29 de juliol 2007

ECOLOGIA & ECOLOGISME.II



Ens atrevirem a dir el què cal???

Vivim una situació on es fa difícil dir i reivindicar veritats de Perogrullo. Tenim l’opinió publica i la publicada segrestada o malalta del síndrome d’Estocolm. La Catalunya Cuní : “ Bon dia Catalunya són les 8”. La Catalunya que confon veritat, amb tòpic, notícia amb propaganda, tertúlia amb rosari. La correcció política s’imposa , tots , tots, renunciem a discrepar (de debò) en públic. Qui és va atrevir a defensar l’ENRON a Móra??. Qui s’atreveix a defensar la interconnexió de xarxes d’aigua o elèctriques?? Qui s’atreveix a ficar un mínim de racionalitat en polèmiques com les del Pla Hidrològic o en els tòpics sobre els camps de Golf??.

Una Espanya emergent, que no li fa fàstics al desenvolupament, una València perifèrica disposta a competir com sigui. Front, una Catalunya malalta de tòpics i Plataformes, que confon la necessària consciència ecològica amb l'integrisme ecologista. (Veure el post,l'apagada sideral de 23 juliol)

Aquestes mancances són producte d'aquelles lluites, com volem ressorgir? Si predicàvem – i governem- amb una concepció ruralista que recorda el reaccionarisme del segle XIX. El turisme ha de ser “rural” “ecològic”en lloc de rendible, l’indústria no ha de”molestar” ni tan sols estèticament. L’aigua i l’energia, en lloc de “ser ben gestionades” només poden ser “estalviades”. L’agricultura en lloc de ser rendible i sostenible ha de ser “subvencionada”. Lo... “alternatiu” s’imposa fins i tot en ciència..... i Salut. Les teràpies alternatives salvaran l’ICS?. Ni energia eòlica, ni cicle combinat, ni nuclears , ni xarxa elèctrica , ni d’aigua.....que fa lleig.


Ni infraestructures, ni AVE, ni aeroport, ni hotels, ni golf, ni indústria, ni recerca, etc, etc.

Diem-ho clarament, les plataformes, els agitadors, han arribat al govern , els que se’n riuen del desarrollisme dels valencians, del PIB madrileny, els que es deien independentistes i han acabat subordinant, econòmicament, socialment, políticament, a Catalunya com mai ( El dime de que presumes i te diré de que careces).

Diem-ho clarament, si seguim perdent pistonada la subordinació ens portarà a la submissió de tots els que han renunciat al desenvolupament, la submissió dels pobres. Serem la zona verda de Madrid, el verd dels valencians i en lloc de parlar dels “que maco”, parlarem del “que bonito” en lloc dels Pixa-pins seran “meapinos” , en lloc de Barna. 92, serà la Copa Amèrica i en lloc de Montmeló serà Valencia -. Exagero? Poder sí , però pregunto: No esta passant?

Si no esta passant , callo.

22 comentaris:

Unknown ha dit...

Estic en desacord amb la vostra crítica, igual que amb l'entrada sobre la reivindicació de la Cambra de Comerç. És molt fàcil exposar les coses així. És molt fàcil perquè són arguments aparentment incontestables, contundents, i que de ben segur podeu utilitzar per convèncer la gent. Però, mai no entreu ni entrareu en el fons. Mai no us he vist debatre amb gent de la PDE ni d'altres grups ecologistes. Mai, sempre feu declaracions a banda, titllant-los d'extremistes de l'ecologisme. Res més lluny de la realitat.

CiU va defensar ENRON a Móra, tots ho sabem. La gent no va defensar-ho. Algú pot assegurar que l'afectació sobre el medi ambient d'una central de cicle combinat no és important? L'alcalde de Riba-roja donava a entendre que sí, en la seva carta a altres alcaldes -crec que va ser l'any passat- per tenir el seu suport. Deia que la direcció del vent no posava en perill les vinyes si no recordo malament.

El fet és que CiU, quan vol es mostra com un partit més antitransvasament que cap, i de tant en tant sortiu amb la vessant contrària. Potser caldria una mica de coherència i deixar clar què penseu. Perquè sembla que al final, com la resta de partits, quan us convé calleu i dieu allò que l'audiència vol escoltar. Sortiu públicament a dir què penseu. I si fos en època electoral encara millor, perquè sabríem perfectament quins són els vostres plantejaments: centrals de cicle combinat, transvasaments -mini o no-, centrals nuclears, centrals eòliques,... tot a les Terres de l'Ebre,..., camps de golf,...

Quant als camps de golf, la defensa comparant-la amb un camp d'arròs és un argument repetitiu. És el mateix que s'ha donat algun cop al País Valencià o Múrcia, per dir que un camp de golf gastava menys que un camp de tarongers. La pregunta no és només la despesa d'aigua -en oci- del camp de golf, enfront de la despesa en aigua -per produir menjar- d'un camp d'arròs -a banda de la seva funció en el marc del Parc Natural-, sinó el model econòmic que hi ha al darrera. No es vol el camp de golf sinó també la construcció al seu voltant. Malauradament aquest model ja hem vist com funciona en altres llocs. I a hores d'ara no hauríem d'estar pensant a fer el mateix, quan hem vist que és un model que acaba devorant cada pam de terra lliure que queda, que acaba esgotant recursos, que acaba pujant els preus del sòl, i que acaba fent que la gent d'aquí no pugui permetre's tenir una vivenda. També ha passat al Pirineu, que com que tenen aigua, han de fer estacions d'esquí, i com que hi ha sòl, han de fer segones residències, i ara hi ha pobles on la gent d'allí ha hagut de marxar a viure a França per l'exageració del preu a la seva població.

És un model com un altre. Però, no s'hi val a desqualificar les discrepàncies com si únicament els interessos empresarials fossin els únics legítims, els únics defensables.

Anònim ha dit...

La pregunta que em faig a tota aquesta bateria de propostes és ¿qui controla tot això que demaneu?
¿Qui posa el cascabell al gat? ¿On està el límit dels interessos particulars amb els de la col·lectivitat? ¿Quin dret tinc o jo qui sigui per jugar amb el futur dels nostres fills? ¿i Quan s'acabin els terrenys disponible o els recursos que demaneu usar què farem? ¿Menjar merda?

Anònim ha dit...

Pallarés defensava L'ENRON de Sabanza a Móra la Nova i ara va en contra de la central de cicle combinat de Faió.Demagògia o electoralisme?Ecologia o partidisme?

Xavier Tomàs ha dit...

Sens dubte, els interessos i reivindicacions d'aquestes plataformes "diguem-no" són del tot legítimes i tenen tot el dret de manifestar-se, però no per això són representatives i el seu poder de convocatòria és una mostra de l'afectació o la preocupació ciutadana.
Vist des de l'ebre per exemple, el projecte de la MAT i com no, la plataforma anti-mat creada, resulta totalment paradoxal. Es tracta d'una infraestructura amb una petitíssima afectació, però que gràcies a l'agitació, lideratge, demagògia i coacció dels líders anti-mat han aconseguit aplegar a centenars de persones en aquest moviment, tan legítim com egoísta.

I és que quina representativitat real tenen aquestes associacions? A quí i què representen realment? Preguntes que massa sovint queden sense resposta.

Unknown ha dit...

Bé, és un debat molt ampli. Si teniu en compte que els partits que governen Catalunya donaven suport a la PDE, i van signar el Compromís per l'Ebre, aleshores hauríem de deduir que la PDE té una representació important. Perquè no perdem de vista que la nostra democràcia és representativ i aquesta representativitat, quan convé s'utilitza per apropiar-se de la quantitat de gent que dóna suport a les propostes. És o no?

Aquest joc és massa simple. I continuo sense veure gaire argumentació per refutar allò que plataformes i associacions diuen. Com és això?

Anònim ha dit...

des de les terres de l'ebre, convergència sempre ha defensat uns possicionaments,potser qui no ha volgut, no els ha sentit, però són públics i notoris, i a més, estan en hemeroteques i es poden veure; i en tots els debats que es feien i es fan a les radios i a la tele, sempre s'han possicionat de la mateixa manera.

perque les plataformes estiguen representades al govern, vol dir que ja no hi ha plataformes? perque jo no en veig ni una ara, i estem pitjor que fa 5 anys: més micos que mai, el macroabocador de Tivissa en marxa, es continuen fent parcs eòlics, es fa una enron a Riba Roja, i el Delta va desapareixent mentres els aragonesos es queden l'aigua que volen i el minitransvasament arriba al baix empordà. Dona que pensar, no trobes?

Unknown ha dit...

Les plataformes existeixen i només han desaparegut per a alguns, que repeteixen insistentment el missatge, per tal de crear aquesta opinió generalitzada. Que hi hagi sectors escindits és una cosa, que s'hagin dissolt les plataformes és una altra.

Que la representació de les plataformes estigui plasmada en el govern no significa que la voluntad d'aquestes i la del govern sigui la mateixa. Simplement et dic que, si recordes, els tres partits del govern de la Generalitat, van subscriure el Compromís per l'Ebre. Els tres partits que governen, els quals representen en conjunt a la majoria de catalans i catalanes doncs, en l'aspecte dels transvasaments, estan representant el mateix que demanava la PDE. Una altra cosa és que la PDE vol assegurar-se que el futur està lliure d'amenaces, cosa per la qual continua activa.

Em sembla increïble que insistiu tant a presentar una realitat tan esbiaixada.

Anònim ha dit...

Lo que cal?
Per a quí?
.......

com lo que dius son bajanades de tres rals ....

.....

Si, calla que estàs més guapu!
Picaflautes!

Quan estudiarà algo la penya de corbata?

Anònim ha dit...

Buuuuuu!
Soc lo monstre plataformero!
Buuuuuu!
Ke takaso diputat!
Que?
Et fa por la samarreta?
...
Ui calla que igual porten la SIDA! Igual son negres maquillats!
O ves a saber que mingen!
...
Buuuuuuu!
Mira que't tragaras la piloteta de golf en Dufalac!
Ai!
Kin restrenyiment!
Si se li veu i tot!
No veus com apreta el cul?
Buuuuuuuu!
Veus?
Encara més!
.....
No us sona això al llenguatge gallinaci?

Anònim ha dit...

monstre plataformero, s'estan rient sobre la teva tomba

Anònim ha dit...

que riguen anònim
ja que s'han fet un fart de plorar
....
i el que han de plorar encara.
....
ara tantejen i tontejen.
qui ha nascut just, no sol arribar mai a ser intel·ligent, per això és fa espavilat i ric. I ja sabem de que viuen los espavilats i com s'han espavilat!

Bons infarts empresaris! Us faré un raconet al meu costat i em podreu contar tots los birdis igels pars que teniu a la consciència. Bé, a la memòria que això de la consciència no sé, no sé.

Anònim ha dit...

típica argumentació de funcionari o de fill de papa que no ha treballat mai.

si a espavilats et refereixes a tots aquells que estaven detras de les pancartes, que molts d'ells han canviat de partit per interesos econòmics, i ara estan assentadots a les butaques sense fer res de lo que pregonaven, et dono la raó.

ves algun dia a un camp de golf, i veuras a algun dels teus idols...caiguts

Anònim ha dit...

Fujist-su, enterrat, feu llastima i feu por, l'Stalin té materia prima , ja sabem que si podieu afusellarieu.Intel·ligentzia,
nomenklatura. No sabeu el que és pensar, els dogmes us donen una aparença d pensament.

Anònim ha dit...

Au i que't bombem en aire comprimit de vaporetto!


ídols
ídols
ídols
ídols per tot arreu, a la piscina de la urbanització de luxe, al green puttejant un birdi, al bar lligant, com no!
ídols ...
i dols
doneu-me pa que me'ls minjo!
no saps que idolatrar és pecat?
.............. lo moixò.


T'aconsello passar per reciclatges Forés .... igual et poden reaprofitar per a algo. Que bé presumia Bel al CCBE del reciclatge .... au a fer camí!

Per cert ... a no se quina caixa regalen llargavistes ...

No et tinc en compte que et poses en la meua família val?
Perquè passo de posar-me en la teua i ho trobo denigrant.

Anònim ha dit...

Eics ebrediputats! Gràcies!
M'ho passo pipa!
A n'este ultim anònim que s'ha colat ..... buuuuuuuuuuuuuuu
jajajajajajaja
l'Stalin és mort però no les dictadures i les dictablanes.

tu que saps?
tu al·lucines en "cuentos de franco"!
tot just la intel·ligència!
.... vaja, allò que no tinc!
jajajajajajaja
es que no sabria com dir-ho
Pensar?
Nos allò que és de "burros"?
jajajajajajajaja
dogmes .... ejem .... hotdogs millor!
dogmés dogmenys ... nosnota tu

Vaig a pelar la garrofa i aviam si me'n surt algun de dogma d'estos i te l'ensenyo per aviam si a l'ensumar-lo descobreixes el meu flaire místic-suicida.

Que poc llegiu!

Anònim ha dit...

" una València perifèrica dispostada a competir com sigui"

si el model que hem de seguir a Catalunya és el de Valencia, és PER CAGAR-SE I NO TORCAR-SE (i perdoneu que sigue ordinària però es que un comentari com este, no es mereix res mes, el fico en majúscules per a que ho llegiu bé i quede ben clar)

susanna abella

que un català i a mes a mes ebrenc sigue capaç de dir això, la veritat es que només demostra que lo seu màxim interés és lo diner fàcil i la corrupció,

el model valencià, aparentment molt ric (o al menys això es lo que ells es pensen), ara per ara és un model basat en l'especulació,
que els ha anat molt bé durant els anys de govern central del PP, que els van deixar fer lo que van voler sense respectar res,
però que ara ja fa figa perque esta bassat en al fum, en lo diner fàcil

l'exemple mes clar de com es l'economia valenciana es la inmobiliaria ASTROC (fum, fum i mes fum i tonto del pringat qe es pensava que donaven duros o quatre pesetes)

si això es lo que voleu para Catalunya, vaja com vos l'estimeu al vostre país

o pot ser l'unic que os interessa són los diners que en podeu guanyar mentres tant?

jajajaja CIU un partin antitrasvasiste?
jajjajaj i segur que sancho lo que mes
jajajjajajaja

estic segura que a CIU de les TTEE n'hi ha que són antitrasvasistes, tan com el que mes

però si lo tio Mas i lo tio Puig los diuen a ser trasvasistes o proPPeros, seran trasvasistes o proPPeros, o si mes no, callaran, asentiran i buscaran excuses per justificar-se
i això si es una pena que abans siguen los interesos d'un partit que l'estima a la terra que t'ha vist neixer,
però allà cada persona en la seua conciència

cert Manel, mai s'han atrevit a debatre res, perque mai han tingut arguments per defensar lo que van fer,
el criteri seu va ser un criteri politic,
"si no recolcem al PP, Pujol no acabarà la legislatura" (i si no recordeu al protaveu del PP que va fer declaracions lo 8 de març del 2001, ho va dir molt clar)

os imagineu que CIU s'hagués ficat al costat de la gent de les TTEE?

quan hagués durat lo govern en minoria de CI?

ostras que feo hagués sigut per al gran Pujol el fessen fora del govern de la Generalitat en el seu darrer mandat,
l'imatge com a gran polític(que no discuteixo en absolut perque crec que la te)hagués quedat molt malament i la història el recordaria entre altres coses, també per que el darrer mandant el van "fotre" al carrer

tothom te un preu i a natros mos van vendre per un poltrona lo dia 8 de març del 2001

http://www.elpais.com/articuloCompleto/espana/PP/castiga/Pujol/derrotas/Parlamento/rechazar/Plan/Hidrologico/elpepiesp/20010309elpepinac_11/Tes

http://www.elpais.com/articulo/cataluna/PP/forzara/retirada/Mapa/Eolico/CiU/vota/Parlament/Plan/Hidrologico/elpepuespcat/20010308elpcat_21/Tes


http://www.elpais.com/articulo/cataluna/PP/venga/CiU/voto/Plan/Hidrologico/deja/Pujol/minoria/elpepuespcat/20010309elpcat_2/Tes

http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Aznar/dice/relacion/CiU/ha/ser/equilibrada/elpepuespcat/20010309elpcat_10/Tes

Anònim ha dit...

ostras, he ficat varios links a diaris i no em surten,

però tranquils, os còpio lo q va dir lo tio Fernandez Diaz i lo tio Ansar

"Lo que ahora va a suceder no está claro para nadie. Ni para el presidente del PP de Cataluña, Alberto Fernández Díaz, que acababa de ser el verdugo de la extinta mayoría parlamentaria. Fernández Díaz definió el nuevo escenario político como una situación de 'incertidumbre parlamentaria'. Y es el fruto que se obtiene, afirmó, cuando se pretende estar en un gobierno 'sin contar con acuerdos políticos y sin tener ideas claras'.La reacción del presidente del Gobierno, José María Aznar, al voto del Parlamento catalán y de CiU en contra del proyecto de Plan Hidrológico Nacional (PHN) fue moderada y no puso en cuestión la continuidad de la alianza. Aznar defendió el PHN y mostró su esperanza en que CiU haya reflexionado sobre su bondad cuando se tramite en las Cortes. Respecto a las relaciones del PP con CiU, afirmó que deben ser 'razonablemente equilibradas'. Por ello se entiende, agregó, que 'no se pueden establecer sobre la base de que unos siempre tienen que apoyar y otros hacen en cada momento lo que les parece'

"Las cuatro votaciones de castigo con las que el PP se vengó el jueves en el Parlament por el rechazo de CiU al Plan Hidrólogico Nacional son sólo el principio. El PP las repetirá tantas veces como sea necesario hasta conseguir que el Gobierno de Jordi Pujol le reconozca la condición de socio parlamentario exclusivo. Aunque no exige la firma de un pacto de legislatura formal, en la práctica quiere disponer de derecho de veto sobre las decisiones del Gobierno catalán"

susanna

Anònim ha dit...

I des de quant fas cas als del pp, o ara resultara que us creieu tot el que pugui dir el Fernandez Diaz i l'Aznar.

imaginat si convergència va debatre el tema del pla hidrològic, que va aconseguir un acord amb manolo tomas en la seu de l'idece. Suport que al dia següent es va anar a norris perquè hi havia altra gent que purament per interesos personals van voicotejar l'acord.

i que volem al Delta? ens queixem de que volem tenir futur, però quin futur? que al delta no es toque res, i que se'ns vaigue menjant la mar? volem blocs de formigó? volem viure de l'agricultura? quina agricultura? del turisme? quin turisme? de la industria? quina industria? dels serveis? quins serveis? volem pesca? quina pesca? volem ports esportius? quins ports? volem volem volem, que volem?

Anònim ha dit...

Vull felicitar-vos , no se el que preteníeu , ni quin són els vostres objectius però a mi m’heu ajudat a entendre coses. En primer lloc m’ha sorprès que tingueu les adreces de amics i adversaris politics, de tots el partits i colors, no en conec altre així. Desprès he comprovat que els comentaris els respecteu, no censureu , per durs que siguin. Sou demòcrates.
He de dir que sospito que el nivell d’alguns comentaris us ajuden. Evidencien fins quin punt el fanatisme i l’activisme s’imposen a la reflexió i el diàleg. Tot és necessari, però a hores d’ara a mi no em tornaran a fer anar a Madrid ni a Barcelona a cap manifestació, aquí m’ho pensaré molt. Els comentaris d’alguns són esgarrifosos i el de Susanna Abella aberrant. Treu una frase i s’oblida de la següent, on dieu que es necessària la consciencia ecològica. Em sembla molt evident com a vosaltres que el país Valencia va a per totes i que per plantar-hi cara s`ha de fer amb racionalitat i amb un model de creixement possible, no com el d’ells però competitiu com tota Europa. De fet un editorial? de l’avui algun article a vanguardia i el País anaven en el mateix sentit .Jo no vull massa creixement però si aquell que permeti que els joves tinguin treball aquí , no molts camps de golf però si algun . Entre altres coses perquè la racionalitat és possible amb sense camps de golf i si Port aventura o l’àrea metropolitana que són els grans contaminadors no frenen, quina quota de fer ens toca. Tots frares o canonges. Bé acabo, que em faig pesat, M’ha quedat clar que molts no són demòcrates i que si he de triar entre el lideratge de Susanna( Que és , Que ha fet, Quin mèrit té , perquè em pot donar lliçons??) i altres o el d’ebrediputats dons ho tinc molt clar i començo a entendre certs resultats.
Joan Maturin. Tortosa.

Anònim ha dit...

si no recordo malament lo 9 de març lo Sr.Mas va sortir en lo rabo entre les cames del IDECE,

si això és un acord, flipo

Anònim ha dit...

Sr. Joan Maturin (suposo que aquest deu ser el seu nom i cognom), s'equivoca de persona si m'adjudica cap mena de lideratge,
ni el tinc, ni el vull tindre, no em face mes important del que sóc, que soc una persona mes del carrer, ni mes ni menys

sento qe el meu comentari li semble aberrant, però tret de la frase dita en premeditació i alevosia i en majuscules, en la resta crec que no insulto a ningú, nomes expreso la meua opinió, igual que voste expresa la seua,

i sobre la racionalitat,
quina racionalitat te projectar dos camps de golf al terme de l'aldea, un a deltebre, un altre a tortosa, i un pitxxup o algo així de l'ampolla????????

i se m'oblidaven...., dos mes a la carretera del canal entre amposta i la ràpita, un a cada terme per a que no hi hague mals entesos,
i al mig un "miniaeroport" que sempre som a temps de que la tercera pista de l'aeroport del prat, el facin a les terres de l'ebre....

amb tantes pilotetes soltes, trobo que una profesió de futur a les TTEE entre el genere masculí serà el de "aporta pilotes"

bromes i ironia a part, que espero que sapigue entendre,
tots volem per a les nostres terres feina per als seus ciutadans, tan jovens com grans, homens o dones, pero la feina ha de ser feina de qualitat,

la feina que va associada al turisme de masses, no es una feina de qualitat,
es allò qe els castellans diuen PAN PARA HOY, HAMBRE PARA MAÑANA

estic segura que si proposen ficar un camp tecnologic a les TTEE ningú s'hi ficarà en contra

susanna

Anònim ha dit...

El Consell d'Eivissa frenarà la construcció de camps de golf i ports esportius

Malgrat tot, no derogarà el Pla Territorial aprovat pel PP

El conseller d'Ordenació Territorial d'Eivissa, Miquel Ramón, ha anunciat avui que el Consell no derogarà el Pla Territorial Insular (PTI) aprovat pel PP, tot i que hi introduirà canvis per aturar l'especulació urbanística. Entre les prioritats del consell, governat per l'esquerra, hi ha frenar el creixement a la costa, per la qual cosa no es crearan nous ports esportius, tot i que el conseller no ha descartat augmentar el nombre de punts d'amarratge.

Ramón també s'ha mostrat partidari d'aturar la construcció de camps de golf, principalment perquè comporten la construcció d'hotels o urbanitzacions, 'abocant a l'especulació' el territori que l'envolta.

El conseller ha informat que el Consell introduirà canvis a la normativa per limitar la construcció desenfrenada al voltant d'aquest tipus d'instal·lacions. La derogació d'alguns punts del PTI es farà en el pròxim període de sessions del