25 de maig 2008

CASA DE BARRETS


Avui a l’Ampolla és dia de comunions. Després de la cerimònia, com sempre, converses de cafè. Futbol, política. Comenten la incapacitat d’acceptar la crítica per part del tripartit. Aquells que van fer de la crítica la seva raó de ser, són incapaços d’entendre la raó d’una crítica quan els afecta a ells.

Algú, comenta l’expressió “casa de barrets”, referida al tripartit. Explico com abans de la roda de premsa habitual, havíem comentat amb l’Oriol Pujol, gent de premsa i jo mateix temes com la fibromiàlgia i la política del tripartit vers l’aigua. A ningú li va parèixer exagerada l’expressió “casa de barrets”, tan habitual al llenguatge col·loquial. Un significat inequívoc amb la seva literalitat i certament molt ambigu en sentit figurat. Desordre, “casa de barrets”. Una bona definició del govern tripartit

Després del Ple del Parlament una nova polèmica. Aquesta vegada amb mi, per part de Manuela de Madre. Jo havia confessat que quan van començar els contactes, amb malalts de Fibromiàlgia jo i molts metges erem uns ignorants, havia un ambient escèptic en quan les necessitats de les persones afectades. De fet, és l’essència de la seva lluita, la lluita dels afectats. Avui ja la pròpia conselleria rebaixa els acords.

Ells que tant manipulen el llenguatge, creen polèmiques entorn al propi llenguatge. En el fons són incapaços d’acceptar les seves mancances. Ens volen acrítics i callats.

Un amic comenta: Com diríeu lo que passa aquí a l’Ebre? No els hi feu cas i envieu-los a “Esparcir la niebla de dos en dos”. "Clar com l'aigua", diu. Em sembla un bon resum, coses de llenguatge.

5 comentaris:

Manel Zaera ha dit...

Casa de barrets és un terme del tot encertat. La gestió de la sequera ha escenificat com el govern de la Generalitat pot esdevenir una veritable casa de barrets. Em sobta que des de Catalunya, Joan Ferran i altres assumeixin el significat "casa de putas", quan sabem perfectament que no és l'únic que té. El guirigall del govern, amb missatges contradictoris i variants en el temps, dóna la imatge de casa de barrets, i tant.

alferza31 ha dit...

Ells...ells...ells... els DOLENTS.

Natros...natros...natros... sempre els BONS, els que hem fet i continuem fent-ho tot bé.

Potser una miqueta d'humilitat li aniria molt bé... I si deixés d'insultar als seus contrincants polítics, també ...

Per cert, ara de cases de barrets no se'n troben gaires, però n'hi ha per molts de llocs ( mire prop seu al bipartit, que potser en trobarà )...

Anònim ha dit...

Alferza31, bons si però tontos no. Veig que tu mai prediques en l'exemple i "los teus" tampoc. Ai que apart de cases de barrets hi han molts de palanganeros.Que vol dir portar la palangana , no un'altra cosa .. de bon rollo eh!!!

Anònim ha dit...

sabeu que este matí han mencionat el vostre bloc a Rac1???? esteu fent molt bona feina. Endavant!

alferza31 ha dit...

Anònim de les 22,45

Als meus quasi 38 anys encara no sé qui són "els meus".

Tampoc no entraré en desqualificacions, ni de bon ni de mal "rollo" (Això ho deixo per a vostés, que en són mestres).

I si vol parlar de cases de barrets i de desgavells, analitzi les declaracions del Sr. Espadaler, del S. Bel, del Sr. Sancho, etc., etc, respecte a les interconexions de xarxes. Vol més desgavell de criteris ???.

Au, a pasar-ho bé. Pense que sempre ens quedarà el Roine...