21 de novembre 2007

LAS VEGAS , L'AIGUA: UN CAS DE COHERÈNCIA.


Les veritats absolutes són molt perilloses, més en política. Són absoluts polítics. Els absoluts ideològics, les “veritats científiques”, les superioritats racials, morals o ideològiques, han donant lloc a grans desastres polítics. L’absolut “justícia social”, el patrimoni científic i social va morir amb el mur de Berlín.

Hi ha encara qui converteix una reivindicació en una “experiència religiosa”. Alhora, la ciència s’ha democratitzat, és usada i abusada com argument d’autoritat absoluta. De veritat irrefutable. “Veritats” científiques que duren, el que dura un govern d’un determinat signe.

En nom de la ciència, de “veritats científiques” s’han bastit moviments socials, a Tivissa, a Móra la Nova, a Terres de l’Ebre. Hem vist com prenien pobles sense “salvoconducte”, com es passejaven sense invitació, com envaïen pobles per “salvar-los” de perills, “científicament” comprovats, que els pobres habitants no comprenien. Abocadors i Central de cicle combinat, “Atmósfera i Aqüífers” amenaçats per perills, avui ja no significatius, perquè com tothom sap la contaminació només és perillosa si la provoca el dimoni, científicament comprovat: “banyut, nacionalista i de dretes”.

Als Monegros s’anuncia un parc temàtic amb més de 32 hotels i milers d’hectàrees. Com Las Vegas.
No serem nosaltres qui discutim el dret al creixement dels Monegros.


El usos i la gestió de l’aigua a lo llarg de l’Ebre és nefasta, un 80% usos agrícoles obsolets i sobradament millorables, aigua estalviable com per 3 transvasaments. Nosaltres no professem cap fe política i menys laica, no creiem en veritats absolutes. Si en necessitats concretes. Sabem que el Delta necessita aigua, un cabal ecològic a flux continu i un règim hídric suficient. Cabal, règim hídric i qualitat d’aigua incompatible amb el Pacte d’aigua D’Aragó i amb l’actual Pla de Conca de l’Ebre.
Vam resistir totes les pressions. No sense cabal continu i regim hídric, no sense Pla del Delta. Teniem la clau, la majoria de bloqueig i decisió al sí del CPIDE. Va ser un error atacar-lo i després dissoldre’l. No esperem que se’ns reconegui. Si que denunciem la renúncia al cabal a flux continu, el Pacte d’aigua D’Aragó, la constatació de què l’anomenada nova cultura s’aplica contra uns i a favor d’altres. A favor d’Aragó , contra Terres de l’Ebre.

Com tothom sap, els terratinents de l’Aragó són aliats, el govern amic i progressista. I... l’aigua? Qui li nega aigua a un amic.? Qui s’atreveix a discutir-li l’aigua als Monegros?

Per l’Ebre baixa menys aigua i de menys qualitat, no tenim mecanismes per garantir, ni cabal, ni sediments, ni qualitat. Per no tenir ja no tenim ni la ratlla del mur del riu a Tortosa. Deia cabal mínim + sediments.

“Epur si muove”, Sabem que aquesta frase probablement no la va pronunciar mai Galileo Galilei, reivindiquem la seva dignitat
i la de Copernico i la de Giordano Bruno. Natros sí que la volem pronunciar: teniem raó, “Epur si muove”, teniem la nostra petita... o gran raó, front als catedràtics de l’agitació, inquisidors de la “sostenibilitat”, profetes de Noves Cultures amb àmbit geogràfic limitat, no aplicables a territoris administratius amb governs d’esquerra.

Al Monegros anuncien Las Vegas (casualment, l’aigua de las Vegas és una bona referència) mentre a Terres de l’Ebre tenim informes urbanístics que ens discuteixen la disponibilitat d’aigua.
La “Inútil comissió per la sostenibilitat” ACUAMED, els organismes que tenien que salvar el Delta descobreixen el Delta del Po, el sexe dels àngels i són incapaços d'executar ni un sol projecte de salvaguarda del Delta.

Un cas de coherència i rigor científic, amb aquest bagatge, la guerra de l'aigua l'han perdut Terres de l’Ebre, l'ha guanyat el Pacte de l’aigua d’Aragó. Molts monuments, papers i declaracions al Parlament, poc aigua a l'Ebre, pocs diners al riu i al Delta. Tot un èxit.

“Epur si muove", esperem la foguera, per dignitat.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

i el dia 15 les plataformes a passejar-se amb els diners de les nostres institucions, que prou cares ens surten! també anirà l'arrojo o este ja ha desaparegut ara que els seus amos sociates aragonesos tenen tota l'aigua que volen?


Una altra cosa, el monument que han fet a tortosa dels nusets és feo de collon...

Anònim ha dit...

Doncs si no vols passejar el millor que pots fer el dia 15 és anar a donar de menjar a les gallines.

un de la Terra Alta ha dit...

En que quedem?
Resulta que la central de cicle combinat ENRON de Móra la Nova era bona i la de Faió no ho és tal i com ha manifestat en diverses ocasions X.Pallarés.
Fer demagògia és un exercici habitual d' aquest bloc.

Anònim ha dit...

per lo menos, si vaig a donar de menjar a les gallines,sé lo que estaré fent. Tu mateix ho dius també: van a passejar, no a reivindicar, a passejar.

Anònim ha dit...

Un altre de Terra Alta: No, no el cas és al reves: Si era dolenta la de Mora la Nova com poden ser bones les altres?? Si les compensacions i avantatges van a Faió, ara ha de callar Terra Alta?, Quan us veu manifestar contra Mora, perquè que era?. Per cert envaireu Faió? A Faió no teniu collons d’anar-hi , vos manifestareu? o ara no toca perquè viva ZP?. Un dia la gent vos ficarà al seu lloc. Se vos veu lo plumero, vividors del cuento.Aixó és lo que vos tindria que dir Pallares i no s'atreveix.Per cert si les avantages, llocs de treball etc. van també per tots , no tinc problema ni en Faió ni en Mora.Peró resulta que los defectes van pera Terra Alta o Alcanar i les venrttages per altres alreves de quan Mora, com l'abovador, mos copsteu molts diners al contibuent. Conec gent molt indignada PROU DEMAGOGIA CONTRA LA GENT. PROU , un dia insisteixo se us acabara el xollo de la demagogia i engany en coche oficial.

Anònim ha dit...

Perque no passeigeu la Gallina altra vegada , davant els filibusteros desqualificadors per que el 15 no publiqueu de nou les propostes de la Gallina altra vegada, los fotrieu un bon ensurt , a lo millor riuriem i ficariu a alguns els colors a la cara , jo recordo `propostes de la Gallina que aviu defensen els guineus.Per fa , feu-ho

Anònim ha dit...

Sí que tornin a sortir al galliner de la desapareguda web lagallina.org Percival dels Ports( Pallarés) i el Caballer de la Llum( Sabanza).