pdf#page=9

Anònim ha dit...

Això vostre, Sr. Pallarés, és pur cinisme, cosa a que ja ens té força acostumats. El seu amic Rafel Vidal, alcalde d'Ascó, es postula per acollir l'ATC i vostè en culpeu els socialistes. Lo seu amic RAfel Vidal, alcalde d'Ascó, és de CiU, o potser no?

I CiU, esteu realment en contra de la instal·lació de l'ATC a Catalunya? Em penso que el vostre vot en contra al Parlament fou purament polític, estratègic... De tots els polítics que governen i volten pels Ajuntaments nuclears, molts treballen o estan massa lligats a la Central (Vidal, Sabanza, Pelejà...).

Vosaltres, els polítics professionals, no teniu gaires escrúpols morals...

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Jo ja m'he penjatla imatge "NO al cementiri" en el meu blog

Anònim ha dit...

Us imagineu això governant CIU, hauria manifestacions tots els dies. Ara que passa ...... CIU al mes de Març va votar al Parlament contra aquesta instal.lació. Els PSC-PSOE volen el cementeri a Ascò o camposines ......

Anònim ha dit...

Anònim anterior que potser vols negar l' evidència que ha estat l' ajuntament d' Ascó governat per Ciu qui s' ha ofert?
No vulguis despistar amb manifestacions i altres sòries.
El que heu de fer és cridar a la disciplina de partit a aquest senyor alcalde que per la seva conveniència no us deixa en gaire bon lloc com a formació política que ha manifestat clarament que no vol un cementiri nuclear per les Terres de l' Ebre tot el demés com l' ecrit que encapçala el post és pur cinisme i demagògia.

Escursó ha dit...

Srs per molt que un alcalde vulgui el cementiri a la seva població no té cap opció d'aconseguir-lo si el govern de la seva comunitat s'oposa rotundament,¿que va votar el psoe sobre aquest tema al parlament andalús?NO a la seva comunitat, i aixi a la gran majoria de comunitats¿que va votar el psc psoe a Catalunya? This is the question.

alferza31 ha dit...

Voleu dir que ara no tenim MTC's molt a prop nostre ( Ascó i Vandellòs ) ???.

On es conserven els residus nuclears d'aquestes centrals ???.

I no estic a favor d'instal.lar-los a Catalunya, però, si cap govern autonòmic els vol al seu territori, on els posarem ???.

Per cert, la paraula "cementiri" no m'agrada gens ni mica, la trobo un pèl demagògica ...

I si l'alcalde d'Ascó (que penso vol el millor per el seu poble, tan si és de CiU com si és d'un altre partit) demana un MTC, i el poble està d'acord, què pintem natros defensant el contrari ???.

Anònim ha dit...

Tens tota la raó Xavier!Ara semblarà que el MTC,el construïrà Convergència i Unió. Si no recordo malament, qui governa Catalunya és el PSC-PSOE-ERC-IU. A més, qui va donar la llicència d'explotació de les centrals de Vandellòs i Ascó han estat els socialistes. Prou demagògia!