13 de setembre 2007

SILENCIS QUE SÓN CRITS.


Avui en roda de premsa a Tarragona, Felip Puig, junt a Miquel Nadal, J M Pelegrí i F. Sancho, han valorat l’inici de curs polític. No reproduirem les declaracions, ja ho farà la premsa.

El que sí que volem fer aquí al bloc és comentar un detall, l’estrany silenci que fa dies que plana en torn al Transvasament de l’Ebre a Cantabria Un transvasament de 2’5 m3, una xifra equivalent al consum de CAT. Hem escoltat molts crits, fins i tot propostes de acabar amb la concessió del CAT.
Ni una paraula del Pacte d’aigua D’Aragó, dels usos i abusos aigües amunt i menys del transvasament a Cantabria: Un silenci clamorós. Només cal entrar a Google i escriure “transvasament, Cantabria” Veure les muntanyes de tinta que ha aixecat.

No ens hem amagat mai, sempre hem dit que la nostra preocupació era l’aigua que tindriem a la desembocadura i per a “natros” . El cabal ecològic a flux continuo, el regim hídric, aquesta era la nostra preocupació. Varem tenir la clau al CPIDE ara no tenim ni aigua, ni veu. El Pla de protecció del Delta aturat. Tots aquells que cridaven ara estan callats. Recordem una pintada al mur de Ferreries que deia “Cabal mínim + sediments”. Ja no hi és. Perquè?

Si no ens expliquen el seu silenci... acabarem entenent el perquè dels seus crits. Diriem moltes coses, molt grosses. Només direm: Les manipulacions polítiques passen factura als qui les permeten: Aragó i Cantabria han guanyat la guerra de l’aigua; Terres de l’Ebre , amb el Delta casa comuna de tots els no, no i no, l’ha perdut.
Entreu a Google, entreu i descobrireu un silenci vergonyós.

Sense rancúnia, però amb contundència, hem de dir que junt a bona gent, honrada, lluitadora i sincera va haver-hi molt poca vergonya manipulador,..... ara silenci, no molestem als qui manen.

Hi tornarem, ningú tindrà dret a callar-nos, esperem amb deler les respostes: el silenci actual és més eloqüent que tots els crits. Amb tanta poca vergonya no és construeixen territoris.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

i la plataforma?

Anònim ha dit...

ara ja no cal l'objectiu era CIU. CIU no hi és per tant problema solucionat. Quin fastig....

Anònim ha dit...

I al damunt los deuen donar compensacions als d'ALLA DALT. Natros ni aIGUA NI PELA,Visca visca, visca Catalunya socialista, visca la Plataforma, lo riu és vida ... para qui sap aprofitar-lo.

Anònim ha dit...

quan he llegit l'article em pensava que era broma, ja que trobava impossible que es pogués fer un intent de transv. a l'ebre sense que tingui algún tipo de resó.

A quadros, quan he mirat al google m'he quedat a quadros. Ni la plataforma, ni la premsa, ni el govern han dit res. mentre a Aragó, València, Múrcia i altres comunitats ja fa dies que estan discuntint el tema.

Ara es demostra que la plataforma no ha anat mai per interesos polítics, que la premsa és imparcial i professional, i que tenim el govern que ens mereixem

Anònim ha dit...

Viva españa.

Anònim ha dit...

xeics!
ni uns ni els altres!
tots badeu, vos les colen, feu lo paperina i damunt, de lo bonic que podria ser, com no llegiu la lletra petita, en surt una merda esclafada.
feu-vos-ho mirar!
tots los partideros!

Anònim ha dit...

I ara que? per a garantir l'aigua als pobles que xupen del CAT, des del Vendrell a Alcanar, per si passa algo a Flix, faran un pous per abastir-los.

Pero sabeu de quin aquifer xuparan?
resulta que ho faran d'uns pous aqui tambe, a Campredo

Com deia un que no era escombriaire a Alemanya: cornut i paga lo veure

On estan els nusos, matarile rile rile, on estan els nusos, matarile rile ron