19 de juny 2008

HORTA ÉS AMB PICASSO EL MATEIX QUE CADAQUES ÉS AMB DALÍ

Des de Convergència i Unió a la Terres de l’Ebre, volem expressar aquest sentiment de que Horta de Sant Joan és amb Picasso, el mateix que Cadaquès amb Dalí.

Dues poblacions separades per la distància, dues poblacions diferents en quan al paisatge que les envolta, dues poblacions que les podem posar en un mateix denominador comú ja que estan lligades per dos genis, Dalí i Picasso.

Des d’aquest propi sentiment d’estima a l’art i al paisatge, entenem que Horta es mereix el mateix respecte que qualsevol ciutat o poble del nostre País.

A Horta de Sant Joan, al voltant de l’any 1996, es va veure l’energia eòlica com una oportunitat per al seu desenvolupament, ara al cap de deu anys aquesta oportunitat es vista per la major part de la seva població com una amenaça. L’Ajuntament d’Horta, en bon criteri va fer una consulta popular per conèixer de primera mà quina opinió en tenien els seus habitants, la resposta va ser clara i contundent, NO volem energia eòlica al nostre municipi.

Davant d’aquest fet des de Convergència i Unió exigim al Govern de la Generalitat respecte a la voluntat popular de gent d’un poble del nostre País. Exigim respecte per una institució, l’Ajuntament que és la primera administració més propera a la gent i exigim respecte per l’Alcalde i els Regidors, que son els representants del poble elegits democràticament.

Davant aquesta situació què fa el Govern de la Generalitat? Quines solucions o decisions prendrà el Govern de la Generalitat?.

Des de Convergència i Unió, mitjançant els nostres Diputats al Parlament de Catalunya, ja em demanat respostes per escrit en aquest sentit, conèixer de primera mà que pensa fer el Govern.

Des de Convergència i Unió exigim al Govern respecte, exigim solucions i que el Govern no desaparegui, que el Govern es posi al costat de la gent d’Horta, al costat de l’Ajuntament i que entre tots s’hi trobi una solució, la resposta hi és i la solució també.

La gent d’Horta estimem Picasso com la gent de Cadaquès estima Dalí. Dues poblacions i dues realitats que tenen molt en comú però que estem molt distanciades amb tot.


Xavier Pallarès President de la Federació de CDC
Àngel Ferràs Alcalde d’Horta de Sant Joan

12 comentaris:

Escursó ha dit...

Completamen d'acord,però quan uns altres pobles demanaven el mateix(Ribera d'ebre i ENRON)gobernava CIU i no van aplicar el mateix,va ser el parlament que amb els vots de tota l'oposició van tirar atras el projecte,¿ho veus que diferent es quant et toca d'aprop?ALS POLITICS ¡¡¡COHERÈNCIA SI US PLAU¡¡¡¡

Terraltina ha dit...

I la gent de Caseres, de Prat de Comte, de Vilalba i del Pinell no mereixen també respecte?
La massificació eòlica de la Terra Alta també afectarà aquests municipis on governa CIU.
Obviar-los és demagògia o és oblit?

Krupp ha dit...

No vos mola l'energia eòlica? És que sou "ecologistes radicals" a Horta? Mireu, mireu quin article vos dedica algú que escriu a n'este blog, justament l'anterior a n'éste.

Anònim ha dit...

escursó. No es pot matar tot lo que es gras. Horta i Cadaqués. no tot ha d'estar protegit, no creus?? Lo de ENRON NO teniu vergonya ni de nombrar-ho.Krupp ,certament el radicalisme es dir no a tots llocs, la racionalitat diu no a Cadaqués no a Horta però si a on els propis ajuntaments ho volen , com veus els radicals vos retrateu sols.

Krupp ha dit...

Que l'ajuntament digue no quan mana CiU és racional, però si a l'ajuntament mana algú altre, o algú altre diu no encara que no mane, això és ser radical(?). Ja vos ho feu venir bé, ja...

Terraltina ha dit...

Que l' ajuntament vulgui parcs eòlics no vol dir que tot el poble el vulgui.Hi ha pobles de la Terra Alta on no s'ha fet cap consulta, no s'han deixat fer mai assemblees de la plataforma i tot s'ha negociat d'amagat amb molt poca transparència.

Anònim ha dit...

Si normalment la poca transparencia és d'Ajuntament no gevernats per CIU. Ha Horta s'ha fet una bona cosa i aquestos que manen TRIPARTIT faran igualment aquest parc. Però bé la culpa com sempre de CIU

Anònim ha dit...

A Batea també faran consulta popular? a no ara recordo que l'Alcalde ho sab tot, i a Bot? ah No allí son d'esquerres i no cal. I a la Fata? ah no que també son d'esquerres i no cal que tot ho fan bé.

Terraltina ha dit...

Desenpallegar-se de les responsabilitats és el més fàcil,tampoc estic d' acord com es porta el tema en municipis governats pel PSC,ERC,ni com està actuant el govern tripartit.Però si no és bó per Horta també haurieu de defensar que tampoc ho és en altres municipis on governeu, i on repeteixo no hi ha hagut transparència i no s' ha deixat opinar i parlar a tothom.
Potser voleu dir que menteixo?
Vosaltres en sou sabedors de com s'ha desenvolupat tot aquest procés a la nostra comarca i als municipis on teniu responsabilitats respecte a la massificada implantació eòlica, no podeu dir que no tinc raó.

Anònim ha dit...

Si però ara governa el TRIPARTIT i jo no he vist ni una sola protesta davant de Consellers o el propi President de la Generalitat. On està tota aquella gent que rebia amb pancartes a Pujol o a qualsevol conseller de CIU, on esteu tots aquestos que dieu que ara es posaria fre a l'energia eòlica. ????????????????

Krupp ha dit...

Ningú impedix que ho fasses tú mateix...

Anònim ha dit...

En paraules moderades, este plamflet se podria qualificar de pur cinisme. S'ha de tindre poca vegonya política per a dir estes coses i quedar-se tan ample. De totes formes, a la Terra Alta tenim lo que mos mereixem: durant moltíssims anys CiU a grapats, i ara los mateixos (Esquerra Republicana) fent lo mateix. I, per donar-hi coloret, algun "progressista" espabilat (Suñé, Paladella...) que, tot sigue dit, s'espabilen per al seu propi profit...