31 de març 2008

AIGUA EN HI HA , EL QUE NO HI HA ÉS GOVERN.


Recordo com el President Pujol donava la cara , com venia aquí a L’Ebre , aguantava manifestacions , improperis i desconfiances. L’Artur Mas va venir a l’IDECE a explicar la posició del govern i a deixar clar que ell creia que Barcelona necessitava aigua i quines serien les al·legacions a Madrid. Hi havia govern.

Contrasta aquesta actitud amb la del executiu actual i amb la de Montilla , desaparegut ,més preocupat en no desgastar-se que en donar solucions. Un vice-president (que no ho és) distret en baralles internes i amb fixar la data de la seva jubilació al 2014.

Recuperar aqüifers, pous, introduir-los a les xarxes existents. Distribuir costos i beneficis d’un bé públic, de manera pública. Redefinir usos i finançar millores de recs i xarxes, per tal de provocar estalvi i excedents. Definir un model agronòmic sostenible, finançant millores els receptors de l’Aigua . Exigir la revisió del Pacte d’aigua d’Aragó d’acord amb els nous principis de la Nova cultura de l’Aigua. Evitar el mercat privat d’un bé públic. Buscar, proposar i trobar una font estructural i definitiva de l’aigua. Desaladores i més desaladores, sí i més. Al nostre país no sap ploure, doncs anem a buscar-la on si sap ploure. Roine.

Aigua en hi ha , mesures moltes el que no hi ha és govern.