07 d’agost 2007

LA CULPA ÉS DEL CHA CHA CHAT.“Juro o prometo, per la meva consciència i honor”, que tenia prevista aquesta entrada per reivindicar el paper de CIU en torn a les infraestructures. Era fàcil preveure que finalment, els blocs, els politics , els comentaristes del PSC i restes de l’anomenada esquerra, culparien a CIU del mal del món. “Lo dimoni sempre és lo dimoni".Estem tots tan avesats, que no fem cas, ja sabem que en política, la nostàlgia o la crítica del passat sol ser sintoma d’un frustrat present. Qui té present i projectes de futur no sol perdre el temps amb el passat , ni per mal ni per bé.

Afirmo. “Si CIU governés els problemes es resoldrien millor”. Afirmo. “En pocs mesos de govern de CIU , tornariem a recuperar l’autoestima i parlariem de futur en lloc de lamentar el pressent i manipular el passat”. “A las pruebas me remito”.
Mai m'ha agradat “l’autobombo” ni el treure pit, però quan tan reiterativament se’ns vol desqualificar miro per la finestra i em sento orgullós del que hem fet, del que fem, del que sóm.
Miro i veig : 1981 metge, els consultoris locals eren un desastre, el meu a l’Ampolla no tenia aigua potable. Les competències eren de l’estat. Al 83 es va crear l’ICS, entre el 83 i el 90 es crea la xarxa hospitalària d’utilització publica(XUHP) , s’inicia las reforma de l’atenció primària . 1990 la Llei d’Ordenacio Sanitària de Catalunya, model sanitari Català. Del 90 al 2003. Un model exemplar , referent a tota Europa. Hospitals, Centres d’atenció primària.Miro i veig: Al meu poble: Sortida d’autopista A-7, inversió més de 1700 milions (del moment) més de 1 kilo per habitant. Port de l’Ampolla , ampliació i millora tan prompte la Generalitat va tenir competències. Clavegueres. depuradora, ponts del tren, escoles, guarderia , casal etc etc. No ho faré llarg , em sento orgullós de l’ajuntament, de la meva gent i de CIU. Quin alcalde em pot donar lliçons? N'hi ha però són de CIU.


Fins als finals del 80 principis dels 90 no es transfereixen les competències en matèria de transport. El PSOE , discuteix finançament i inversions. Després el PP també.Tot i això a les Terres de l’Ebre s’obre l’Eix de l’Ebre. L’autovia Tortosa- Aldea és un fet. En la meva etapa de delegat es concreta la segona fase de l’Autovia , millorant-se l’enllaç amb Campredó. 11 anys, ens diuen. Sí, cert, però no fem trampa, les grans infraestructures tenen llargs temps de realització (la línea 9 del metro 18 anys . El 4art cinturo batrà records, l’AVE.... el tercer carril, Tarragona etc). La segona fase es concretà en poc temps, es superen problemes tècnics ràpidament. Caldrà un dia fer un repàs de qui i perquè ficaven pals a les rodes , quin era el paper de l’ajuntament socialista de Tortosa. S’inicia el polígon Catalunya sud. Tram Garcia Ascó. Estació Mercaderies, invertim al casc antic amb les delegacions, Palau Abaria, compra dels Locals a Cambra de comerç per tal de facilitar inversió de la nova seu; 23 mil milions liquidats en un any, podria afeixi un llarg etc. Quin Delegat em pot donar lliçons,(en infraestructures) n'hi ha.....però són de CIU.Orgull, sí orgull, al Parlament la consellera Geli ens recordava que els consultoris locals no estaven informatitzats, les escoles sí. Orgull, sí orgull: Ni aigua teniem, ni consultoris i ara ens reclamen ordinadors. Tinc la sensació que hi ha qui ens reclamava llum abans d’inventar-se la electricitat. Però tinc una seguretat: Comparem, dia a dia , poble a poble, delegació per delegació, actiu per actiu, alcalde per alcalde, inversió per inversió. Comparem.Per això 23 anys, per això tornarem.Fem, tenim projectes; ens responsabilitzem del futur, sóm de CIU: El que no es fa bé a l’Ampolla, és culpa meva.A Catalunya la culpa és del CHA , CHA , i dels CHAT,s.

5 comentaris:

j ha dit...

Jm Dn. Snch.
M'h qdt sns vcls.
Ls pts mtgs q t fn dr ....
MPMM
s Snch q ndms d vndr l'br r vl cbrs d glr.
"Nd q t pq n pll"
C s nt ctlnn!
h!
MPMM

Manel Zaera ha dit...

No sé on em poseu quan parleu dels blocs, dels polítics, dels comentaristes del PSC,... Quan opino, ho cregueu o no, és a títol personal, sense directrius de ningú.
Quan escrivia el meu comentari sobre els governs de CiU vaig estar a punt de no fer-ho, justament perquè creia que era fàcil de contestar, i perquè no m'agrada en absolut l'estratègia instal·lada a la Generalitat de recórrer als governs de CiU per justificar situacions actuals.

Dit això, també penso que CiU ha de reconèixer que en els anys de govern hi ha coses que no ve fer bé o que podria haver fet millor, i que potser han arribat fins al govern actual. No discutiré la capacitat com alcalde del senyor Sancho, perquè no sóc qui i perquè, igual que Joan Ma. Roig a Amposta, seria ridícul fer-ho.

Que els governs del PSOE i PP a Madrid tenen gran part de la culpa de les inversions a Catalunya no ho dubto, crec que ni jo ni ningú. Ara bé, també sóc dels que recorda quan CiU podia estirar i no estirava tant com podia. Les interioritats de la política són desconegudes però, que CiU va tenir PSOE i PP en minoria durant dues legislatures cal tenir-ho present.

No em vull fer llarg. M'agradaria que els meus comentaris fossin una aportació al debat d'un ciutadà més, que seria interessant veure participat per altres, d'altres partits que no només CiU. Jo m'he cansat de la política de confrontació, ja fa temps, i m'agrada la política de debat i d'argument. Si teniu raó, o em sembla que la podeu tenir, no dubteu que jo no tinc problema d'admetre-ho.

Salut

Anònim ha dit...

ara no em recordo bé, però potser que quan a madrid el pp i el psoe estaven en minoria, aquí convergència també ho estava?

Ebrediputats ha dit...

Manel no es per tu, soc conscient que he estat un xic provocador, mira però, algun bloc ebrenc o les mateixes “decles” de la ministra Alvarez, alguns tertulians,m’ha semblat generalitzat. No en el teu cas, t’asseguro que quan parlo de socialistes o dogmatismes mai penso en tu, crec que m’has demostrat la teva independència i rigor, se que en aquest aspecte soc més “ militant , menys independent jo” Per un altra part, crec que les teves aportacions al debat són, no només respectuoses, són interessants.
Tampoc crec que sigui bo carregar-ho tot als governs ni d’ara ni d``abans. Part del caos és atribuïble als governs i part a... “empreses , interessos i actituds”,no directament responsabilitat dels governs. Un exemple: les importacions i transport per carretera ha augmentat molt, producte d’una situació econòmica internacional. Hi ha una part que el govern no pot controlar, altra si. Els ciutadans cada vegada demanem més i complim menys.
Tens raó que de vegades la negociació podia haver estat més agosarada, amb millors resultats ? No ho se.
Jo vaig participar directament en la negociació del corredor del Mediterrani , el tren , afectava a l’Ampolla. Amb Molins com conseller i amb Ramon Sanchez Ramon llavors Governador civil (Un gran tio , per cert) . T’he de dir que, vist des de Madrid, tenien clara consciencia de la nostra debilitat, sabien que si quedàvem curts seriem nosaltres els criticats. Sabien de la nostra debilitat en la negociació; eren “les seves competències” per nosaltres eren les critiques. Al reves que ara, on l’ajuntament de Barcelona es refugia en que no té competències, i desapareix.
Jo estic convençut que als centralistes de tots els colors els va bé el fracàs de les “autonomies històriques” i també que no és problema de radicalisme, és un problema de correlació de forces; aquí deixa’m ser una mica sectari: Crec, t’ho dic sincerament que CIU en sap més , o esta en millor situació per que és més possibilista , més transversal, no creiem en la confrontació i per tant tenim més marge de maniobra. També paguem més preus i més incomprensió , avui d’uns dema dels altres.
Manel , no vull fer-ho més llarg ; fer-te arribar el meu interès per Amposta digital i per dir ho curt, un “Delta Digital” , ja ho parlarem.
F. Sancho.

Anònim ha dit...

el primer anònim s'ha quedat sense vocals, jo he estat a punt de quedar-me sense paraules, però per sort, no ha sigut així.

Ademés de vocals este anònim s'ha quedat sense arguments, si és que mai n'ha tingut. Si realment en tens, demostra-ho.