15 d’agost 2007

INDEPENDÈNCIA de LA INDIA.


El 15 d’agost de 1947, a mitjanit es va proclamar la independència de la India , ara fa 60 anys.

Abandoneu la India”: “Barhat Chhodo Andolan” : El moviment iniciat el 8 d’agost de 1942, per Mahatma Gandhi, i el Partit Nacional del Congrés, la desobediència civil, al no reconèixer l’autoritat i les ordres dels britànics actuant com una nació lliure, aconseguia el seus objectius: La independència de la India. Immediatament es va produir la partició i el naixement de Pakistan, partició amb la que Gandhi no estava d’acord. Es va celebrar al crit de Jai Hint (Victòria per a la India). Nerhu, va ser el primer ministre, en el seu discurs “ Cita amb el destí” va proclamar.: "Les lleis i les constitucions no ens faran un gran país, són l’entusiasme, l’energia i l’esforç constant del poble el que ens fa grans, el que ens ha fet lliures.”

A aquells que pregunten: Què? Qui? Com es fan pobles lliures? Digueu; els pobles necessiten una “Ànima Gran, recordem Mahatma Gandhi.”

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La gent moltes vegades no recorda ni vol recordar, o recorda o vol recordar el que l'interesa.

Recordem qui sóm, i lluitem pel nostre país. A manca de govern nacionalista, el poble ens hem de fer sentir i reclamar els nostres drets i fer públics els nostres sentiments

Anònim ha dit...

Un dels problemes més grans que té actualment Catalunya és la manca de sentiment nacionalista des del govern. Qui perd els origens perd identitat. Molta gent s'ha deixat els origens pel camí, i potser haurien de tornar a llegir els clàssics catalans del segle XIX i començaments del XX per començar a trobar-los. De lo contrari, Troya tornarà a caure de la mateixa manera.

i ha dit...

Seguint el camí de Gandhiji!
I sabent que cap poble és lliure si els seus habitants no ho son.
I la llibertat necessita la entrega de voluntats i vides.
No som més lliures perquè som massa egoistes. Tant, que no ens posem d'acord, tant que ens afonem entre germans o cosins o veïns.
Sembla que no hem aprés gaire del Mahatma.
D'entrada podríem començar a filar les nostres robes, no creieu?

per cert, us heu equivocat és Jai Hind, lògicament.
i també es tradueix com "Visca l' India", com un "Visca Catalunya" o un "Viva España". res ... lo nacionalisme es així, bastant estandart.

i per acabar un record per als milers de morts que va costar l'independència de l'India i el Pakistan.
que no mos passe a natros!