22 de gener 2008

La Terra Alta necessita inversions i no crèdits



Davant l’anunci fet pel Govern de la Generalitat de la creació d’un Pla d’Iniciatives de Dinamització Comarcal, des de CIU tornem a veure la manca total de sensibilitat cap al territori i el que és més greu, la presa de decisions sense la participació de la gent que viu i treballa a la nostra comarca.

És d’un absurd impresentable, que tot un govern, adopti un pla que no té en compte ni al Consell Comarcal, ni als Ajuntaments, ni als sindicats, ni les associacions de turisme rural, ni la d’empresaris, ni els col·lectius agraris, ni el propi consorci d’Iniciatives de la Terra Alta (Ens amb la participació de tots els sectors econòmics de la Terra Alta). Es parla amb un desconeixement total de la reduïda activitat econòmica i que el principal objectiu és precisament estimular l’activitat econòmica i empresarial.

Per tal d’aconseguir aquest objectiu hi ha dos eixos estratègics, un es diu Préstec, el 75% d’aquestos sis milions d’euros aniran destinats precisament a endeutament de qui vulgui acollir-se a aquesta línea, i el 25% restant anirà a subvenció directa. Un bon pla seria precisament fer-ho al contrari ....... . L’altre eix és avançar els calendaris dels projectes engegats des de fa uns quants anys, per exemple el reg. No fer un gran avanç, és comprometen únicament en un any.... bé sobren els comentaris.

La part final és la millor de totes, això no anirà coordinat per la gent del territori, ni per les administracions elegides democràticament, això anirà tot dirigit pel propi govern de la Generalitat. Aquesta és una prova més d’intervencionisme i fiscalització per part del govern de la Generalitat.

La Terra Alta és una comarca que dia a dia lluita per tal d’aconseguir els seus objectius, una comarca que avança juntament amb els seus empresaris per estabilitzar-la. Ha estat els últims 15 anys, de les comarques que més s’ha notat un canvi de tendència, millores en serveis turístics, dinamitzacions empresarials i una agricultura de qualitat. Eixos que s’han traduït en tres programes LEADER i un Pla d’Excel·lència Turística que ha comportat sense cap mena de dubte un impuls definitiu. Ara amb aquestos anuncis, sense fonament, al final generen frustració i la Terra Alta de deutes no en vol més, la Terra Alta vol el progrés i que les administracions estiguin al costat de la gent. Es tracta d’ una mesura electoralista i sense fonament.

La bona noticia seria precisament que el govern fes anunci del quart LEADER Terra Alta..... estarem atents no sigui cosa que aquest LEADER ara és digui Pla estratègic i ens quedem en menys del que ja tenim.

Xavier Pallarès

Ebrediputat

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Parem clar. Catalunya necessita seriositat i un camí polític de claredat. I aquests invents dits tripartits, només aporten desestabilitat al territori.

Anònim ha dit...

Qui són , los dos de les fotos ?

Anònim ha dit...

No sap qui són los de la foto? Jo t'ho dire "los Amantes de Teruel".
Un de Prat.

Anònim ha dit...

" Los amantes de Teruel " que son de Areyns de Lledó ó de Lledó?
No me'n entero de res !

Anònim ha dit...

un d'ells es va fer famós fa uns mesos per unes irregularitats i incompatibilitats. L'altre és un pobre home que no s'entera ni on està el parlament.

Anònim ha dit...

Parlament? , Parlament ?
Què és aixo ?
Encara funciona ?

Anònim ha dit...

Si home si , los amantes de Teruel: Tonto ella i tonto el.

Anònim ha dit...

AH!: "LOS AMANTES DE TERUEL"

Son Juan Diego Martínez de Marcilla e Isabel de Segura. Eran dos jóvenes de las principales familias de Teruel; pero ya fuese por las frecuentes desavenencias entre familias rivales, ya fuese por razón de la limpieza de sangre (ser cristiano viejo), que entonces se miraba mucho, el caso es que los padres no estaban de acuerdo con esos amores.

Anònim ha dit...

Escriu en català !

Anònim ha dit...

Soc de l´opinió que les pel.lícules de "Cantinfles" no poden ser traduïdes , pos perden l´efecte!

Anònim ha dit...

es un matrimoni de conveniencia. entre els dos ens enfonsen els respectius territoris, pero els seu patrimoni el cuiden molt i molt bé

Anònim ha dit...

Inversions eòliques que els crèdits ja els tenen els ajuntaments governats pels llestos de la Terra Alta.

Anònim ha dit...

Hi manca algú al tetramorfos.

Anònim ha dit...

pura demagogia, heu estat vint i tres anys manipulan la gent i encara voleu seguir fen.ho

Anònim ha dit...

Si fan falta inversions com és que mentre manava Pujol los terraltins de Ciu no dieu ni piu!

Anònim ha dit...

los terraltins de ciu parlaven, i el govern de Pujol feia, o no es recordeu de com eren els pobles de la Terra Alta fa ja uns anys?

El govern de Pujol, els 23 anys... escolteu! fa 4 anys que governa el tripartit, i no s'està fent res! dir que convergència no va fer res, és l'unic que dieu!

Si el temps que critiqueu de lo que va fer o no convergència, ho dediqueu a fer crítica i presió als responsables polítics actuals, potser algo passaria... bueno, sí, que us expulsarien del partit, ja que hem de recordar que estem paralant sobre partits autoritaris que no soporten cap crítica de les seves bases