30 de maig 2008

QUI DIU QUE SER COHERENT SIGUI FÀCIL????



Mantenir una posició coherent i raonada en situacions de forta turbulència política i social no és mai fàcil i menys quan la tendència a la desqualificació personal esta arrelada al inconscient col·lectiu. L’ utilització emocional i política de la inquietud social és molt rendible electoral i tàcticament, un bitllet al fracàs col·lectiu a mig i llarg termini.

Al seu dia CIU i jo personalment com a President del CAT, varem defensar una interconnexió de xarxes, amb condicions. Ara també. Reclamàvem, cabal ecològic, acord amb els representants del territori al si del CPIDE. Reversibilitat i garanties per els pobles i la gent de les terres de l’Ebre. El Roine era la garantia per a l’Ebre. Són les Terres de l’Ebre qui no poden aïllar-se del món.

Avui, defensem el mateix, només cal escoltar el que va dir Ramon Espadaler, Oriol Pujol o el mateix Artur Mas. (Escoltar tot el que han dit i diuen, no només el tall interessat que cadascú vol escoltar).

A tall de exemple, un paràgraf del Diari de Tarragona: Davant d’aquest nou context, el president de CiU Artur Mas, va assegurar ahir que el Govern “se supera cada dia” en la seva ineficàcia i en la seva ineptitud. Argumentant que, en només un mes, “les hem vist de tots els colors”.

Mas ha defensat que ES MANTINGUI L’OBRA DE LA CANONADA SEMPRE AMB LES PREMISES DE “ PACTAR AMB EL TERRITORI” I TANCAR EL CERCLE AMB EL TRANSVASAMENT DEL ROINE” que permetria portar aigua a suficient a Catalunya com solució definitiva i estructural.

Tant Espadaler, com Oriol Pujol han expressat la mateixa idea, tant un com l’altre han desqualificant el pacte d’aigua d’ Aragó i reclamen un cabal ecològic suficient per l’Ebre.

Ser coherent no és fàcil. No ser-ho,no es la meva opció. Massa història, per renunciar-hi

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Ole!!! tus gûevos!! CIU per sempre, sort que en hi ha de valents. Com Pujol, valent i sensat.

Anònim ha dit...

Sancho ja pots dir misa, però los teus patrons volen fer ARA D'URGÈNCIA la interconneció sense esperar lo altre que tu apuntes, jo encara no sóc seg ni sord,

Bel demostra tenir molta més coherència que vatros a l'hora de defensar l'Ebre, aneu deixant pas,

FORÇA FERRAN BEL
CIU FEM-HO BE

per cert a la mani d'Amposta hi havien regidors de CiU de l'equip de Bel i tothom els va respectar,

Anònim ha dit...

A vore si al Congrés de CDC renoven d'una vegada los Ebrencs i deixen pas ja d'una vegada a gent com Bel o Meritxell

Robert Bellaubí ha dit...

Sempre he trobat que les crítiques han de ser en positiu, i que els debats interns són molt beneficiosos. Ara bé, les crítiques destructives, i els debats estèrils i sense contingut els trobo molt aburrits, i els considero una pèrdua de temps.

He estat llegint una sèrie de comentaris, on s'intenta contraposar a Ferran Bel i a Francesc Sancho i Xavi Pallarés. Comentaris, estèrils i demagògics.

No sé qui els ha escrit,i la estadística pot fallar, i molts cops falla, però el cert és, que a través de les estadístiques, i veient d'on povenen aquests comentaris, curiosament els que diuen que són de CiU venen de pàgines no precisament "nostres", i els alguns dels que no s'identifiquen com a simpatitzants de CiU, provenen de pàgines "nostres". És a dir, les matemàtiques poden fallar, però curiosament trobo aquests comentaris com un arma de gent aliena al partit, per a crear mala maror dintre de convergència, i traure l'atenció del desgavell del govern tripartit.

I per finalitzar, a Convergència totes les persones SUMEN, no tots els partits poden dir el mateix, ja m'enteneu...

Anònim ha dit...

Anònim 2 , los patrons de Sancho són diferents als de Bel?? Com diu Bellaubi suposo que vols crear mala maror.Certament no se si diu misa però veig que a Madrid accepten estudiar lo Roine i al CAT seran Sancho i Ferram junts los que diran lo mateix i Artur Mas diu lo que diu i qui vol fer d'Urgència no és ni Sancho, ni Bel, ni MAS que són oposició. Los que fan o no són lo govern. Si vols mala maror t'entenc , si ets del trispartit també. Si no només veig cels cap Sancho i mira ja ho han dit alguns , si són cels també t'entenc jo també lo voldria d'alcalde.

Krupp ha dit...

Me sembleu tots iguals. Tant los que manen ara com vatros, que manaveu abans i que segurament tornareu a manar pronte. "Natros som bons i los altres dolents", tot lo discurs se limita a n'això. Encara me'n recordo de la vostra tasca, i no vos pensesseu que me prendreu lo pèl, com tampoc me'l tornaran a prendre los sociates. Per cert, tant coherents com dieu que sou, potser me podrieu explicar perquè Ferran Bel s'oposa al transvasament (almenys de moment) i la resta del partit vostre no. Quant tornesseu a la Generalitat me sembla que hi haurà soroll en tot això...

Anònim ha dit...

KRUPP aquest maniqueisme que dius veure, en uns i altres jo no el veig . Més bé veig fins i tot capacitat de pacte , superació de vells anti o pro tansvas, de fet un article de fa pocs dies ho deia. Et veig a tu més situat amb lo tot o res : "lo bo soc jo" sembles dir i no et diré que no, però tot dogma mata la bondat.

Mc Calan ha dit...

Però perquè us obstineu en afirmar que totes les persones que conformen un partit polític; sigui el que sigui; han de pensar igual en tot..?
Quan un partit polític sigui una mena de dipositari de pensament únic, comenceu a tremolar...
Estic segur que entre tota la gent que va participar en al manifestació a Amposta hi havia gent de totes les formacions...com ja sabeu, totes oficialment a favor de la interconnexió de xarxes.
L’exercici democràtic precisament es això... Si s’ha de discrepar, se discrepa ! I no passa res.
Ara no aneu a fotre el dit al l’ull de cap formació política, per molt trasvassista que us sembli, perquè ho han estat totes. El que toca ara, i al meu parer, es analitzar els comportaments individuals de qui diuen que ens representen.

Krupp ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Krupp ha dit...

Potser no fa falta ni que arribesseu a la Generalitat per a que hi hagi soroll en tot això. Ara pronte tindreu congrés nacional, no?