26 de març 2007

Tripartit: cada dia perdem un llençol

INVERSIONS, DERIVADES DEL PHN,ALTERNATIVES a la CONNEXIÓ CAT-ATLL

Les previsions de fons europeus que tenien que arribar a l’Ebre en concepte d’obres adscrites al PHN, aquelles que no es tenien que perdre, s’han quedat pel camí. D’un cost total de 187 milions d’euros i d’un ajut sol·licitat de 137 al final n’arribaran 42’9 .
La mala gestió ha estat reiteradament denunciada pel diputat de CiU Ramon Espadaler. A Terres de l’Ebre ja no ens ve res de nou, de fet tenim menys aigua, menys garanties i menys diners. Cal dir-ho ben clar i català mentre aigües amunt el Pacte d’Aigua d’Aragó la CHE i les hidroelèctriques, gestionen el riu com si fos de la seva propietat.
Al Delta, a la desembocadura els problemes s’eternitzen, la gestió del riu empitjora i els diners no arriben, el cabal mimin és i serà una ratlla a la paret del riu a Tortosa, totes les reivindicacions que es feien als governs de CiU, s’han oblidat. L’aigua i les competències de gestió del riu estan en mans d’Aragó i de la CHE. Ha guanyat Aragó i a perdut el Delta. Contra CiU es reivindicava millor, entre altres coses perquè ja tothom sap que la capacitat del tripartit és molt però que molt limitada, el resultats ho demostren.