28 de maig 2008

UNA VICTORIA DEL GOVERN d'ARAGÓ



EXPO Saragossa. El pacte d’aigua d’ Aragó garanteix l’ús exclusiu de 3600hm3 per..... Aragó. Tota l’aigua dels Pirineus aragonesos per ells. Aragó es garanteix la competitivitat i la clau de l’aigua. Mentre, més enllà, la gestió que ha fet el nostre govern de la sequera es tan nefasta, que a l’àmbit del CAT, al propi Ebre, a tota Catalunya no es poden garantir les puntes d’estiu a determinats municipis. Barcelona no té garanties ni d’aigua ni de govern, depèn del temps.

El subministrament d’aigua dependrà d’un gran consum energètic, d’una inversió per dessaladores i de una xarxa de distribució imprescindible. Una competitivitat dubtosa.
El govern català incapaç de gestionar, atrapat en les seves pròpies contradiccions, bandejat pel congrés d' ERC i les baralles d’ICV, assumeix sense vergonya la dependència, la submissió a la estratègia del Govern Aragonès.

L’Ebre gestionat per la CHE, no té gaire bé mai el cabal ecològic. Els desembassaments de Mequinensa es fan i es desfan sempre per interessos aliens al riu i sense contar amb el tram català. A la taula de la sequera discutim per una escorrentia. Per una misèria va dir la representant de la Plataforma ( llavors: Per què discutim? Va preguntar el del TER).
Uns pocs, 30-40 m3, tot un any de discussió, tota una crisi política i de cop, es deixen anar una quantitat equivalen que inunda Miravet i la Ribera . Per què? Per a què??

Si no m’enganyen per derogar el decret de sequera, per voluntat del govern Aragonès. La inundació de Miravet ha esta provocada, per obligar a ZP a derogar el decret..

El govern català, les necessitats del CAT , el cabal ecològic, l'Ebre , el seu Delta , Barcelona i el Ter no conten per res. Aragó ja ha decidit. La imatge de Miravet inundada fa presagiar , la derogació del decret de sequera. Demostra que l’Ebre el gestiona la CHE amb ulls d’ Aragó. Montilla és l’escolanet d’Iglesias.

No és el govern català qui decideix, ni la pluja. És la Expo. Aragó guanya, Catalunya es rendeix. Definitivament el riu és d’ells i desemboca a Mequinensa.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Sancho a tu el que et fot és que los de CiU toneu a quedar-vos sols en lo PP defensan la interconnexió,

pos si vols tub ja saps per on tel pots enchufar

Anònim ha dit...

Anònim la mala llet no vos deixa veure, ni viure , la guerra la guanya Aragó i el TER , heu trencat el Delta , l'esperança de la gent i fins i tot hasta la Plataforma heu trencat!! Heu condemnat a Tortosa i Terres de l'Ebre a la decadència i encara voleu anar treien pit??? El tub fa temps que el porteu enchufat on tu dius i dissimuleu.Aneu en lo cul apretadet. Lo riu mai més tindrà cabal ecològic. O no ho saps? L'Arago ha dit que nien, de rien?? que l'aigua és per ells , pobrets l'historia vos ficara al lloc. Se contara com perdre jugant tot sol i fent trampes. Visca Montilla, Viva Zapata pareixeu l'exercit de Pancho villa.

Anònim ha dit...

Si , si però al CAT lo gran antitransvasista de Salvador va delegar lo vot i va votar si com PI I ICV i PSC Sabate i Sancho no , com al CPIDE .Sancho i CIu sempre han dit lo mateix , sense garanties no i los atres han dit en càrrec si, si fica en perill lo càrrec no . LO Sou és vida. Senyor, senyor quina colla.

Anònim ha dit...

Si vale,

però em podeu explicar per què collons CiU ara defensa la interconnexió "a canvi de res", que pasa aquí? estem presoners de BCN?

sóc de CDC i la veritat Oriol Pujol i Espadaler calladets estarien millor que aqui a les TTEE tam`´e los votem

Anònim ha dit...

ORIOL PUJOL FLIPA PER UN TUB!!!

Anònim ha dit...

CiU demana a Baltasar que ignori ICV i mantingui el minitransvasament
El diputat de CiU al parlament català Ramon Espadaler ha demanat al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que faci cas omís del seu partit, ICV, i no revoqui el compromís de prolongar el minitransvasament d'Ebre fins a Barcelona.

Recordem que el secretari general d'ICV, Jordi Guillot, ha precisat que si Catalunya supera la fase d'emergència per la sequera abans que s'iniciïn les obres de prolongació del minitransvasament de l'Ebre, el seu partit demanarà que no es construeixi la canonada que permetria el transvasament.

En el seu 'bloc' personal a Internet, Espadaler ha avançat que a la reunió de demà de la Mesa Nacional de la Sequera demanarà a Baltasar que "no faci cas de les veus que li reclamen que s'oblidi de la connexió de les xarxes de proveïment d'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i Aigües Ter-Llobregat (ATLL)".

"Que no faci cas del seu propi partit, el qual, per boca del senador Guillot, del delegat del govern a l'Ebre o de les joventuts d'ICV, ha dit que no fa falta la connexió CAT-ATLL", ha assenyalat.

Anònim ha dit...

Lo que tenen que fer Sancho i Pallarés es apendre de Bel, que no dubta en anar contra el seu partit per tal de defensar la seva terra,

a vore si Sancho i Pallarés que estan al Parlament i en principi són la nostra veu diuen el mateix allà, encara que sigué a l'orella de Pujol i Espadaler,

o és que tenen temo de que se'ls acabo el xollo,

Bel si que es mereix el meu respecte i vot, CDC de les TTEE necessitem més Bels i menos Sanchos

Anònim ha dit...

Sancho i Pallarés han anat o van contra la gent de les Terres de l'Ebre? però com se poden dir bajandes tan grans!

Qui defensa un caudal ecològic al riu, i mesures de protecció al Delta?

Qui proposa un model econòmic que permeti a la gent del Delta, i als nostres fills i nets, poder treballar aqui amb unes bones condicions, i no tenir que anar fora a treballar?

I PER CERT, MENYS DESVIAR L'ATENCIÓ, QUE QUIO GOVERNA I DESTROÇA LES TERRES DE L'EBRE ÉS EL TRIPARTIT!!!!!!

Anònim ha dit...

A vore si te n'anteres... que jo sóc votant de CiU i ja sé qui són los del tripartit, i em reafirmo:

MÉS BELS I MENOS SANCHOS

Sancho avui al Parlament (o almenys això diu el seu portaveu) defensa la interconnexió A CANVI DE RES (o almenys jo a Oril Puig no li he sentit ), en canvi Bel pensa i diu lo que s'ha de dir, ell si que és autèntic

MÉS BELS I MENOS SANCHOS

Anònim ha dit...

Lo que pasa company és que Sancho quan estava de presi al CAT ja era un dels principals valedors de la interconnexió a Barna, i ell segueix fidel als seus principis sense enganyar a ningú, en tot cas ets tu lo qui no t'enterés

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Ferran Bel defensa lo territori i Sancko i Pallarés només defensen la seva cadira feta amb tots els barrots dels despropòsits.Teniu menys credibilitat que els signants del Compromís per l' Ebre.I també he de dir que vaig votar CIU moltes vegades mal que em pese.No podeu donar lliçons de dignitat quan no n'heu tingut mai:deixeu pas a cares noves i polítics jóvens del vostre partit que vatres ja heu fet la feina més bruta.Cal una renovació dins les vostres files per tal d' aconseguir el suport de la gent de les Terres de l' Ebre.

Anònim ha dit...

Ultim anonim aquestos que doneu carnet de dignitat a mi sempre m'heu semblat sospitosos. Sanccho i Pallares defensen i han defensat los seus pobles molt bé i Terres de l'Ebre millor. Mai s'han desdit i sempre han estat coherents . Los partits no són oficines de recaptar vots són intruments per a millorar i fer propostes , lo populisme és el veri de l'Ebre. L'aportació de Sancho es tot un mite a l'Ampolla i a Terres de l'Ebre los altres li van darrera, a distancia. Per serietat i per valentia Sancho té un lloc al cor de tots los que mos estimem les Terres de l'Ebre. Per cert dubto a qui has votat . Jo voto segons les eleccions , lo dia que CIU no tingui Sanchos i Roig , ja se lo que he de fer. Adeu sabis.

Robert Bellaubí ha dit...

Sempre he trobat que les crítiques han de ser en positiu, i que els debats interns són molt beneficiosos. Ara bé, les crítiques destructives, i els debats estèrils i sense contingut els trobo molt aburrits, i els considero una pèrdua de temps.

He estat llegint una sèrie de comentaris, on s'intenta contraposar a Ferran Bel i a Francesc Sancho i Xavi Pallarés. Comentaris, estèrils i demagògics.

No sé qui els ha escrit,i la estadística pot fallar, i molts cops falla, però el cert és, que a través de les estadístiques, i veient d'on povenen aquests comentaris, curiosament els que diuen que són de CiU venen de pàgines no precisament "nostres", i els alguns dels que no s'identifiquen com a simpatitzants de CiU, provenen de pàgines "nostres". És a dir, les matemàtiques poden fallar, però curiosament trobo aquests comentaris com un arma de gent aliena al partit, per a crear mala maror dintre de convergència, i traure l'atenció del desgavell del govern tripartit.

I per finalitzar, a Convergència totes les persones SUMEN, no tots els partits poden dir el mateix, ja m'enteneu...